Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Ismerem rownumot, de eddig csak arra használtam, hogy a legnagyobb/legkissebb
X elemet kiirassam ROWNUM BETWEEN 1 and X
lehet ezt másra is használni? Mintha Fehérvári Tamás irogatott volna a listára, hogy
miért is nemjo ez a rownum ilyesmire (és ő ugye neptunprogramozó)
de nem igazán olvastam a leveleket, ma töröltem 1400+ olvastlan levelet
-
joysefke
veterán
El tudom képzelni, hogy működjön, de az én ötletem is hasonló.
(olvassuk, olvassuk az eredménytömböt azt amikor a nekünk szükséges
20 sor jön, akkor ki is irjuk)
Nyilván 2 féle helyes megoldás létezik:
1, már az sql lekérdezésben biztosítjuk, hogy csak a megfelelő 20 sort kapjuk meg
2, az sql lekérdezés visszaad jocsomó sort, és az eredményből 20 asaval valasztjuk ki és jelenítjük meg a sorokat.
Az első az erőforrásbarátabb (szerintem de nem vagyok nagyon benne) és egyszerübb. -
joysefke
veterán
Lehet, az első megoldásterv ami még tegnap hajnalban körvonalazódott, bennem az volt, hogy az oldalon tudom hogy éppen hányadik 20 sort akarom megjeleníteni, megcsinálom a lekérdezést, ami az egészet kilistázná,
de Az OCIFetchInto($stmt) <- asszem ez olvassa be az eredmény tömbből
a köv sort. üresbe járna addig amig elérkezünk addig a pontig, hogy a kérdéses 20 sor jön, és ezeket kilistázzuk. (az nyilván nem szép megoldás, hiszen az sql
lekérdezés jóval több sort ad eredményül, mint amire szükség van (mert ugye egyszerre mindig 20 ra van szükség))
Na most nekem az nem volt igazán világos hogy ezt hogy valósítsam meg.
Hogyan adjam át a $start változót az oldalnak (najo ezt tudom) és hogyan inicializáljam ugy, hogy a következő oldal ne rontsa el az inicializálást (gondolom kell valami kezdőértékre:0 beállítani) na én igazábol ezt nem tudtam
(hiszen életemben nem csináltam html oldalt, nemhogy php ben adatbáziskezelést
keresőoldallal (ez utobbit mellesleg megcsináltam
))
(gondolom van egy szabvány a gyakorlatban bevett megoldás, és nem akartam, de lehet nem is tudtam volna feltalálni a spanyolviszat)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A mostaninál szélesebb Foldon dolgozhat a Samsung
- Autós topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Acer Predator Rift Essential gamer szék
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest