Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Te tettél fel kérdést felhasználó által megadott fájlnevekről, és én erre reagáltam... Arra mondtam, hogy whitelisteket érdemes alkalmazni.
Egyébként szerintem értelmesebb egy beszédes képnév, mint egy névben lévő id, ami totál semmitmondó, ha ránéz az ember. Azt nem tudom, SEO-szempontból mennyit nyom a latba, de elvileg ennek is lehet szerepe, hogy maga a fájlnév is legyen beszédes. Ettől még olyan id-t generálsz bele PLUSZBAN, amilyet akarsz.
A képeket normális esetben így is-úgy is id szerint tárolod az adatbázisban, amihez - mint említettem - tárolod az egyéb adatait is, ezek közül a fájlnév is csak egy a sok közül, vagyis nem a kép egyértelmű azonosítására szolgál, az "csak" egy fizikai elérhetőség, de jó esetben úgy tárolod, hogy tök mindegy, mikor, mire változtatod a fájlnevet, attól még beazonosítható marad a kép.=======
(#10228) ArchElf : OK.

Én egyébként olykor ciklusoknál is az $i és $j és $k és egyebek helyett beszédesebb indexneveket használok, de persze csak akkor, ha ennek a kódban van az olvashatóságot javító szerepe (sokszor van).
A lokális változónevek tekintetében én egyelőre a kódjaimban az underscore-t használom túlsúlyban, mostanában vettem fel a camelCase-zel kódolás szokását PHP-nél is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R9 3900X 32GB DDR4 500GB SSD RX 7800XT 16GB Corsair 4000D Cooler Master 750W
- Dupla Lencsés PTZ Biztonsági Kamera 2.4/5G Dual Band Wifi Kamera+128gb mermoria kártya
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633,100% Akkumulátor
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- OnePlus Pad Green nagy kijelzős, pehelykönnyű tablet 128 GB Wi-Fi Használt, karcmentes 3
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest