- A processzor tokozásán szállítja a memóriát a GMKtec legfrissebb mini PC-je
- Fél évszázados Apple jubileumot ünnepel a 8BitDo ízig-vérig fém billentyűzete
- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
- 3D nyomtatás
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A processzor tokozásán szállítja a memóriát a GMKtec legfrissebb mini PC-je
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Analóg fényképezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Cutter
csendes tag
Ismét üdvözletem a szakembereknek!
Szirtynek: Na most a helyzetem annyival könnyebb lett, hogy OMRON CPM1A PLC-vel kell dolgoznom , amihez van kézikönyv, csak még annyira nem vágom mit és hogyan kellene alkalmaznom. Hasonló ahhoz a linkhez amit egyszer küldtél( Sysmac way, host link units)
Találtam egy kommunikációs protokoll programot, c++-ban lett írva, meg is van a forráskód, majd megpróbálom elküldeni neked emailen, vagy másképp. Ez a program elviekben azért íródott, hogy 2 számítógép kommunikáljon egymással rs232-n keresztül.próbáltam küldeni a plc-re azt a karaktersorozatot, amit írtál:
@01RD00000009FCS*CR (pl
CS= 57), nem reagált a plc,
cx programmer-ben is megnéztem a memóriarekeszek tartalmát, de semmit nem jelzett, nem változott semmi.
Nem tudom mennyit értesz a cx-hez, mikor a rekeszek tartalmát nézem be kell állítanom hány adatbitet küldök, milyen paritású legyen, hány stop bit legyen, meg hasonlók, lehet, hogy csak ez a probléma a programban.
Van egy másik kommunikációs program, az a neve, hogy Multiway. Itt lehet hasonló karaktersorozatokat küldeni a plc-re, mint amit írtál, itt viszont működik.
Ha esetleg tudsz valami kommunikációs programot, ahol még működne, vagy valami jó tippet nagyon megköszönném!
Előre is kösz, az eddigi segítségekért is!
Szevasztok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! HP EliteBook 855 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -65% AMD Ryzen 3 PRO 4450U 16/256 FHD
- Logitech G923 + állvány (PS5/PS4/PC) újszerű
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22 (DisplayLink)
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- HONOR 400 Lite Velvet Grey 256GB használt karcmentes garancia 2027.07.31.-ig
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
CS= 57), nem reagált a plc,