Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
8nemesis8 #3441 üzenetére
Most csak első kósza ötlet, ami eszembe jutott, persze ennél lehetnek elegánsabb megoldások is, pl. csinálsz egy külön oszlopot "allapot" névvel, és ott mindig változtatod az állapotot, attól függően, hogy épp kölcsönözhető vagy sem. Ez szerintem így nagyon egyszerű. És amikor pedig lekérdezést hajtasz végre, akkor valahogy így:
SELECT * FROM videotekatabla WHERE allapot = 'kolcsonozheto';___________
Szerk.:
(#3442) cucka: rendben, köszi az eddigi válaszokat is, tényleg utánaolvasok, mindenesetre elég sokat segítettél.
(#3443): hmm, akkor sorry. Valszeg le vagyok maradva.
"Én már megcsináltam párszor"
És milyen célból?Nekem elsőre kicsit feleslegesen bonyolultnak tűnik, persze biztos valamilyen szempont nem jutott még eszembe. Pl. az, hogy mondjuk egy fájlt nem akarsz tárolni, hanem csak a tartalmát.
"Egy file tartalma is adat." Jó, ezt valóban félreérthetően írtam, my fault.
-
cucka
addikt
válasz
8nemesis8 #3441 üzenetére
Nevezzük a filmek táblát film-nek, a kölcsönzés táblát kolcsonzes-nek. A kölcsönzésben tároljuk el egy mezőben, hogy a kölcsönzés lejárt-e. (Ez azt jelenti, hogy a filmet visszahozták.)
Ekkor a következő query lesz jó:
select * from film
where not exists
(select * from kolcsonzes
where kolcsonzes.lejart=0 and kolcsonzes.film_id=film.id
)A lejárás feltételét úgy tárolod, ahogy akarod, nyilván a rá vonatkozó feltételt eszerint kell megadni, itt a példa kedvéért a legegyszerűbb megoldást választottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest