- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
Sziasztok!
Braun Pulsonic 9585 borotvám van és kiszakadt a hálója.
Honnan érdemes ilyet beszerezni hozzá? -
vlevi
nagyúr
válasz
pista1235 #4443 üzenetére
En most cserletem le a 3-4 eves braunt, egy series 3-360-t Philips rq1145-re. Nem bantam meg. Korabban irtak tobben is, hogy a braun 5-s sorozat sokkal jobb, mint a 3-as, amit nem is ketlek, azonban arool is volt szo, hogy a rezgokeses borotvak nem szeretik a tobbnapos borostat. Ezt en is tapasztaltam, 3-4 napos szunet utan a braunnal mar nagyon sokat kellett vakarozni. Hat, majd most meglatjuk, mert hetkozben kihagytam a borotvalkozast, hetfon kiderul mit kezd ezzel a philips.
-
pista1235
tag
sziasztok! borotvát szeretnék venni. a Braun Series 3 340s-4-et néztem ki eddig. használ valaki ilyet?olyan 30ezret tudnék rászánni, tudnátok ajánlani esetleg más ilyen árkategóriában? azt szeretném még kérdezni hogy csak akksiról megy, vagy hálózatról is lehet használni a braunokat? előre is köszönöm
-
BTamas1
csendes tag
válasz
zolikaDB #4440 üzenetére
Üdv. Mindenkinek!
Baró ez a fórum, pont ilyet kerestem!
Arra valaki tud tippet adni, hogy a Philips RQ1145 és az AT890 vajon miért került egy árba? Boltja válogatja, de 27 körül mindkettő beszerezhető. Az előzményekben nem láttam bedobva egy ilyen választást.
Még nem volt villanyborotvám, több Braunt kipróbáltam 2-3 alkalommal külön-külön. Nekem elég sokáig tartott a művelet (legutóbb egy 5-ös kivétel), mondjuk 2-3 napos borostával, viszont az egész nagyon kellemetlen volt minddel. Lehet, nekem jobb lenne körkéses, de nem sokat adok a mozgófejre, plusz az RQ cserefeje kb. duplája az AT-nek. Szóval AT890 felé hajlok (a háromsoros vadnak tűnik, meg drágább is eleve és minden hozzá)A fentiek fényében kíváncsi lennék a véleményetekre.
Köszi! -
zolikaDB
veterán
válasz
tomi7711 #4439 üzenetére
Amire a rezgőkéses borotvákat tervezték... Tény, h az én 5050-esem ilyennel nem bajlódik, letolja a 3-4 naposat is nagyon szépen. Tény, h ilyenkor annyi szőrt szórok ki a fejből, mint három egynapos borosta után.
Ma 2.5 naposat szedtem le, gond nélkül. De nem győzöm mondani, h nekem ez bestbuy. -
zakrafein
csendes tag
Akit érdekel ... úgy látom EMAG-nál akciósan van az 5050-es borotva. 51.920 Ft-ért lehet, hogy nekiugrok csak előbb körbejárom a garanciás feltételeket.
-
vlevi
nagyúr
Nos, megvan az első tapasztalat a Philips RQ1145-el. Jobb, mint a Braun 3-360. Szárazon is jól viszi a nyakamat, majd legközelebb kipróbálom nedvesen is. 22 ezerért mindenképpen megérte. Mondjuk, én sokkal nagyobb fordulatszámra számítottam, meglepődtem, mennyire halk. De asszem ez a legutolsó szempont egy villanyborotvánál.
-
Heavyrain
őstag
válasz
Heavyrain #4419 üzenetére
Pár napja már használom a Braun Series 5 550 CC-t.
Arcomon nagyon szépen teszi a dolgát,hiba nélkül,simán borotvál.
A nyakamnál viszont nem tudtam elérni azt a clean shave-et,amit szerettem volna. Többször is át kell mennem a nyakamon vele,és még így is maradnak nagyon apró szőrszálak,amit nem visz le,ráadásul ,igaz,kevésbé mint a penge után,de ez után is pirosodik a nyakam,ami eléggé zavaró tud lenni.Eddig nem nagyon láttam panaszt erre a régebbi 5-ös szériára....akkor nálam mi lehet a probléma? (Főleg,hogy anno pont úgy reklámozták,hogy milyen jól használható a nyakon a többivel ellentétben)
-
drmilo
csendes tag
Sziasztok. Kb 30e körül melyiket érné meg jobban megvenni?
1., http://www.avplanet.hu/braun-series-5-5030s-elektromos-borotva.html
2., http://www.ebolt.hu/product202621-Braun_Series_3_390cc_akkumulatoros_ferfiborotva.htmlElőtte csak borotvám volt, nincs tapasztalatom elektromos gépekkel.
-
zolikaDB
veterán
Persze, elvileg igen.
Beszelgettunk parommal arrol, h jo a tisztitoallomas, de inkabb kenyelmes extra. Aztan ma rajottem, h szerintem nemcsak az. Beleneztem ma a szitaba, es egyik masik lyuk el van tomodve a hamsejtek miatt, amit lekapar. Es tisztitas soran ezeket szepen kitakaritja belole. Maganvelemeny, h en nagyon szeretem, amikor a friss illatu, tiszta, lefertotlenitett borotvat hasznalom.
Ezert gondolom, h neked ebbe az iranyba kellene nezelodnod. A borod es a fertotlenithetoseg miatt. Teny, h van spray Philipshez es Braunhoz is, ha nincs allomasod.
Braun 3-390
Philips RQ1145 -
KraX
őstag
válasz
zolikaDB #4425 üzenetére
Koszonom a velemenyedet! Pont most szandekozom beugrani Pestre, meglesem azt a philipset amit emlitettel. Nekem lemutottek a borhibakat meg elozo heten az arcomrol es mar borotvalkozni is sikerult, de csak ovatosan mert van amelyik seb meg nem gyogyult be teljesen. Elvileg teljesen el fognak tunni a sebek is es akkor batran mehet a korkeses beretva is ha jol ertem.
-
G3R!94
aktív tag
Sziasztok!
Philips borotvát szeretnék venni a közeljövőben és érdekelne a véleményetek, hogy melyik éri meg a legjobban 20.000 Ft-ig?
Köszönöm előre is! -
zolikaDB
veterán
Eppen borhibanal szoktak ajanlani az orvosok a villanyborotvat.
Sokban fugg a dolog a szorodtol, borotvalkozas gyakorisagatol.
Ajanlott:
- Philips 11xx, 12xx, ezek hosszabb szorre (3-4 napos is) valok, korkesesek, tudjak a nedves borotvalkozast
- Braun 50xx, ebbol csak az 5040 a nedves, akar napi hasznalatra is jok, erzekeny borre es eros szorre
Altalaban igaz mindre, h akksisak, itt tobben havonta se toltik a Braunt, mert sokaig birja, az 5040 a nedves hasznalat miatt nem is megy halozatrol. 5050, 5090 tipusokhoz van tisztitoallomas, beleallitod, kitakaritja, lefertotleniti es megkeni.
Gyanitom, esetedben ennek lenne ertelme. Ha nem szansz ra ennyit, ott a 3-as szeria, 30e korul van tisztitoallomasos, habos verzio is. Igaz nagyon olcson, ennel is olcsobban van most Philips 1145 a Mediaban, ha jol tudom. Azt en nem ismerem, uh nem nyilatkozok. Volt kis Philipsem, nekem nem valt be.
Altalaban igaz, h minel dragabb, annal jobb egy villanyberetva. Sajnos tobben tapasztaltuk ezt.
Babapopsi! Nekem a Braunnal sikerul.
Egyebkent hosszu tavon egy dragabb villanyos is olcsobb, mint a penge+hab kombo.
Nem kibickedek, kifizettem a Braun arat. -
KraX
őstag
Szervusztok!
Megorultem, hogy van egy ilyen topik is itt a Ph!-n, mert idestova 20 eve borotvalkozok sima 1-2-3-4 penges borotvakkal, de meguntam, mert szinte soha nem viszi le tokeletesen a borfeluletet, mindig akad egy ket hajlat (nyaknal foleg) ahol nem tudom normalisan lehuzni a feluletet. Az egyik kollegam ajanlotta, hogy vegyek elektromos borotvat, az baba popsi minosegure borotvalja az arcomat.
Ami meg fontos, hogy ket hete leszedtek nehany borhibat az arcomrol, emiatt sem hasznaltam elotte soha elektromos borotvat, mert feltem, hogy belevag esetleg a boregyenetlensegbe es mehetek a borgyogyaszhoz miatta.Mivel meg soha nem borotvalkoztam ilyen keszulekkel ezert nem tudom milyet erdemes egyaltalan venni.
Ami kriterium lenne szamomra:
- vizallosag
- megbizhato es tartos
- mobilitas (aksis)
- estleges par mm-es borhibanal ne daralja be a bortElore is koszonom a segitsegeteket/ajanlasaitokat
-
vlevi
nagyúr
Mediamarktban most 20 ezerert akciozzak a Philips rq1145-ot. Van vele valakinek tapasztalata? Tudasban mi a kulonbseg mondjuk egy braun 3ashoz, vagy egy nagyobb philipshez kepest?
-
Heavyrain
őstag
Ebayről megérkezett a Braun Series 5 550 CC. De nem néztem utánna,hogy a csatlakozója amerikai típusú,így még egy átalakitót is be kell szerezni hozzá.
Amint működőképessé varázsolom,írok róla véleményt is.
-
válasz
membrandj #4417 üzenetére
Nálam elég nagy a különbség a két vágókés típus között, de olvasd el az Amazonos hozzászólásokat amit linkeltem.
Az biztos, hogy elég dágán adják ebay-en, szerintem csak 5-6db. felett éri meg venni ha többen összeálltok, talán úgy már értelmesebb árak jönnek ki.Megnézem majd itthon, használt régi késem 1-2db. nekem is van valahol a fiókban.
-
válasz
membrandj #4414 üzenetére
Igen ez a modell sajnos nem kompatibilis.
Braun Flex Control 4000-es sorozat, ami nem kompatibilis az új sorozatú borotvákkal.Az ebay-en elkezdték árulni a régi rendszerű vágókéseket, így onnan kellene rendelned, ha megér neked ennyit:
- Braun régi rendszerű vágókés -
-
membrandj
nagyúr
Üdv! Sajnos mégse passzol a dolog. A 5000-es széria feje nem megy bele a 8000-es gépbe.
Rövidek a csatlakozó, ami " dokkol" a borotvába. -
-
Traxx
őstag
válasz
membrandj #4404 üzenetére
Tényleg az van, amit Flashcash ír. Nekem az általa is linkelt 5874 volt, és a 7 éve alatt ez volt a szitákkal-késekkel a tapasztalatom. (a 3. link már nem él, de kb. ez volt ott). Egyébként ha kaptam volna hozzá megfelelő kést, akkor lecseréltem volna az akkuját, és vígan használnám, de már megvan az utód
vlevi: én ebay-en írtam rá 1-2 emberre, de vagy azt mondták, hogy nem régi fajtájuk van, vagy nem tudtak egyértelműen válaszolni. De azért próbálj meg bezsákolni egyet ami tuti, kb. magyar árban lesz, ha nem olcsóbban.
-
-
membrandj
nagyúr
válasz
Flashcash #4403 üzenetére
Nagyon köszönöm! Ha beválik és jobb teljesítményt ad, mint a sima régi 5000-es, akkor vendégem vagy egy üdítőre/sörre vagy ha gépes segítség kell ( asztali), akkor bármikor állok rendelkezésedre !
Van egy vadi új 8000-es való szettem, ebből kivszem a vágó részt és berakom a régi vágót az 5000-es szériából, amit kb max 30x használtunk.
-
válasz
membrandj #4402 üzenetére
A vágókések átalakítása és lecserélése az új kialakításra kb. 1-2 éve kezdődött meg.
Ma már boltban az összes régi borotvához való csereszettben az új kialakítású pengéket lehet kapni.
Ezek a vágókések a következő sorozatokban használhatóak:
Braun 4700, 5000, 6000, 7000, 8000, Freeglider, régi szétszedhető külön kést és szitát tartalmazó series 3 és 5 borotvák
Az összes itt felsorolt borotva ugyanazt a vágókést használja, csak a szita kialakításuk tér el egymástól.Én úgy vettem észre a változást, hogy a Braun Syncro (7000) borotvámhoz vettem egy új szita és vágókés szettet, mert a régi elhasználódott, betettem a borotvába, majd a vágóteljesítmény sokkal rosszabb lett, húzta, tépte a szőrt. Ezután kezdtem próbálgatni, hogy mi a gond, és a régi kést visszatéve az új szita mellé azonnal megszűnt a probléma. A borotvát azóta is problémamentesen használom.
-Szerintem az új kés kialakításnak nagyobb a szitával érintkező felülete és ez a régi gyengébb motorú Braun sorozatok mellé nagyon nem passzol.
-Anno körülnéztem és gyorsan az USA-ból rendeltem pár csereszettet ami még a régi kés kialakítást használta, de azóta már ott is lecserélték az újra.
-Rákeresve a problémára az amazon.com-on is olvasható pl. a Braun 8000 vágószett vásárlói véleményei között, hogy mások is ugyanazt tapasztalták amit én is észrevettem:
Braun 8000 360 Complete Foil and Cutter Block for Models 8995, 8985 and 8975
***READ HERE FIRST! TERRIBLE REPLACEMENT!***
-az Amazon-on is elkezdtek kókányolni a felhasználók és van aki így tudott normális vágószettre cserélni a Braun 8000-es borotváján:
1, keresett pl. egy Braun 5000 vágószettet amiben még a régi kés volt , itt felhasználta a kést a szitát pedig kidobta
2, vett egy új Braun 8000 vágószettet ebből felhasználta a szitát és az új kialakítású kést dobta ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- LEGO klub
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest