Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
8nemesis8
üzenetére
Most csak első kósza ötlet, ami eszembe jutott, persze ennél lehetnek elegánsabb megoldások is, pl. csinálsz egy külön oszlopot "allapot" névvel, és ott mindig változtatod az állapotot, attól függően, hogy épp kölcsönözhető vagy sem. Ez szerintem így nagyon egyszerű. És amikor pedig lekérdezést hajtasz végre, akkor valahogy így:
SELECT * FROM videotekatabla WHERE allapot = 'kolcsonozheto';___________
Szerk.:
(#3442) cucka: rendben, köszi az eddigi válaszokat is, tényleg utánaolvasok, mindenesetre elég sokat segítettél.
(#3443): hmm, akkor sorry. Valszeg le vagyok maradva.
"Én már megcsináltam párszor"
És milyen célból?
Nekem elsőre kicsit feleslegesen bonyolultnak tűnik, persze biztos valamilyen szempont nem jutott még eszembe. Pl. az, hogy mondjuk egy fájlt nem akarsz tárolni, hanem csak a tartalmát."Egy file tartalma is adat." Jó, ezt valóban félreérthetően írtam, my fault.
-
cucka
addikt
válasz
8nemesis8
üzenetére
Nevezzük a filmek táblát film-nek, a kölcsönzés táblát kolcsonzes-nek. A kölcsönzésben tároljuk el egy mezőben, hogy a kölcsönzés lejárt-e. (Ez azt jelenti, hogy a filmet visszahozták.)
Ekkor a következő query lesz jó:
select * from film
where not exists
(select * from kolcsonzes
where kolcsonzes.lejart=0 and kolcsonzes.film_id=film.id
)A lejárás feltételét úgy tárolod, ahogy akarod, nyilván a rá vonatkozó feltételt eszerint kell megadni, itt a példa kedvéért a legegyszerűbb megoldást választottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! LENOVO ThinkCentre M800 - i7, 8GB/120GB
- Felújított Samsung Galaxy s22 ultra 12/256
- RTX 4070 ti I Ryzen 5 7600X I 2x16gb ddr5 6000mHz
- LAST MINUTE KARÁCSONY! 2 egyforma i7 GAMER GÉP! Ingyenes SOS kiszállítás (Bp.) !!!
- Asus ROG Zephyrus G16 Intel Core Ultra 9 185H/RTX 4060/16GB DDR5/1TB SSD eladó NÁLAM A LEGOLCSÓBBAN!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Eladó egy teljesen újszerű állapotú,hibátlan Asus ROG Destrier Ergo gamerszék! Ergonómiai kialakítá
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nekem elsőre kicsit feleslegesen bonyolultnak tűnik, persze biztos valamilyen szempont nem jutott még eszembe. Pl. az, hogy mondjuk egy fájlt nem akarsz tárolni, hanem csak a tartalmát.