- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- HDD probléma (nem adatmentés)
- BIOS topic
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Értem. Az MVC-t szerintem nehéz megtanulni könyvből, és szerintem túlmisztifikált a dolog a legtöbb leírásban. Többre mész azzal, ha egy meglevő framework-öt kezdesz el próbálni használni, rengeteg ötletet lehet begyűjteni az ilyenből viszonylag rövid idő alatt, és sokkal gyakorlatorientáltabb megközelítés, mint ami a legtöbb könyvben példakód szinten megtalálható. És ha már látod, hogyan megy ez a gyakorlatban a dolog, utána már az elv egyszerű.
Az elv lényege, hogy a kódot nagyjából három részre bontod. Egyszer van egy logikai egység, vagyis fájl, osztály, akármi, amelyik kezelni az adatokat, azok perzisztenciáját (adatbázis), validálás, stb, ez a modell. Egyszer van egy megjelenítési kódblokk, ez a nézet, vagyis view, és van egy harmadik, a vezérlő, vagy kontroller, amelyik a vezérlési szerkezetet implementálja, a nézetet és a modellt összekapcsolja.
Szerintem első körben érdemes úgy felépíteni a programot, ha nem framework-öt használsz, hogy csinálsz egy olyan fájlt, amelyik az összes adatbázis műveletet tartalmazza. Aztán csinálsz egy másikat, amiben, és csakis kizárólag ebben van a html, illetve a html-be beágyazás rész, valamint egy harmadik fájl az, amelyik a kettőt összerakja. A nézetben nem lehet adatbázisművelet. A modellben nem lehet html, vagy html formázásra utaló művelet. A kontrollerben egyik sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Haditechnika, harcászat
- Xbox tulajok OFF topicja
- Jövedelem
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Horgász topik
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- ÖNERŐ NÉLKÜL, 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- RÉSZLETRE , KAMATMENTES , BANKMENTES Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK3 FZ-55G6601BG Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest