Új hozzászólás Aktív témák

• MaUser

addikt

Immár a falon a Pana 55ST60, a Sony 55EX720 pedig új tulajára vár.

Rövid összehasonlítás az eddigiekről, Sony kalibrálva (illetve majdnem, mert a kalibrált 5-ös háttérfény helyett 3-ason használom, hogy ne világítson annyira és a live color low-on, mert egyszerűen úgy tetszik, egyébként nagyon pasztell lesz néhány árnyalat):

- ami először feltűnt, hogy újra normális a mozgás, lcd tányleg kukába való ilyen szempontból, hiába a sony egyébként egész jó motionflow-ja. Ezt egyébként nem gondoltam volna, hogy nem a feketét szúrom ki elsőnek, hanem a mozgásmegjelenítést:U
    - ha már fekete, természetesen itt ég és föld a különbség
    - az általános képminőség detto. True cinema szép, cinema meg szinte lemászik a képernyőről.
    - a távirányító sajnos gyengébb minőségű, mint a PX8-nál, kb. hozza a sony minőségét
    - nincs usb pendrivre/hdd-re felvétel, ez nagyon fog hiányozni a sony-ból
    - tápja ciripel az ST60-nak, kb. annyira mint az EX720-nak
    - fehér képeknél erősen zajos lesz az ST60, netezni erről csendben nem lesz kellemes
    - skótoknak fontos lehet, hogy a mért 100W-os fogyasztáskülönbség a két TV árában megjelenő árkülönbözetet (500 vs 370eFt) figyelembe véve akár röpke 37 évnyi folyamatos tv-nézéssel egalizálható :DDD
    - sw-re a panának valamivel gyorsabb, de mindkettő elég lassúcska
    - ha valakinek fontos, panán nincs fuso
    - panán nagyon hasznos, hogy csatorna váltásnál egyből kiírja mi megy éppen és nem várja meg még megjelenik kb. 2mp után a dekódolt kép is. Ezzel együtt a többi csatornaváltási módi is hasznos (epg, ok gombra lista, info banner-en váltás)
    - panán van lip sync delay az spdif kimeneten - ezt kiemeltem, mert nagyon hasznos, ha éppen az ember erősítője ezzel küzd (pl. az én TA-E9000ES-emnél ez típushiba)
    - panára a szürke keret nagyon nem kéne, elég bazári tőle
    - néhány oldalon a tesztben láttam, hogy végtelenre mérték az st60 kontrasztját, mondván a fekete szintet nem tudták mérni. Nos ennyire azért közel sem fekete, valamennyire látszik a teljes sötétségben, hogy a fal egy része kevésbé fekete.

Csináltam képeket az Alien elejéről, amikor a Nostromo beúszik. Mindkét kép állványról, azonos beállításokkal készült (5s, f8, iso200)

Pana:

Sony:

Sajnos nem a legjobb példa, mert ugye nem teljesen sötét a háttér, de érdemes megnézni, hogy a mindössze 3-as háttérfényen járatott sony (ugye 5-ös lenne a kalibrált) hogy bevilágítja a szobát és hogy a pana csíkjait észre sem lehet venni, míg a sony-jé szépen világítanak. Külön felhívnám a figyelmet a sony két alsó sarkában meglévő glow+bevilágítás kombinációra. A kamera 3 méterre volt a tv-től, de kb. 20 centivel azon pont felett, ami a nézési középpont lenne. Ilyen szép glow-t tud egy fél milliós lcd.... :U

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

Új hozzászólás Aktív témák