- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Autóhifi
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #13497 üzenetére
A "már valaki egyszer megcsinálta, csak valószínűleg jobban" érvelés szerinted mennyire jól alátámasztott?
Eleve azt felvetni, hogy a CMS készítők csak azért, mert már feldobtak valamit a netre, bárkinél jobbak lehetnek? Ezt tényként kezelni? Láttad te már a Drupal forrását? A modulokét? Szerinted normális emberek csinálták? #13493; Drupal és az igényesség, mi?Egy Drupal alapú fejlesztést az első problémás, egyedi igény meg tudja ölni, az a baj. Ilyenkor mi történt, történik? Tételezzük fel, hogy a Drupal alap nem teljesen ismeretlen, csak a most szükséges modulokat kell beszerezni (esetleg megvenni, most is találtam, külsőre tiszta jó is volt), az első probléma ott jelentkezik, ha a modulok nem akarnak találkozni. Tételezzük fel, hogy sikerül megoldani idő és némi szenvedés árán, jön egy probléma, amit meg kell oldani, de nincs rá modul. Oké, megtanulunk Drupal modult írni (ha már le lettünk fikázva a kódírási képességeink miatt, akkor vajon a Drupal-hoz írt modulunk az már penge?
), ez szintén nem kevés idő, aztán meg vagy működik vagy nem. Jönnek még igények, vagy van modul, vagy nincs, leküzdjük (idő, pénz, sárm), de pl. amikor jönne egy olyan, hogy auditálva kellene minden (mert az egyik alkalmazott csinált valami f.szságot), akkor máris meghaltunk, mert általában ez senkinek sem jut eszébe (modulkészítőknek sem). Ja, igen, riportok is kellenének, legyen benne minden, ami csak elképzelhető, mert XY összefüggést akarom látni. Oké, ott tartunk, hogy kivitelezhetetlen a jelenlegi rendszerrel, újat kell építeni. Mennyibe is kerül ez? Hát nem 2 millióba. Alapból egy nagyon komoly üzleti döntés, de akkor, ha még elegendő pénz sincs, még nagyobb súlyú.
---
Ha nem is a Drupal-t vesszük alapul, láttad már, hogyan épülnek fel a PHP-s keretrendszerek? Én egyelőre a kisebbeket nézegetem, a CakePHP csoda, hogy működik, a Yii pedig tele van olyan dolgokkal, amelyeknek semmi keresnivalója egy ilyen rendszerben (2.0-át hirdetik úgy, hogy nulláról újraírva, pedig egy nagy sz.rt lesz úgy
). Zend-et még csak karcoltam, mást szerintem még nem néztem.
-
Coyot
őstag
válasz
Sk8erPeter #13497 üzenetére
Szerintem itt nem az én általam írt(amúgy az is MVC alapú csak én azt máshogy értelmezem, de ez az én dolgom
), hanem arról van szó (szerintem) hogy ilyen feladatra jobb megoldás egy erre a feladatra írt motort használni.
Amúgy pont a napokban kezdtem bele a drupalba, 7.15 ha jól rémlik, de az az admin bar amit oda kirakott, hát elsőre látszik hogy a fejlesztőknek van készítve és nem a végfelhasználónak. Kedves ismerősöm kért meg mert nem sikerült neki kiigazodnia a rendszerben. Nekem amúgy tetszett, de egy ilyen feladat megoldására, mint ami a példa is volt ennél is saját modulokat kell írnod, ami nem teszi épp átláthatóvá a rendszert. Főleg hogy alapban is annyi modul van felrakva, hogy fél órát görgőzöl mire megtalálod amit keresel.
Ismétlem ez nem gond, sőt jó, csak szerintem nem a felhasználóknak van készítve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- OLED monitor topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Arena Breakout: Infinite
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- Peugeot, Citroën topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MacSzerez.com - iPhone 13 Mini / 128GB / Kék / Új gyári Apple akkumulátor! / Garancia!
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MacSzerez.com - iPhone XR / Asztro / Kártyafüggetlen / 64GB / Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged