Hirdetés
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
- Már nem tudni, hogy mikor kerülhetnek piacra a DGX Spark gépek
- Mr. Beast retteg, elveszi az AI a munkát
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- Monitor hiba topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
sztanozs #20893 üzenetére
#20894: Ah, az azért már nem elhanyagolható sebességbeli különbség...
Csak jó lenne tudni ki is használni.
A Pythonba nem kezdenék bele, bőven elég ez is, köszönöm. Látod, ezzel sem haladok épp villámtempóban.
A tömbbe a kulcsszavakat kézzel írom bele. Jönnek külső forrásból a bejegyzések, hozzájuk az általuk megadott kulcsszavak, tagek, kategóriák, én pedig azokat rendezgetem magamnak a saját kategóriáimba. (Enélkül nagyon össze-vissza lenne minden, átláthatatlanul.)
Ezen a táblázatos tároláson el kell gondolkodnom, ki kell próbálnom. És igazán nem is értem.
Most simán csak in_array()-jel nézem meg, hogy az adott kulcsszó benne van-e valamelyik kategóriához tartozó kulcsszavai között. De ehhez ugye végig kell mennem a külső forrásból megadott kulcsszavakon (foreach), aztán a kategóriákhoz beállított kulcsszavakon is (foreach).
Ha táblázat van tömb helyett, az én tapasztalatommal kapásból feltöltenék egy tömböt a táblázat adaival, és foreach-et használék, hogy bejárjam. De sejtésem szerint nem ez az ajánlásod lényege.(A linkeket átnézem alaposan, amint odaérek. Köszönöm.)
Upd.: És azt is, amit most küldtél, még csak most látom, a hozzászólás elküldése után. Köszönöm szépen ismét a segítségedet és a türelmedet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- TP-Link Archer TX50E AX3000 Wifi + BT PCI-E adapter
- DJI AVATA 2 drón - csak a drón, akku, RC és szemüveg nélkül
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia
- VivoBook S413EA 14" FHD IPS i5-1135G7 8GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VG34VQL3A 34 180Hz VA 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest