Hirdetés
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave-11
tag
Fúh tudom hogy megőrítelek titeket ezzel, meg hogy már nem tudom hanyadjára kérdezem, de muszáj vagyok megint. Karakterkódolás
Szóval: van nekem egy WAMP Server telepítve (Win7-es 64bites oprendszerre) az itthoni gépemre. Létrehozok benne egy adatbázist, és a bemenő kimenő adatok karaktereit egyszerűen nem bírja megjeleníteni.
1. Van egy .php fájl, a fájl legelején csatlakozik az adatbázishoz, aztán van egy header("Content-Type: text/html; charset=utf-8"); rész, illetve a <head> részben van még egy <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> , a dokumentumot pedig UTF-8 BOM nélkül mentem. Egy egyszerű ürlap van benne, beírom mondjuk a név mezőbe hogy Dávid, és a MySQL táblában már ezt látom: Dávid . Egyébként az adatbázis illesztése utf8_general_ci.
2. Létrehozok egy új adatbázist, utf8_general_ci, és mikor ott a phpmyadminban szúrok be adatot, nem neged ő és ű betűt az alábbi hibával: Warning: #1366 Incorrect string value...
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Kuponkunyeráló
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- pechman8: 300B vs GU50 A Herceg és a Koldus
- PlayStation 5
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- További aktív témák...
- SIEMENS TQ513R01 Teljesen automata kávéfőző EQ500 Integral/Fekete Kivehető víztartály 15 bar
- LG OLED Evo G3, 65,''col, 4K
- Gyönyörű Watch Ultra 2 (GPS + Cellular) 49MM, natural titan, garanciális 2027.11.04-ig, üzletből
- HP Probook 450 G3 notebook eladó
- IPHONE 15 PRO 128GB FÜGGETLEN, GYÁRI GARIVAL 2027.02.HÓIG , ÜZLETBŐL
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest