- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Léghűtés topik
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #11815 üzenetére
(csak nehogy egyszer én legyen a projektvezetője )
Ha nem titok akkor hol dolgozol?
-
cucka
addikt
válasz
dupla
-
cucka
addikt
válasz
Tudom, hogy a PHP script nyelv, de az is baj, hogy ebből nem bír kinőni
A szkriptnyelveknek nagyon is van létjogosultsága és jövője, ne írd le őket.
A php baja leginkább az, hogy egy inkompetens fickó tervezte és mai napig a régi verziók rossz megoldásait nyögi a visszafele kompatibilitás miatt.a Zend is próbál mindig jobban arra sarkallni, hogy objektumokkal dolgozzunk
A Zend nem tudom, mire sarkall. Én úgy látom, hogy a php-ban egyre több a funkcionális nyelvekből átvett megoldás, ez pont nem az a tisztán oop-s irány.Ezt annyira komolyan gondolom, hogy hobbiként fejlesztett rendszeremben a super global tömböket se kell használni.
Úgy érzem, hogy te a lelked mélyén java-ban szeretnél fejleszteni (esetleg c#), a kérdés, hogy miért ragaszkodsz a php-hoz? Átveszed azt, amitől a java nem túl jó és kidobod azt, amitől meg a php igen. Hobbi szinten végül is mindegy, szerintem inkább érdemesebb minden eszközt arra használni, amire való.Emellett nem is szeretek úgy gondolkodni, hogy van egy feladat, aztán azt a lehető legegyszerűbb, legrövidebb módon oldjuk meg, mert mi történik akkor, ha jön egy hasonló?
Világos, viszont a túlzásba vitt általánosítás komoly veszély. Angolul "overgeneralization" néven fut ez az anti-pattern, amikor a lehető legáltalánosabb kódot szeretnéd írni anélkül, hogy tudnád, szükséges-e (kapcsolódik még ide a "premature optimization" nevű antipattern is).
Dolgoztam már ilyen, lehető legáltalánosabbra megcsinált php-s framework-el. A tapasztalat, hogy a korai általánosítás inkább ront a helyzeten, mint javít - nekünk folyamatos szopóroller volt, hogy ott volt a nagy, bonyolult keretrendszer, ami minden eshetőségre fel volt készítve, kivéve arra, amire épp szükség lett volna, tehát lehetett áttervezni/refaktorálni. A lehető legáltalánosabb kód írása papíron hangzik csak jól.Mikor van hatalmas előnye annak, ha mindent a lehető legabsztraktabb módon írunk le? Akkor, ha tesztelni is akarjuk a kódunkat
TDD-hez elég, ha moduláris a kódod, pl. globális függvényeket pont ugyanolyan jól fogsz tudni tesztelni. Persze, azért itt már előnyös az oop.
Smoke test-nek meg nincs igazán köze ahhoz, hogy oop-s vagy nem oop-s a kódod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest