- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Te tettél fel kérdést felhasználó által megadott fájlnevekről, és én erre reagáltam... Arra mondtam, hogy whitelisteket érdemes alkalmazni.
Egyébként szerintem értelmesebb egy beszédes képnév, mint egy névben lévő id, ami totál semmitmondó, ha ránéz az ember. Azt nem tudom, SEO-szempontból mennyit nyom a latba, de elvileg ennek is lehet szerepe, hogy maga a fájlnév is legyen beszédes. Ettől még olyan id-t generálsz bele PLUSZBAN, amilyet akarsz.
A képeket normális esetben így is-úgy is id szerint tárolod az adatbázisban, amihez - mint említettem - tárolod az egyéb adatait is, ezek közül a fájlnév is csak egy a sok közül, vagyis nem a kép egyértelmű azonosítására szolgál, az "csak" egy fizikai elérhetőség, de jó esetben úgy tárolod, hogy tök mindegy, mikor, mire változtatod a fájlnevet, attól még beazonosítható marad a kép.=======
(#10228) ArchElf : OK.
Én egyébként olykor ciklusoknál is az $i és $j és $k és egyebek helyett beszédesebb indexneveket használok, de persze csak akkor, ha ennek a kódban van az olvashatóságot javító szerepe (sokszor van).
A lokális változónevek tekintetében én egyelőre a kódjaimban az underscore-t használom túlsúlyban, mostanában vettem fel a camelCase-zel kódolás szokását PHP-nél is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Díszdobozos QHD+ 2,8K 14" Lenovo Ultrabook eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest