Hirdetés
- 12V-2x6 kábelt rejtő, fehér VGA-val jelentkezett az MSI
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Gyorsan cáfolta az Xbox hardverek lelövéséről szóló pletykákat a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Azonnali notebookos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #10212 üzenetére
Az, amit írsz a singleton-ról, az alapvetően jó, viszont pusztán elméleti. Igen, elméletileg a singleton valóban egy hasznos pattern. A php fejlesztés rögvalóságában viszont:
- Tudod mi van, ha két adatbázis kapcsolat objektumot hozol létre? Semmi sincs. Egy élő rendszeren rengeteg adatbázis kapcsolat létezik egy időben. Tehát itt egy olyan veszélytől (több példány létrehozása) véd meg a singleton minta alkalmazása, amely veszély nem is létezik.
- Egy tipikus php alkalmazásban a keretrendszer hozza létre az adatbázis objektumot, nem maga az alkalmazás. Nem áll fenn a veszély, hogy az alkalmazás véletlenül több példányt hoz létre belőle, mert egy példányt sem fog létrehozni.
- Az adatbázis wrapper osztályt tipikusan valamilyen globális változón keresztül éred el. A többszörös példányosítás itt is értelmét veszti.Egy cseppet sem akarok a design pattern-ek ellen beszélni, de szerintem egy tipikus php-s környezetben a singleton elméleti előnyei elméletiek maradnak. 5 évig voltam php fejlesztő, egyetlen egy alkalomra sem emlékszem, amikor olyan problémába ütköztem volna, amit a singleton pattern megold.
(#10235) RootRulez
Hol akadtál el? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #10212 üzenetére
#9911 környékén én is érveltem a Singleton mellett, igazából csak annyit, hogy azért annyira nem ördögtől való szerintem a használata, de olvass csak vissza, a véremet akarták.
========
(#10207) Soak :
fájlnevekre is alapvetően a whitelisteket érdemes alkalmazni: tehát azt mondod meg, milyen karaktereket engedsz, nem azt, hogy mit nem szabad használni, minden neked nem tetsző karaktert egyszerűen kivágsz a fájlnévből, vagy behelyettesíted egy általános helyettesítő karakterrel, ami neked tetszik, lehet ez egy aláhúzás (_), kötőjel, vagy egyéb, olyan karakter, ami nem okozhat problémát egyik platformon sem (pl. ne akarj egy » jelet tenni a fájlnévbe).
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair VENGANCE RGB PRO DDR4 16GB ( 2x8 kit ) 3200Mhz memória eladó.
- G.Skill TridentZ DDR4 16GB (2X8GB kit) F4-3200C16D memória párban eladó
- SYNOLOGY NAS DS218 - Hibátlan állapotban ELADÓ - FoxPost v MPL házhoz az árban
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB Kártyafüggetlen, Natúr Titán
- Apple watch Ultra 2 Black edt 2026.08.19.Apple jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest