- TCL LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Biztosan lesz Xiaomi Pad 8
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolandekta
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #7493 üzenetére
Köszi a válaszokat, de sajnos nem nagyon értem a dolgot... Nem tudnátok egy példát mutatni rá.
<select name="szak" ></p>
<?php
$query="SELECT * FROM `szak` ORDER BY szak_nev;";
while ($record= mysql_fetch_row($result))
{echo '<option value="'.$record[0].'">'.$record[1].'</option>';
}?>
<option value="0" selected="selected"></option>
</select>Ez lenne az első listám, és kellene egy hasonló másik, annyi különbséggel hogy ott az sql lekérdezésben már tudok feltételt megadni az első select eredményével.
Gondoltam olyanra is hogy onChange-re csinálok egy load metódust, amikor is meghívok egy masodik_valaszt.php?elso=id oldalt (amiben meg van írva a lekérdezés) az elso selectem utáni div-be. Csak a load sem akar működni. -
rolandekta
csendes tag
Helló!
A problémám a következő:Lenne egy form-om amiben egy drop-down list-tel kiválaszthat a user egy SQL táblából bizonyos elemeket. (pl milyen szakos az egyetemen). Ez alatt van egy következő drop-down, amiben az előző választása alapján lennének felsorolva a választható elemek. (pl ha valaki mérnök informatikus hallgató, akkor a második listában csak az ő szakán lévő tárgyak közül válogathat) Értelemszerűen a második listában is egy SQL lekérdezésből töltöm fel az adatokat, csak az elsőtől függően más-más a lekérdezés.
Úgy szeretném megoldani, hogy ne GET-elje az első drop-down eredményét.
Az egész egy regisztrációs lapon helyezkedne el. Valamilyen scriptre gondoltam, csak ugye a lényeg az lenne, hogy a első lista onChange eseményére nem tudok php változót létrehozni az első value-val...
Biztos van erre valami egyszerű módszer, csak én nem ismerem. Megköszönném a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- PlayStation 4
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Futás, futópályák
- Linux Mint
- TCL LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- New World - az új Amazon MMORPG
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- További aktív témák...
- HP EliteBook 450 Gen8 Intel Core i5-1135G7 (11.Generáció)
- HP ZBook Firefly 16 G19 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1255U 32/512 FHD+ Nvidia T550 4GB
- Nintendo Switch 2
- Native Instruments Kontrol S49 MK3
- ELADÓ i5 14600KF + RTX5070 + 32Gb DDR4 + 600W Platinum + Wifi + SOK GARI + AKÁR HÁZHOZSZÁLLÍTÁS IS!
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 8GB I 320-500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest