Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Soak

veterán

válasz Peter Kiss #11815 üzenetére

(csak nehogy egyszer én legyen a projektvezetője )

Ha nem titok akkor hol dolgozol?

• cucka

addikt

válasz Peter Kiss #11815 üzenetére

Tudom, hogy a PHP script nyelv, de az is baj, hogy ebből nem bír kinőni
    A szkriptnyelveknek nagyon is van létjogosultsága és jövője, ne írd le őket.
    A php baja leginkább az, hogy egy inkompetens fickó tervezte és mai napig a régi verziók rossz megoldásait nyögi a visszafele kompatibilitás miatt.

a Zend is próbál mindig jobban arra sarkallni, hogy objektumokkal dolgozzunk
    A Zend nem tudom, mire sarkall. Én úgy látom, hogy a php-ban egyre több a funkcionális nyelvekből átvett megoldás, ez pont nem az a tisztán oop-s irány.

Ezt annyira komolyan gondolom, hogy hobbiként fejlesztett rendszeremben a super global tömböket se kell használni.
    Úgy érzem, hogy te a lelked mélyén java-ban szeretnél fejleszteni (esetleg c#), a kérdés, hogy miért ragaszkodsz a php-hoz? Átveszed azt, amitől a java nem túl jó és kidobod azt, amitől meg a php igen. Hobbi szinten végül is mindegy, szerintem inkább érdemesebb minden eszközt arra használni, amire való.

Emellett nem is szeretek úgy gondolkodni, hogy van egy feladat, aztán azt a lehető legegyszerűbb, legrövidebb módon oldjuk meg, mert mi történik akkor, ha jön egy hasonló?
    Világos, viszont a túlzásba vitt általánosítás komoly veszély. Angolul "overgeneralization" néven fut ez az anti-pattern, amikor a lehető legáltalánosabb kódot szeretnéd írni anélkül, hogy tudnád, szükséges-e (kapcsolódik még ide a "premature optimization" nevű antipattern is).
    Dolgoztam már ilyen, lehető legáltalánosabbra megcsinált php-s framework-el. A tapasztalat, hogy a korai általánosítás inkább ront a helyzeten, mint javít - nekünk folyamatos szopóroller volt, hogy ott volt a nagy, bonyolult keretrendszer, ami minden eshetőségre fel volt készítve, kivéve arra, amire épp szükség lett volna, tehát lehetett áttervezni/refaktorálni. A lehető legáltalánosabb kód írása papíron hangzik csak jól.

Mikor van hatalmas előnye annak, ha mindent a lehető legabsztraktabb módon írunk le? Akkor, ha tesztelni is akarjuk a kódunkat
    TDD-hez elég, ha moduláris a kódod, pl. globális függvényeket pont ugyanolyan jól fogsz tudni tesztelni. Persze, azért itt már előnyös az oop.
    Smoke test-nek meg nincs igazán köze ahhoz, hogy oop-s vagy nem oop-s a kódod.

Új hozzászólás Aktív témák