Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz don_peter #17917 üzenetére

"Kiíratásnál pedig ezt:
    localStorage.getItem("lastname");
    Az oldal frissítése után nem ír ki semmit."

És ennek mégis mi a frászért kellene bármit is kiírnia? :DDD Nem tároltad el sehova a függvény visszatérési értékét, nem használtad fel sehol... mit vársz, mit kellene tennie ettől a sortól?
    Szóval nem, nem jól használod.

(#17910) don_peter:
    "És igen, megfeledkeztem arról, hogy a PHP az szerveroldali megoldás bár ajax-al nyilván megoldható a textarea kiolvasása, de sokkal jobb és közelibb egy javascript."
    Ennek a mondatnak mi értelme van? Az AJAX az Asynchronous JavaScript and XML-ből alkotott mozaikszó, szóval hogy miért választod külön a kettőt, az rejtély. Mi az, hogy "sokkal jobb"? Minél jobb? Mi az, hogy "közelibb"? Mihez képest van közelebb, és az miért lesz bárkinek is jó? :DDD

Tehát: van a kliensoldali, böngészőfüggő mentés, meg a szerveroldali. Ha nem para, hogy böngészőadatok ürítésekor elvész az addig megírt piszkozat, vagy hogy egyáltalán böngészőfüggő a dolog, tehát nem folytathatja az emberke bárhol az addig megkezdett szövegét, akkor maradhat a kliensoldali tárolás. Ha nem szeretnéd, hogy klienshez, böngészőhöz kötődjön a tartalom, vagy hogy a böngésző oldalspecifikusan tárolt adatainak törlésekor elvesszen a tartalom, akkor küldd el a piszkozatot szerveroldalra, és ott tárold (lásd Gmail-piszkozat). Persze itt azért figyelj rá, hogy ne tudjon kismillió darab piszkozatot tárolgatni a júzer, hogy tömködje feleslegesen piszkozatokkal az adatbázisodat, mármint ha ez gondot jelent.

IP-cím változása hatására nem kell, hogy a session is megszűnjön, erre ismét jó példa a Gmail. Vagy a Drupal is így oldja meg. Nézz utána, hogy kell megoldani.

(#17905), (#17907):
    "elmegy a NET"
    Akarod mondani net. Ez a szó NEM egy mozaikszó! Nem értem, emberek miért írják csupa nagybetűvel, nem kell. Lásd ezt.

"COOKIE lehet járható út?"
    Akarod mondani cookie. Ez sem mozaikszó. :)

"persze mehet egy kis ajax-al is a dolog"
    Akarod mondani AJAX. :) Pont azt nem írod csupa nagybetűvel, amit meg kell? :)

Új hozzászólás Aktív témák