- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Hobby elektronika
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Milyen házat vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #10212 üzenetére
Az, amit írsz a singleton-ról, az alapvetően jó, viszont pusztán elméleti. Igen, elméletileg a singleton valóban egy hasznos pattern. A php fejlesztés rögvalóságában viszont:
- Tudod mi van, ha két adatbázis kapcsolat objektumot hozol létre? Semmi sincs. Egy élő rendszeren rengeteg adatbázis kapcsolat létezik egy időben. Tehát itt egy olyan veszélytől (több példány létrehozása) véd meg a singleton minta alkalmazása, amely veszély nem is létezik.
- Egy tipikus php alkalmazásban a keretrendszer hozza létre az adatbázis objektumot, nem maga az alkalmazás. Nem áll fenn a veszély, hogy az alkalmazás véletlenül több példányt hoz létre belőle, mert egy példányt sem fog létrehozni.
- Az adatbázis wrapper osztályt tipikusan valamilyen globális változón keresztül éred el. A többszörös példányosítás itt is értelmét veszti.Egy cseppet sem akarok a design pattern-ek ellen beszélni, de szerintem egy tipikus php-s környezetben a singleton elméleti előnyei elméletiek maradnak. 5 évig voltam php fejlesztő, egyetlen egy alkalomra sem emlékszem, amikor olyan problémába ütköztem volna, amit a singleton pattern megold.
(#10235) RootRulez
Hol akadtál el? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #10212 üzenetére
#9911 környékén én is érveltem a Singleton mellett, igazából csak annyit, hogy azért annyira nem ördögtől való szerintem a használata, de olvass csak vissza, a véremet akarták.
========
(#10207) Soak :
fájlnevekre is alapvetően a whitelisteket érdemes alkalmazni: tehát azt mondod meg, milyen karaktereket engedsz, nem azt, hogy mit nem szabad használni, minden neked nem tetsző karaktert egyszerűen kivágsz a fájlnévből, vagy behelyettesíted egy általános helyettesítő karakterrel, ami neked tetszik, lehet ez egy aláhúzás (_), kötőjel, vagy egyéb, olyan karakter, ami nem okozhat problémát egyik platformon sem (pl. ne akarj egy » jelet tenni a fájlnévbe).
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest