Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"JS jobb klikk védelmet"
Na ezt inkább ne. Legalábbis ne globálisan (úgy értem, max. csak akkor legyen érvényes, ha ténylegesen a képre kattintasz jobb gombbal). Vagy akkor már valahogy flash-sel jelenítsd meg a képet, az is nehezíti a dolgot (ehhez képest a jobbklikkes tiltás tényleg nem sokat ér). De ez a jobbklikk-tiltás engem legalábbis megőrjít, utálom, hogy egy oldal még a böngészőmnél is okosabb akar lenni, a felhasználók nagy része számára szintén rendkívül frusztráló lehet. Meg a JS-t akkor kapcsolod ki, amikor akarod."Ez lenne a cél végsősoron amit mondasz, csak egy léptethető, értelmes galériában. Olyan linkel ami nem évül el (kivéve nyilván ha törölve lett a fotó)."
Én is erről írtam korábban, hogy a photo_id-s $_GET-paraméter sem évül el... Hacsak nem törölték a képet, ekkor pedig megjeleníted a komplett galériát, és kész. De őszintén szólva még mindig nem világos számomra, ez miért is nem jó neked. Ha oldalakat akarsz megjeleníteni a képekből dátumra szűrve, az megint más. Ettől még én azt mondanám, inkább többféle megjelenítési módra is kellene gondolni: ahol összegyűjtve, galériaszerűen, albumba rendezve akarod megjeleníteni a képet, ahol dátum szerint rendezel (és nem feltétlenül albumba rendezve, hanem mindent megjelenítesz, ami adott időperiódusban készült), ahol user szerint rendezel, aztán tagek szerint, stb., és van egy, ahol csak egy képet jelenítesz meg nagyban, meg thumbnaileket (kisképeket) a nagyobb kép alatt, amire kattintva tovább tudsz menni a többi képre, meg van előző-következő nyíl.Ha az a gond, hogy több query kellene a lekérdezéshez, meg lehet oldani egy query-vel is, biztos van egyszerűbb is, de most hirtelen ez jutott eszembe, egész gyorsan lefut:
SELECT *, 'previous' FROM `photographs`
WHERE fid < 34
LIMIT 2
UNION
(SELECT *, 'current' FROM `photographs`
WHERE fid = 34)
UNION
(SELECT *, 'next' FROM `photographs`
WHERE fid > 34
LIMIT 2)Így összesen 5 kép jelenik meg, a "középső" az aktuális kép. (Persze nem "középső" lesz a 'current', ha az adott id előtt vagy után nincsenek képek.)
Most ezt csak példaként írtam, ahogy hirtelen eszembe jutott, nem feltétlenül ez az optimális megoldás.Egyébként lehet, hogy érdemes lenne keresni egy open source galériamodult PHP-hoz, és azt felhasználni, ahol már a legtöbb ilyen problémát kezelték.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Hobby elektronika
- PlayStation 4
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó két darab JBL PartyBox 520 hangszóró újszerű állapot, 34hónap garanciával!
- Megválnék a fotós arzenálomtól 6D MkII, Sigma üvegek, vakuk, és még sok más
- DELL T3620 WORKSTATION INTEL XEON I7-6700 / NVME SSD / DDR4 - vga tápkábel
- Gamer PC - R5 5500, RTX 2060 és 16gb RAM + GARANCIA
- 2025-Ös 10 Magos Legújabb Intel Core Ultra 5 225F 10x4.9Ghz RTX 5060TI 16/32Gb DDR5 5600Mhz 1TB M.2
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3460, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest