- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Úgy tűnik, ez a módszer (egyelőre) így már jó. Tehát adatbázisba (az idézőjelnél maradva) mindenképp a normál idézőjellel kerül, onnan amikor HTML-be kerül, már htmlspecialchars-szal megy.
--------------------
Viszont a kutakodás közben azt találtam, hogy utf8 helyett utf8mb4-et kellene már használni mindenütt.
Nekem minden php kódomban ez van jelenleg:
$conn->set_charset("utf8");
Úgyhogy ezt akkor át kellene írnom
$conn->set_charset("utf8mb4");
-re, gondolom.Viszont ezt az egész utf8 collation-témát nem értem.
Ott jött fel a téma, hogy keresésnél szeretném, ha meg lennének különböztetve az ékezetes karakterek a nem ékezetesektől, tehát csak arra keressen, amit beírnak a keresőmezőbe, ne hagyja le az ékezeteket ("Máté" vs "Mate").
Aztán jött a tipp sztanozs fórumtárstól, hogy talán rossz collate van beállítva a mezőre. De minél többet olvastam utána, annál jobban elvesztem.
Kéznél van esetleg egy átlátható magyarázat elmentve valaki kisokosába, hogy hol és hogyan kell ezt használni, beállítani?
Eleve a táblákat is már ezek használatával kell létrehozni? (Ilyen találatokat is kaptam.)
Vagy csak simán a lekérdezésnél? (Ezt próbáltam is, phpMyAdmin konzolban szépen lefutott, a kódból hívva már nem.)
Nem baj, ha újra kell építenem az adatbázist, inkább most nullázom le, amíg még csak teszt fázisban van az egész. De jó stabil, megbízható alapot akarok építeni.Szívesen átnézek és megtanulok én minden ide tartozó dolgot, de egyszerűen annyi féle válasz volt már előttem, hogy teljesen elvesztem köztük, és félek, ez egy olyan téma, amit ha most nem rakok össze rendesen, később vissza fog ütni.
Köszönöm az eddigi segítséget is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest