- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
- Samsung LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos tablet topic
- Androidos fejegységek
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #3445 üzenetére
És milyen célból? Nekem elsőre kicsit feleslegesen bonyolultnak tűnik, persze biztos valamilyen szempont nem jutott még eszembe.
Nagy php-s keretrendszer, magas szintű absztrakcióval. Röviden: a file feltöltés ugyanolyan űrlap elem, mint a szöveges, checkbox, legördülő, stb.. Az űrlap elemeinek lehet értéke, az értéket el lehet menteni adatbázisba, tehát a file feltöltéssel felvitt bináris adatot és a szöveges mezőbe beírt szöveget egyenrangúan kezelem.
Amúgy előnye például, hogy az adatbázisban található az összes adata a weboldalnak. Adatbázis automatikus mentése könnyen megoldható, az import/export is egyszerű, tehát ilyen előnyei vannak. Nem kell foglalkozni a filerendszer sajátosságaival, nem kell tudni, hogy melyik könyvtárban vannak a képek, nem kell odafigyelni, hogy különbözőek legyenek a filenevek, nem okoz gondot több százezer kép tárolása, ilyesmi. Természetesen figyelni kell a sebességre, ezért készült hozzá filerendszer alapú cache-elés is.
Ebben a topikban főleg apróbb, egyszerű programokról van szó, ennek a módszernek az előnyei pedig inkább nagy rendszerekben érvényesülnek.(#3446) 8nemesis8
Igen ilyesmire én is gondoltam, de hogyan állapítom meg, hogy visszahozták e!?
Például a visszahozás dátuma az adatbázisban alapértelmezésként NULL. Ha visszahozták, akkor beállítod az aktuális dátumot. MySQL-ben a null-ság ellenőrzését valahogy így oldod meg:
select * from tablanev where mezonev is null
select * from tablanev where mezonev is not null -
8nemesis8
veterán
válasz
Sk8erPeter #3445 üzenetére
Hát akkor ebbe az irányba kezdek el gondolkodni, mert ahogyan én csináltam dátumok alapján egymásba ágyazott selectekkel és vagy 5-6sorban úgy részben lett jó megoldás.
Egyébként lehet valami éppen aktuális, mai dátumot lekérni valahogyan phpvel?
Mert akkor kivétel időpontjához azt adnám meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3765, 100% Akku
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest