- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autós kamerák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
A profi azt jelenti, hogy szakmai tapasztalata van, tehát nem egyszerűen megtanulta, beseggelte a manualt, hanem gyakorlati feladatokat oldott meg. Általában erre van szükség a cégeknél, problémákat kell megoldani, a módszer másodlagos. Az Objektum Orientált programozás egy módszer, vagy használod, vagy nem, de nem feltétlenül szükséges, azonban bonyolult rendszer esetén segíthet abban , hogy kezelhető maradjon a program. Igazából ez nem "web - nem web" kérdése.
-
cucka
addikt
De pl.: oo szemlélettel php-ben még sose programoztam, tudom megvan rá a lehetőség, de igazából web fejlesztésnél nem vettem volna még túl sok hasznát.
Hogyne lehetne hasznát venni. Mondok egy egyszerű példát.
Van egy űrlap osztályod, ami annyit tud, hogy kiírja a benne található űrlap elemeket egy táblázatba bizonyos rendszer szerint. (A kiírás úgy történik, hogy odaszól mindegyik űrlap elemnek, hogy "írd ki magad"). Ugyanígy ellenőrzésnél is az űrlap elemek ellenőrzését hívja meg, és az adatbázisba való mentésnél is odaad az űrlap elemnek egy tömböt, hogy "írd bele a saját adataidat és add vissza a tömböt", majd a visszakapott tömböt simán berakja a táblába.Az űrlap elemek egy közös osztályból származnak, ahol fel vannak véve az általános tulajdonságok (név, érték, stb..) illetve általános viselkedési formák (pl. űrlap mentésnél alap esetben annyit csinál, hogy $tomb[$this->name]=$this->value). Az egyes űrlap elemeknél definiálva van a saját egyedi viselkedésük.
Ez a fenti forma azért király, mert egy megfelelően felparaméterezett/példányosított űrlapnál a kiírás, az adatfeldolgozás és az adatbázisba való mentés is mindössze 1-1 függvényhívás.
Sőt, ha úgy véled, hogy az adatbázis kezelésedre is írsz pár osztályt (tábla, mező, szűrő.), akkor egyenesen a táblából fogsz tudni automatikusan, 1 függvényhívással űrlapokat gyártani. -
Hát ha eddig mindent OOP nélkül csináltál, akkor gratula.
Ha nekem OOP nélkül kellett volna csinálnom mindent eddig, akkor már megőszültem volna.Egyébként szerintem nagyon számít az OOP ismerete egy profi programozónál. Hisz anélkül nagyságrendekkel több időbe telik a fejlesztés - nem viccből találták ki. Meg ott van az MVC is. Illetve szerintem PHP-hoz nem ártanak alapos (My)SQL ismeretek sem.
De ez az én véleményem.
A legegyszerűbben úgy derül ki, hogy profi programozó vagy-e nekik, hogy elmész.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED G2 Eladó - 55 colos
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged