Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
Egyébként nagyon magasan van az a léc, ahova a php ne lenne elég. Az, hogy a kód milyen minőségű lesz, elsősorban a fejlesztőn múlik itt is, mint minden más nyelvben.
Ez igaz, és erre mondtam, hogy ha alapvetően egy nyelv szabályokra épül, kevesebb lehetőség van a gányolásra. Érted, ha át akarsz kelni egy szakadékon, sétálhatsz fél kilométert a hídig, vagy átkelhetsz rajta egyenesen, de akkor lehet, hogy eltöröd a lábad.A tömbös példámat rosszul fogalmaztam meg. Nem arra akartam kilyukadni, hogy ha tömböt használsz az nem hatékony, hanem hogy ezzel a megoldással simán elszalad a ló a fejlesztővel, hogy ja, csak dobjunk bele mindent ami kell egy hatalmas tömbbe, mert az milyen egyszerű. Aztán jön a másik fejlesztő, és dolgoznia kell egy ilyen multidimenziós tömbön, és fogja a fejét, hogy vajon mi az isten lehet ebben a tömbben.
Nyilván arra akarok kilyukadni, hogy ha multidimenziós tömb helyett az ember objektumhierarchiát használna ezekre a feladatokra, az sokkal átláthatóbb kódot eredményezne. de hát az olyan nehéz, mert akkor definiálni kell osztályt... meg mi az, hogy egy tömb vagy lista csak egyféle típusú elemekből állhat, fúj
És akkor arról még nem is ejtettem szót, hogy a mai fejlesztőkörnyezetek type hinteket adnak az objektumokra, de a tömb elemekre sosem fognak.A Haskell nem azért működik így, mert funkcionális nyelv, hanem mert típusos nyelv, és azt mondták a kitalálói, hogy ha van módszer arra, hogy megkíméljük a fejlesztőt attól, hogy mindig kiírja a típust, akkor használjuk.
Valamivel ki kell tölteni a helyet abban a könyvben. Remek érvEgyébként nem azért hoztam fel, mert haskellben kell programozni, hanem azért, mert jó, ha az embernek van viszonyítási alapja. Vagy olvassak inkább arról, hogy milyen király php-ban a "magic metódusokkal" megoldott függvény túlterhelés, és egy 20 éves nyelvnél még mindig ilyen tákolmány megoldásokat kell alkalmazni?
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motoros topic
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Diablo IV
- Autós topik
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest