Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #9905 üzenetére
Ha már bejelntkezett userről van szó miért nem állítod be belépéskor a setState-el hogy a user isAdmin true vagy false. Bár ekkor még implicit nincs lekezelve a belépett kilépett kérdés, de jobb esetben ezt önmagában rbac szabályokkal gondolom lekezeled a controller hívás előtt.
Jah most olvasom csak végig, hogy gyakorlatilag Athlon64+ is ezt javasolja.
(#9911) Athlon64+:
Azért a singleton se ördögtől való dolog. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Ha már a kód szépségéről volt szó:
<?php
class Auth{
public static function isAdmin() {
if(Yii::app()->isGuest) {
return false;
}
$user = User::model()->findByPk(Yii::app()->user->id);
return $user->admin == 1;
}
}Persze ez a statikus összehányás nem jó ötlet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
http://the-echoplex.net/log/php-case-sensitivity
class constructors - ez is case insensitive. Régebben meg ugye az volt a módi, hogy a konstruktor neve egyezik az adott osztály nevével. Most már a "mágikus" __construct()-ot érdemes ugye használni. Na de ettől függetlenül működik a régi módszer is.
Röviden: konstruktornak minősül, mert azonos a neve az osztályéval (case insensitivity), konstruktor meg nem lehet statikus (ahogy a hibaüzenet is elmondja).
Megoldás: adj más nevet a metódusnak, és annyi.Szerk.: jé, most lettem "PH! nagyúr".
Ezt is megértem. Mindenki vendégem egy virtuális sörre.
Új hozzászólás Aktív témák
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest