- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #7498 üzenetére
Én meg nem hiszem, hogy attól bonyolultabb lenne, hogy szebben valósítod meg, sőt.
Ha PHP-ben megcsináltad a konkatenálást, akkor ugyanezt megteheted kliensoldalon is, csak annyi a különbség, hogy akkor gyorsabb lesz, és kevesebb sávszélt kajál.
Annyi, hogy a JSON-nel visszakapott eredményhalmazt bejárod, és ciklikusan hozzácsapod az option tageket, ez miért lenne olyan bonyolult?
Egyébként nem mondtam, hogy hibás lenne az, amit csináltál, de van rá jobb módszer is."Szerintem tökéletes ahogy csináltam."
Ilyet fejlesztő nem mondhat, csak ha túl sok az egója!(nehogy megsértődj, csak viccelek, de sosincs tökéletes megoldás
)
===
(#7499) holinorby :
<td align="right"><?php echo $product_price ?><br />
</td>Itt nem túl szép megoldás, hogy beraksz egy <br />-t. Inkább növeld a paddinget CSS-sel, vagy hasonló, de így nem túl "rugalmas" a stílus átszabása.
===
(#7504) Alukard :
Ne mondd, hogy ez szebb megoldás, mint amit Brown ügynök mond, mert nem az.
Egyébként CMS-eknél nagyon sokszor egyszerűen adatbázisban tárolják az URL aliasokat. Valószínűleg a D@ni88 által linkelt oldalon is ugyanezt alkalmazzák.
Pl. Drupalnál van egy url_alias tábla az adatbázisban: ezek olyan címekre képeződnek le, mint pl. a node/30. Ez utóbbi cím meg már mod_rewrite segítségével képeződik le a megfelelő query stringgé, PHP-vel meg ezt dolgozzák fel, majd kiszedik adatbázisból a 30-as id-jú node tartalmát."Ja, majdnem lemaradt... egy szintén fontos apróság:
header("HTTP/1.1 200 OK");"
Ez meg mi a jó büdös francnak?
Eleve 200 OK állapotkódot kap a böngésződ abban az esetben, ha a kérés hibátlanul lefutott, ÉS a szerver nem küldött más status code-ot. Ergo ez a sorod teljesen felesleges!!===
(#7506) Alukard :
"De ez legalább több helyen működik mint a mod_rewrite -os megoldás. Sok esetben futottam bele abba, hogy vagy le volt tiltva vagy nem apache futott."
A 2. mondat első felére: ahol le van tiltva, ott szólni kell a rendszergazdának, vagy szolgáltatót váltani.
A második felére: nem csak Apache-on működik az URL-átírás... IIS-nél is működik a rewrite, lásd pl. ezt: [link].Jobb CMS-eknél van is támogatás hozzá, pl. Drupalnál, Joomlánál is van IIS-támogatás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Nintendo Switch
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Opel topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Eladó Toshiba 65" 4k HDR ANDROID smart tv.
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged