Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali eSZeL!
Ahogy így nagyjából visszaolvastam sehol nem láttam, hogy valaki esetleg foglalkozik e Unitronics PLC-kkel.
Sok kedvező tulajdonsága van (legjelentősebb hogy olcsó) de van néhány rossz is.
Sajnos az U90 Ladder (PC-s fejlesztői környezet) elég kiforratlan, nehézkes.
Sajnos basic-ben írták, ami sok problémát okoz. Elsősorban azt, hogy nagyon nagyon lassú, a kezelése is nehézkes. nagyon sok memóriát zabál meg (szerintem indokolatlanul).
Mindent egérrel kell csinálni benne a számok vagy betűk beírásán kívül, ami tovább nehezíti és lassítja a vele való munkát.
Sajnos hibák is vannak benne, amik roppant váratlan jelenségeket okoznak néha. De folyamatosan fejlesztik.
Meg azt is lehet mondani, hogy ingyen van, ne kritizáljuk
Unitronics OPLC-k kisebb feladatokra nagyon jók és ha valaki kiismeri őket, jól el lehet boldogulni.
A jazz típussal már volt dolgom. Nagyobbakkal még nem.
Továbbá részben a témához vág, hogy sikerült e már valakinek PLC-s webservert csinálnia? Ezt ugy értem, PC-vel kiolvassa az adatokat a PLC-ből és azt lekezeli esetleg honlapba beilleszthetővé teszi.
Megoldható. A legegyszerűbben talán úgy, hogy OPC szerveren keresztül kérdezgeted le a PLC-t és pl. PHP-ban írsz OPC klienst és dinamikus web oldalakat alkotsz vele.
De van néhány PLC-hez olyan modul, ami eleve tartalmaz beépített web szervert, FTP szervert, mailküldési lehetőséget stb egyben. Csak rádugod a PLC-re, feltöltöd a html-eket, beállítod az IP címét, rádugod az ethernet hálózatra és kész
Persze lehet úgy is, hogy magad írsz egy olyan programot, ami lekérdezi a PLC-t, web szervert realizál és létrehozza a web oldalakat a kliensek számára. Ez a legnehezebb út egyébként.
Vagy lehet úgy is, hogy egy PC-re SCADA rendszert telepítesz. A SCADA rendszereknek általában van ilyen webes képessége amire gondolsz. Ez a megoldás a legdrágább, de ehhez nem kell PC-t programozni
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest