Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz tutitibi #76274 üzenetére

Még az is lehet, hogy a túlfeszvédelem is be lett építve csak nem tudunk róla.

Minden TV-ben, már a képcsövesekben is szokás volt kialakítani a nyomtatott áramkörön olyan szikraközöket, ami a villámlás másodlagos hatása ellen véd, lehetőség szerint, illetve mérsékelve a további károkat. Villámkáros készülékeknél szokott is látszani a szikraközöknél az átütés nyoma.

szerintem egy VT60-as Pana plazma mérnökei, nem követnek el akkora hibát, hogy hasonló működési elvű beépített tápot ne terveznének a TV-be már gyárilag.

A vitatott áramkör nem táp, hanem csak EMI / RFI-szűrőnek minősíthető áramkör, ami egyébként is kötelezően van minden TV-ben, mint már említettem. Anélkül át sem menne a hatósági vizsgálatokon. De sokan tévedésben vannak ezzel kapcsolatban, ilyen szűrőkör (mint a ferritgyűrű is) elsősorban nem a TV-t védi a hálózat zavaraitól.

A hálózatot védi a TV tápegysége által generált impulzusoktól, ami a vezetéken kisugározva rádiózavart okozhat, valamint a hálózat zavarszennyezettségét növelné.

Pótlólag beiktatott szerkezettel rásegíteni a belső szűrőre szép dolog, csak gyakorlati értelme nem nagyon van általában.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák