Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alemida
tag
Egyébként zavarna a talp és hangszóró hiány.
Annyival rosszabb képe csak nincs a VT50-nek szerintem, mondom ezt úgy hogy csak olvastam róla sosem láttam élőben. Ha a 42G30 mellé teszem biztos hogy letenném a hajam a méret és a képminőség ugrás láttán. Még az is lehet hogy leuralná a 14m²-es nappalit és jobban járnék csak a 42-essel?
Vannak gondok...
de legalább a topik is pörög.
-
Márk
senior tag
"(Sőt, inkább azt venném a 3 közül)."
Korrigálnám magam.
Akkor venném, hogyha nem zavar a talp és a hangszórók hiánya.
Ha a VT50-GT60 relációt nézzük, akkor én a többiekkel ellentétben a GT60-ra szavaznék, mert annak jobb a képminősége mint a VT50-é.
Személy szerint én inkább nézek egy kisebb jobb képminőséget, mint egy nagy rosszabbat.
-
Márk
senior tag
Ezt nem tudtam.
Köszönöm a helyesbítést.
Alemida: A szintén HA-s Pioneer PDP-LX5090 gombokért esetleg nem játszik?
Tudom most úgy tűnik, hogy hazabeszélek, de az is tényleg egy ki*aszott jó tv.
Janos666 be tudja kalibrálni tökéletesre, hogyha esetleg rend tintingelne.
Én azt is megfontolnám. (Sőt, inkább azt venném a 3 közül).
-
BBéci
legenda
Janos666 fórumtársunk, aki kalibráló mester, két GT60-at mért a nappalimban, egyik teszpéldány volt a másik a sajátom. Mindkettő kontrasztja 15000 feletti.
Konkrétan THX True Cinema módban 23000:1, kalibrálva, Professional módban, 0,005 feketeszint mellett 16000:1. [link]
A geeks mérései nem pontosak, ez többször bebizonyosodott, aminek a gyerekjéték (János minősítése) műszerük volt az oka. -
salapp
addikt
válasz
kolosszus87 #91091 üzenetére
Hú, hát ma már biztosan nem adnék 42-es plazmáért ilyen sokat.
-
salapp
addikt
válasz
Alemida #91083 üzenetére
Simán! Volt 50G30 után 50GT60. Utóbbi összességében sokkal jobb képet ad.
Nekem, de szerintem kevés ilyen pancser van, a GT60 esetében zavaró (mondjuk ki, kva idegesítő, mert egy idő után már rengetegszer észleltem) volt a false contouring. Illetve az én szememnek zavaróbban vibrált.
Lehet, neked eleve szerencséd lesz ezekkel, vagyis ezek hiányával illetve ha kevésbé vagy kihegyezve ezekre. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz
Alemida #91083 üzenetére
Mindenképp megéri váltani. A 30-as széria (így a G30 is) eleve fényerőkorlátos volt, így jóval szerényebb csúcsfényerőt tekintve is, mint a GT60, ami meg ugye két évvel későbbi, utolsó generációs plazma, sokkal jobb dithereléssel, mélyebb feketével, jobb funkciókkal, 3D-vel, miegyébbel. Meg azért csak "fiatalabb" modell, talán több lehet neki hátra - bár ez nagyban függ attól, hogy milyen környezetben és mennyire kímélő beállításokkal használta az előző tulaj.
-
Márk
senior tag
válasz
Alemida #91083 üzenetére
Ha nekem lenne G30-am, én simán váltanék GT60-ra.
Eleve sokkal mélyebb feketét tud, mint a GT30.
Itt van egy teszt a G30-ról: [link]
Itt meg a GT60-ról: [link]
Jó tv volt a maga idejében a G30, de a GT60 azért az más liga.
A valós kontrasztaránya a G30-nak 5500:1, a GT60-nak 9234:1. Majdnem a duplája.
Ha megveszed a GT60-at, utána azt fogod mondani, hogy "eddig hogy az úristenbe bírtam nézni a G30-at?"
-
válasz
Csöves #91078 üzenetére
"ST50 és az UT50 ugyan az csak pár csati különbség"
A hdmi-csatik számán túl az UT50-en nincs tükröződésgátló bevonat, nincs true cinema mód, tehát szoftveresen is más. Nincs wifi-modul, nincs HDD-re rögzítés. És a panelje sima full hd 3D panel, szemben az ST50 NeoPDP 3D paneljával. -
jocoka75
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget
-
jocoka75
tag
Most néztem meg a szervíz menüben az üzemórát .
31284 óra a bekapcsolás pedig 13284 szer. -
Márk
senior tag
válasz
jocoka75 #91072 üzenetére
Nekem volt UT50-em, illetve most is családon belül van, az öcsém használja.
Az árához képest kurvajó tv, neked meg hipertérugrás lenne a mostani 42PV70PA-hoz képest.
Én ajánlom.
Ha megy az angol, itt van pár részletes teszt róla [link] [link] [link]
De van eladó itt a HA-n, igaz az csak 42 colos, TX-P42GT60, na az még jobb tv.
Ha meg olcsón akarsz még jobbat, akkor meglesném szintén itt a HA-n a Pioneer PDP-LX5090-et.
Én olyanra cseréltem le az 50UT50-et, itt be is számoltam róla: [link]
-
jocoka75
tag
Sziasztok!
Nekünk ilyen plazma tv van :Panasonic Viera TH-42PV70PA 16 éve remekül működik .Nem is tudom mennyi üzemóra van benne egy biztos minden nap megy 8-10 órát.
Azt szeretném kérdezni , hogy mindegyik plazma tv képernyőjén van ilyen tükröződés gátló réteg .
Az az igazság ,hogy lehet veszek használtan egy nagyobb plazmát .
Ez milyen tv : Panasonic 50UT50 plazma? Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
tobias40
veterán
válasz
MasterMark #91068 üzenetére
Köszi,király vagy!
Így már tökéletes! -
-
szika87
aktív tag
válasz
tobias40 #91066 üzenetére
Lehet nem ez volt a kérdésed, és igaz nem Pana (Pioneer) de nekem mindig azaz alap, vagy legalábbis azt hozza be ami éppen aktív.
Tehát ha bekapcsolom a tv-t alapból nem ad semmilyen képet (hiszen nem kap jelet), de ha indítok egy DIGI-t akkor egyből kapcsol arra, ha közbe bekapcsolom a számítógépet ami szintén rá van kötve akkor pedig átvállt és a PC-re kötött képet hozza be, ha közbe psezni van kedvem, bekapcsolom a ps-t és azonnal átvált arra.
Mondjuk nekem van egy ilyen HDMI switcherem, ezzel szoktam váltogatni mindig a bemeneteket, ha oda-vissza kell ugrálnom éppen. -
tobias40
veterán
Nem túl aktív a topic..
Hogyan tudom beállítani azt hogy a tv alapértelmezetten a HDMI2-es csatlakozóval indítson ne a tv-vel?(PANA 65VT50) -
tobias40
veterán
65VT50-en szeretném kikapcsolni a viera connectet.
Kikapcsolom a menüben de egy kis idő után visszaáll,nem értem miért.
Panában ez lenne a CEC is?
Mert igazából azt szeretném kikapcsolni! -
Gabor970
addikt
Mivel ezek a tévék teljesen esetleges, hogy még meddig mennek, emiatt én is azt gondolom, hogy a csúcs minőséggel együtt sem érdemes mondjuk kb 100e forintnál többet adni érte. Ha nincs ennyiér, akkor nincs, körül kell nézni 350e környékén vannak már OLED 55"-es modellek. Én szeptemberben cseréltem a samu plazmánkat (megjelent egy 1pixelnyi horizontális halott csík végig) akkor pl az 55oled706 philips tévé 350e Ft áron elérhető volt. (most nem néztem meg mi van ilyen körül) Féltem kicsit a plazma után még az oledtől is, de pozitívan csalódtam. Ugyan mi 65oled806-ost vettünk, de képminőségben nincs különbség az 55-ös 700-as sorozathoz képest. Az Android TV meg szerintem nagyon jó rendszer, szimpla androidos appokat fel lehet tenni, akár torrent, akár pl reklámmentes youtube (smarttube) de végtelenségig lehet sorolni. Minden streaming szolgáltatás működik, filmy zene... Optikai kimenetről külső DAC-kal Tidalról hallgatom azóta a zenét.
NNa nem sorolom, csak példák, hogy szerintem miért nem 200e egy ilyen készülék... Azt nem tudni, hogy jövő héten, fél év múlva, vagy szerencsés esetben 3 év múlva lesz kidobott pénz. -
salapp
addikt
válasz
M@trixfan #91057 üzenetére
Amikor 300-ért márciusban 55A8(H)-t, három hete 300-ért 55A80J-t vettem (igen, össze lehet ilyet is hozni néha), mindegyikre 5. és 6. évre kiegészített jótállást is, akkor azért érthető, hogy nem adnék én sem 200-at egy 55VT60-ért pl.
Szuper készülékek voltak az utolsó szériás plazmák, de mégiscsak 10 évesek maholnap a legfiatalabb példányok is. Könnyen GTK-ba szaladhat egy javítás, ha pukkan valami benne.
És ne feledjük, senki nem tart fegyvert a tulaj fejéhez, hogy adja el. Lehet megtartani, Családban továbbadni.
Első plazmánk egy 42X20 volt. Nem is volt szívem eladni húszezerért, a vendégházban földi digitális megy rajta és sok LCD tulaj, aki megfordult ott, mondta, milyen jó képe van. De mondjuk az 50GT60-at 110-ért adtam, ma már 70-80-ért is odaadnám. Tudni kell reálisan gondolkodni, ha valamit valóban el akar adni az ember. -
Ispy
veterán
válasz
M@trixfan #91057 üzenetére
Lehet igaz, lehet nem, részemről lehet a kijelző bármilyen referencia, az elektronika akkor is 1x éves és bizony az a drága készülékekben is be tud szarni. Nem, nem azért nem éri meg a 2-300k-t mert szar a képe, mert pont olyan fasza, mint 10 éve volt, hanem az elektromos alkatrészek miatt. Szvsz.
Egyébként egy ilyen idős készülék használati értéke sokkal-sokkal nagyobb, mint a piaci, hiszen lecserélni csak nagyon drágán tudod, ha egyáltalán, viszont megvenni...nem tudom, én nem mérném. Ez már egyéni ízlés kérdése, valaki lakás és életbiztosítás nélkül is boldogan éli az életet, én nem tudnám.
-
M@trixfan
addikt
válasz
szika87 #91052 üzenetére
Wishful thinking. Egy referencia megjelenítőnek van egy adott ára, mindegy hány éves, illetve pontosan azért csak párszázezres tétel. Amit egy referencia plazma tud azt még nem haladta meg semmi sem maradéktalanul. Ne állítsunk be egy-kétszázezres költséget mintha valami nagyberuházás lenne! Ha valakinek kell és tudja mit keres az kifizeti az árát. Akinek VT60 van otthon csak röhög az ilyen “adok százezret tesó” mentalitáson. Ez max egy-két ember projektált önigazolása. Évek óta megy ez már a szakmai topikban, ne gondolja senki, hogy ennek hatására majd VT60 és ZT60 tulajok kezüket lábukat törve ingyen átadják a készüléküket.
-
szika87
aktív tag
válasz
Csöves #91053 üzenetére
Hahaha nem valószínű hogy lesz ilyen, kivéve ha egy egy apróhirdetésben kifog az ember jó áron, mivel az eladó nincs tisztában ezeknek a tvknek az árával. (Bár mivel Magyarországról van szó, valószínűleg senki se fog adni értük annyit, mint amennyiért ebay-en futnak ezek)
És a legdurvább, hogy mennyi megfigyelő van rájuk ilyen árak mellett is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest