- Mini-ITX
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
marci94
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni , ha egy led tv-n egy évesen van egy hibás pixel, mekkira az eselye hogy hamarosan több is jelentkezhet -
Dömy
tag
a tegnapi nap folyamán vettem egy BenQ G925HDA típusú Lcd monitort amin gyárilag van egy pixelhiba! A kijelző 3/4-én középen van egy pixel ami csak piros színt mutat! Bármilyen színű háttérnél jelentkezik, kivéve a fehér! Ezzel mit lehetne kezdeni?
szerk.: az UndeadPixel programmal megnéztem mindenféle színű háttérrel! A a sárgán, és a fehér színű háttérnél eltűnik, a zöldnél pedig átvált fehérre!
-
bighed
csendes tag
Na hár megpróbáltam a dolgot, de akárhogy nyomkodom, nem tűnik el...
Pedig nekem is ilyen szép kékes zöldes a pötty...
Ezek szerint ez valódi pixelhiba...
De az mitől lehet hogy csak egy bizonyos idő elteltével jelenik meg??
Bekapcsolás után úgy 10 perc kell neki... -
bighed
csendes tag
Na az király!
Kipróbálom...THX
-
P1eTr0
aktív tag
bighed: A javításról csak annyit, hogy elvben nem lehet. Nekem sajnos volt 1 pixelhiba a monitoromon (szép kék), és hát nem hagyott nyugodni a dolog. Utána olvastam netem a dolognak, és találtam rá megoldást, ami nálam is mûkõdött.
Azt írták, hogy ha van 1 pixelhiba, akkor az nem jelenti azt, hogy kiégett egy subpixel, hanem mondjuk csak rossz az érintkezése. Tehát óvatosan körül kell nyomkodni a hibához közeli részt (ne túl erõsen). Egy olyan 5 perces szórakozás után beállhat a dolog. Nekem már több, mint 1 hónapja megy, egy próbát megér. -
GBX
aktív tag
''ha screenshotot csinálsz, akkor azon képen semmi nem látszik, nem??''
az ilyenek nagyon fájnak.
OFF: pixelhiba. nekem már majdnem 2 éve van egy Hitachi clm174swx (16ms) és a vásárlás utáni 2. héten egy pixel piros komponense kiégett. Észrevenni nem lehet, garancia viszont min 5 teljes pixel meghibásodása után érvényesíthető. -
Intruder007
csendes tag
hali, nekem CRT monitorom van azokon álitólag nem túl gyakori a pixelhiba én megi találtam egyet, legalábis ugy gondolom hogy pixelhiba az édekessége az hogy csak szemből látszik.
Ez normális vagy lehet hogy nem is pixelhiba?
Ha vkinek van megfejtése a dologra lécci irjon. -
Vangelis
félisten
Akkor egy érdekesség:
Laptop kilyelző:
Egy hiba van rajta, de nem minden állásban , dőlésben hibás, vagyis megjavul néha -
CSUKEC
csendes tag
Na kicseréltettem a 193P-t (subpixelhiba miatt), az újon kb 3 pixel nagyságú szürkés pötty van a szine változik az alap szinnel, olyan mintha kosz lenne, de nem, valahol belül van.Kérdés, akkor ez most mi? Pixel hiba? vagy nem? Mit csináljak, vigyem vissza? A subpixel hiba csak piros alapon látszott.
-
bighed
csendes tag
Nme tudom visszavinni a cuccot, mert a könyvében is le van írva hogy meddig nem számít hibásnak a cucc...
Szal csak az a kérdés hogy nem javítható ez vaalhogyan? (Emiatt hogy később jelenik meg a hiba... -
többféle hiba is előfordulhat. a legkisebb rossz akkor van, ha a pixel teljesen halott. ilyenkor a fekete színe állandó. ez a legkevésbé zavaró. aztán van ugyanilyen fehérben is, szintén állandó, illetve a többi színben dettó. valamint van még olyan, amikor nem azt a színt adja, amit kellene neki, hanem mindig mást.
MM-ben csak 5 pixel felett tekintik hibásnak a monitort?!fogyasztóvédelemmel kell fenyegetőzni. akár egyetlen pixelhiba miatt is kötelező a javítás/csere. amikor utoljára voltam MM-ben, még ki is volt rakva egy kis táblázat a pixelhibák fajtáiról.
-
bighed
csendes tag
Sziasztok!
Na nekem is van itt most egy TFT-m, amin asszem van 1 db pixelhiba...
Az érdekessége a dolognak az, hogy amikor bekapcsolom gépem nem látszik semmi hiba a monitoron. Kb. 5 perc múlva egy kicsi 1 pixel pontocska megjelenik, aminek a színe kékes zöldes... Ilyen cián színű
Akkor ez most mi?? Pixelhiba? Minden pixelhiba később jelenik meg egy TFT-n??
Az tény hogy amikor megjelenik akkor az bizony ott is marad... -
hunluigi
senior tag
mindenképpen vidd vissza de ez szerintem vezérlési hiba. Ugyanis ha fehéren világít az azt jelenti hogy nincs sub pix error mert a fehérhez kell mind a 3 sub
-
Füleske
addikt
LG - nek pl. szvsz tök korrekt a pixel policy - je :
''3 világos + 3 sötét pont (SUBPIXEL! azaz R,G vagy B elemi pont) lehet összesen, de:
- ezek nem lehetnek szomszédosak
- nem lehetnek 20mm-en belül.
Pl.: egy teljes hiányos képpont, vagy egy teljes világító fehér képpont (=3db sub pixel) már hiba, tehát gar. időn belül csere.
Ez a specifikáció független a képátmérőtől!'' -
tildy
nagyúr
Mi tkinthető pixelhibának?Már az is ha egy pixel kicsit világosabb minden színnél tesztelve(kivéve feketét) , mint a többi?
-
Lacix29
őstag
válasz
Latissimus Dorsi #30 üzenetére
Szervíz??????
A pixelhibát lehet javítani?
Hogyan? -
morzsol
aktív tag
A TFT-k képminősége szépen javul. Mi a helyzet a pixelhibákkal?! Azok meg mintha szaporodnának! -??
Vagy régen sem volt jobb a helyzet, csak kevesebb TFT = kevesebb rossz hír?! -
bug399
csendes tag
Na van egy rossz hírem.
Mint már mondták, a TFT-nél szokás a pixelhiba, ami egy dolog
A másik, még ha gari alatt is van monitorod, ha nem érte el a gyártó által meghatározott hibás pixelek számát, akkor nem cserélik ki.
Hallottam, (de nem biztos) kb 9-10 hibás pixelig jónak tekintik a monikát. -
tray
aktív tag
A TFT-ken elég gyakori a pixelhiba... Főleg az olcsóbbik fajtákon (úgy általában 2-5 kijelzőkként), ami éppen azért olcsóbb, mert a selejtből más márkákkal adják el. Szóval nem kell kétségbeesni, meg nem kell szervízbe rohangálni, ez van. Irodai alkalmazások futtatásánál nem zavaró
-
c*
aktív tag
de azert paliscan-e ra is kivancsi vaok
-
c*
aktív tag
nekem most szuksegem lenne ra
-
PeliScan
addikt
Hát, nem tudom.
SAjnos nem otthon vagyok, így nem tok fellépni FTPre. Este, ha szóltok, meg tudom nézni; elképzelhető h időközben letöröltem, de feltölthetem, ha szüxségetek van rá. -
PeliScan
addikt
1 perc. utánanézek.
-
c*
aktív tag
Koszi!
Paliscan nem mukodik a linki -
PeliScan
addikt
Én ezekkel teszteletem, nagyon beváltak. Feltettem rar-ban, töltsétek!
Bővebben: link >> #137 -
tomi_mod
aktív tag
OK!
Ezen az oldalon van egy ilyen progi:
Bővebben: link
Monitor tester néven; most töltöm én is... -
c*
aktív tag
joooo
sztem mindenki tudja hogy nem a szoftver ellenorzi a pixeleket de annak segitsegevel lehet megvizsgalni hogy jo e a monitor. . . -
tomi_mod
aktív tag
Pixelhibára program???
Létezik ilyen???
Max olyan ami egy tesztet csinál a szineket váltogatva, frekiket váltogatva, esetleg egyszerűbb ábrákat (kör négyzet) rajzol, amivel be tudod lőni a látható kép pontos helyzetét.
Pixelhibát szvsz csak szemmel!
Javítson ki valaki, ha tévedek!!! -
c*
aktív tag
Hi
most veszek uj monitort es leszeretnem tesztelni hogy nem e pixelhibas de kellene erre egy szoftver tudna ajanlani valaki egyet ??
thx -
ISZOLE
senior tag
Senki nem tud erről semmit?
-
ISZOLE
senior tag
Elég sokáig néztem még nagyítóval is, de nem fehér volt hanem színes. A kisebbek meg egyáltalán nem látszottak más háttéren már otthon se. A boltban az ott uralkodó fényárban meg szinte semmi. Szerencsére a nagyobbakat meg tudtam mutatni így kicserélték. Az egész olyan mintha a pixelek mellett szökött volna a fény.
Csak azért írtam le egy topikban mert erre egyáltalán nem számítottam a vásárláskor, ilyen jellegű hibáról még sehol sem olvastam, gondoltam vannak nálam tapasztaltabbak, meg esetleg olyan is aki csak most vesz új TFT-t. -
ISZOLE
senior tag
UP
-
Pötyi
őstag
Ööö, az is lehet, hogy a három RGB alapszínből csak az egyik ég ki, mondjuk a piros. Ettől kezdve rosszul fogja keverni a színeket, mert hiányzik az egyik komponens minden olyan színből, amibe kell ez a szín. Viszont ha teljesen kék a képernyő, akkor nem látszik a hiánya. És így tovább... (Színkeverés. Lásd: Általános iskola, Rajz- és műalkotások elemzése c. tankönyv)
-
ISZOLE
senior tag
A TFT monitoron egy sávban elhelyezkedő eltérő méretű világító pöttyök vannak. Fekete háttérnél fehérek, színes háttér esetén egy kicsit világosabbak vagy nem láthatóak. Mindez gyakorlatilag csak sötét szobában vehető észre. Mi ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- 24" EIZO Full HD LED monitor, Több db + 2 év bolti Garancia + Számla!!!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Samsung SyncMaster S22A300B
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K SMART WIFI GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest