- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Noctua-jubileum: 20 év, félmillió ingyenes rögzítőkészlet
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Logitech szerviz
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Értem. Az MVC-t szerintem nehéz megtanulni könyvből, és szerintem túlmisztifikált a dolog a legtöbb leírásban. Többre mész azzal, ha egy meglevő framework-öt kezdesz el próbálni használni, rengeteg ötletet lehet begyűjteni az ilyenből viszonylag rövid idő alatt, és sokkal gyakorlatorientáltabb megközelítés, mint ami a legtöbb könyvben példakód szinten megtalálható. És ha már látod, hogyan megy ez a gyakorlatban a dolog, utána már az elv egyszerű.
Az elv lényege, hogy a kódot nagyjából három részre bontod. Egyszer van egy logikai egység, vagyis fájl, osztály, akármi, amelyik kezelni az adatokat, azok perzisztenciáját (adatbázis), validálás, stb, ez a modell. Egyszer van egy megjelenítési kódblokk, ez a nézet, vagyis view, és van egy harmadik, a vezérlő, vagy kontroller, amelyik a vezérlési szerkezetet implementálja, a nézetet és a modellt összekapcsolja.
Szerintem első körben érdemes úgy felépíteni a programot, ha nem framework-öt használsz, hogy csinálsz egy olyan fájlt, amelyik az összes adatbázis műveletet tartalmazza. Aztán csinálsz egy másikat, amiben, és csakis kizárólag ebben van a html, illetve a html-be beágyazás rész, valamint egy harmadik fájl az, amelyik a kettőt összerakja. A nézetben nem lehet adatbázisművelet. A modellben nem lehet html, vagy html formázásra utaló művelet. A kontrollerben egyik sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kuponkunyeráló
- Formula-1
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- 224 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 16GB 512GB magyarított (lézerezett) vbill ujjolv IR kam gar
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB fekete titán használt, megkímélt 100% akku (140 ciklus)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- 3M füldugó 50 pár (100db) eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs