Új hozzászólás Aktív témák

• Peter Kiss

őstag

válasz cucka #6984 üzenetére

Utána néztem az 'inherit' módú View-gyártásnak, ez sokkal jobban tetszik, mert könnyebben és szebben valósítható meg (plusz hasonlít az egész az ASP.NET MVC 2-höz). Azt hiszem, ez jelenti a jobb megoldást, találtam is egy kis mutatványt, ami megvalósítja ezt mindenféle trükkölés nélkül tisztán PHP-ban (nem kell semmilyen template language-t használni), átírtam OO-ra is már, ki is próbáltam, működik. Az 'Output Control Function'-ök jelentik az alját, ezeket még nem használtam, van-e valami hasznos megjegyzés hozzájuk?

Area == logikai egység, példák:
    /felhasznalok/felhasznalo/bombadil_toma/edit
    /felhasznalok/csoport /tlotr /edit

Itt a 'felhasznalok' képvisel egy area-t. Ehhez hasonlóan lehet admin area-t hegeszteni (elképzeléseim szerint), pl. a CakePHP (ha jól emlékszem) NEM használ ilyet, hanem metódus prefixumokkal operál, ami kicsit nevetségesen fest számomra, de az ötlet persze nem rossz.
    M "mappa" nem lenne lényeges az area-ba, hiszen a Model az egész rendszerben megtalálható, de esetleg lehet valamilyen örökléses csavart betenni, ha arra van szükség.

Autoload-ra tudsz mutatni valami hardcore-abb példát? Mert van egy rakás faék egyszerű tutorial a neten, de mikor valami komolyabb kellene, akkor megáll a tudomány. Jó, mondjuk nagy csavar nem lehet benne, nálam is csak az a gond, hogy az elemek nem tudják magukról, hogy area-ban vannak (ha).

Saját frameworkot szeretnék, semmi durvát, csak legyen jól használható. :)

Nálam a Controller azért kapja meg az action nevét a konstruktorban, mert már ekkor létrejön egy View objektum, aminek tudnia kell, mit renderel. Ez azért szükséges megint, hogy minél több mindent tudjon megvalósítani magától a rendszer (action végén csak return $this->_view van). Ez a viselkedés egyébként "felülírható", a Controller-nek van egy View-gyártó metódusa.

Új hozzászólás Aktív témák