Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz kemkriszt98 #16189 üzenetére

Ez az if($send) egy elég értelmetlen feltétel, főleg, hogy már ezelőtt a sor előtt az execute-tal végre próbálsz hajtani egy műveletet, és ha ez a változó mondjuk NULL, akkor már korábban kapsz erre az arcodba egy hibaüzenetet (mivel nyilván NULL értékkel rendelkező változón nem igazán lehet metódust meghívni). Meg azt írtad, dobódik egy kivétel, "Connection timed out" üzenettel. De másold már be a PONTOS, teljes hibaüzenetet!
    Még valami:
    $con = new PDO('mysql:host=mysql5.hostbase.net;dbname=artclubl_luminita','*','*');

HELYETT így kellene inicializálnod a PDO-t:

$con = new PDO(
    'mysql:host=mysql5.hostbase.net;dbname=artclubl_luminita',
    "*",
    "*",
    array(
    PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => 'SET NAMES UTF8;',
    PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION,
    )
    );

A PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION azért érdekes, hogy kivétel dobódjon probléma esetén, és ne ilyen béna if-else ellenőrzésekre legyen szükség. Emiatt pedig try-catch blokkba kell raknod az egészet, és megfelelően loggolni a hibaüzeneteket.

Itt azt írod, hogy "direkt URL-lel" megy. Tehát ha szépen beírod a böngésződ címsorába, akkor az UPDATE-művelet is sikeresen lefut, nincsen időtúllépés?
    Sőt, ha parancssorból hajtod végre, akkor is sikeresen lefut az UPDATE-művelet?
    Magyarul egyedül akkor van probléma, ha a tárhelyszolgáltató admin-felületén szerkesztgetett, oda beírt ütemezett feladat futna le? Igazából erről olyan sok részletet nem osztottál meg, hogy hogyan csináltad, arra lehetne tippelni, hogy elrontottál valamit a szerkesztéskor, de tényleg csak tippelgetni lehet ennyi alapján.

(#16199) PumpkinSeed:
    "Nem láttam még olyan oldalt aminek ez hozta volna meg a sikert."
    Én igen, SoundCloud, YouTube, ... :DDD
    (Jó, értem én... :D)

• DNReNTi

őstag

válasz kemkriszt98 #16189 üzenetére

var_dump()-al nézd meg a prepare után $send mit ad. Lehet elírtál valamit a lekérdezésben, tábla vagy mezőnevet pl. és így false lesz.

Új hozzászólás Aktív témák