- Panorámás, E-ATX-es toronyház a Thermaltake-től, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Többféle belsővel jönnek a Kysona 50 gramm alatti, akciós egerei
- Világelső, 321 cellarétegű QLC-s 3D NAND-ot hozott az SK Hynix
- USB portok garmadája az ASRock AMD-s alaplapján
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Úgy van, ahogy írod. Viszont az előző hsz-emből nem tűnt ki az, amit igazán szerettem volna elmondani. Bizonyos kódmennyiség- vagy méret felett úgyanolyan nehéz változtatni OOP-ben megírt programot, mint struktúrált / moduláris programot. A változtatások kivitelezésére alkalmazott technikák értelemszerűen mások, de az "izzadtság" kb. ugyanannyi. Ilyen eset után szoktam elmosolyodni és feltenni a kérdést: Valóban olyan könnyű-e OOP szemléletben megírt programon változtatni, mint amit sugall a tankönyv? Ha mindkét módon próbáltál programozni, akkor biztosan Te is tudod a választ...
-
zhagyma
őstag
Szia!
Szerintem "általában" a profi programozót és a nem profit, nemcsak a szakmai tudás külöbözteti meg. Emellet fontos lehet az, hogy amit tud azt határidőre, bárhol, bármikor más programozókkal együtműködve is képes legyen hozni.
Természetesen jó az OOP, de pár ezer class és instance között ugyanúgy el lehet "veszni" (UML ide-oda), akár a struktúrált programozás esetén. Azaz dokumentálni sem árt. Nem tudom próbáltál-e beszállni egy nagy projektbe, mondjuk félúton ... Hát nem egyszerű.Egyébként nem olyan rossz a javascript a kliens oldalon, a server oldalon meg a java. A PHP mellett érdemes megnézni...
-
Drizzt
nagyúr
Jahh, nyilván.
Amúgy ismerem az oot, s máshol használom is, szóval Javaban nyilván úgy állok neki, hogy: na, akkor dobjunk össze egy umlt, aztán gyorsan implementáljuk. Az adatbányászós cucchoz tényleg jól jött volna az oo, de amikor van egy weboldal, csomó php aloldalból, akkor nem látom értelmét most sem.
Mysql-t muszáj volt használni, adatbázis-relációkat(milyen tábla hogy épüljön fel, ilyesmi...) is kellett tervezni hozzá.
MVC rémlik, de Javas ismereteimből inkább. Márha a model-view-controlról van szó.
Így viszont hogy webes megjelenítésre használtam a php-t, a vezérlés úgyis esemény alapon ment a html-ből, vagy javascripttel(ajaxszal betölteni egy div-be egy php kimenetét, ilyesmi). -
Hali!
Jól van nyugodj meg, nem történt katasztrófa...
$_SESSION tömböt fogom használni, mint ahogy a manualban olvastam(illetve mint előzőekben írtam, nem olvastam csak néztem)
Kösz, hogy ennyire a lelkeden viseled a dolgot, nehogy rámenjen a szívedre a végén....Viccet félretéve, kösz, a próbléma lekezelve, megoldva...
Fire.
-
-
Ja, ööö, most nézem, hogy nálad a változókat beleírja meg minden, csak értéket nem ad. De nálam se működik a kód.
szerk: De mégse írtam hülyeséget az előző postomban, mert ha kicseréled a másik kódra akkor működik.
szerk2: Heh, közbe rájöttem, hogy ezt a függvényt a kód végén kell használni, nem előtte... Akkor ezek szerint nem egy meglévő működő kód php4 => php5 migrációról van szó.
Mindegy... Használd akkor a globális $_SESSION tömböt, ne a régi függvényeket.
-
ArchElf
addikt
Eclipse-hez, ha jól rémlik van php és xml kezelő is.
XML kezelőnek én az oXygen-t próbáltam: http://www.oxygenxml.com/
Jó, de fizetős.AE
-
Najó, akkor kénytelen vagyok írni egy saját Parser-t. A hibaüzeneteket meg hibakódok alapján azonosítom.
Valaki tud valami jó PHP-szerkesztőt? Jelenleg phpDesigner2008-cal dologozom, de az XML-hez nem igazán konyít, gondolok itt pl XSL és XSD tagnév-kiegészítésekre. Dreamweaver az egész kellemesnek mondató ebből a szempontból, de az meg a php-hoz síkhülye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA® driverek topikja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5, AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- LEGO Technic - Bugatti Chiron (42083)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest