- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Házi hangfal építés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Micro Four Thirds
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
Ezzel nem teljesen értek egyet, bár az is lehet, hogy én gondolom rosszul.
Szerintem a SESSION biztonságosabb, mint az adatbázis, de csak abban az esetben, ha védjük a SESSION id lopásától. (most tételezzük fel, hogy a szerveren teljesen védve van a sessiont tároló fájlrendszer)
Itt eleve pont ettől védem. Nézzük mi van a sessionunkban:
- ugye alapból van neki egy id-je
- userid (ha ez létezik, akkor be van lépve, illetve tudom, hogy kiről van szó)
- security_token - md5(IP-USERAGENT)Minden oldalletöltésnél legenerálom a felhasználóm (vagy támadóm) md5(IP-USERAGENT) hashét, és összehasonlítom a jelenlegi SESSION-ban security_tokenjével. Ha nem egyeznek, kidobom.
Ha ellopja a session id-t, akkor jó esetben el fog térni ez a security_token. És kidobom.
Emellett csinálhatom azt, amit Brown Ügynöknek írtam, hogy folyamatosan változtatom a SESSION id-t.
Most nem értem, miért kellene adatbázisban tárolnom? Ha ellopja az id-t, és még sikerült ugyanazon ip-t, user agentet is előállítania, akkor már olyan mindegy, hogy db-ből nézem, vagy sessionból. (de pont ezt fogom megakadályozni a folyamatos id váltással) Feleslegesnek érzem a táblás tárolást.
Az már más kérdés, hogy mi van akkor, ha folyamatosan váltom az id-t, és a támadom ÉPPEN elkapja a jót, épp belép, épp oldalt tölt le, és Ő fogja megkapni onnantól a valid id-t, és a felhasználómat vágja ki... Bár valljuk be, ennek nagyon kevés esélye van. Az alábbiaknak kellene teljesülni:
- Hálózati forgalom figyelésével, két oldalletöltés között elkapni a session id-t.
- Egy ip-ről lenni.
- Eltalálni a User agentet.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Hobby elektronika
- Házi hangfal építés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- IPhone 12 64GB gyári független szép új akku!!
- IPhone 12 128GB gyári független gyári 99%-os akku
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest