- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3DMark (2013) eredmények
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinnyo
csendes tag
Tengermély tiszteletem minden aktív fórumozónak! Az én történtem egy hajvágással kezdődik, és egy borotvált fejjel folytatódik. Tekintve, hogy kicsit körülményes (és nem utolsósorban kicsit sem pénztárcakímélő) körbekapálni és gereblyézni a fejem, gondolkodom egy villanyborotván. Olvasgattam én a topicot, de még mindig nem tudtam rájönni, hogy körkéses, vagy rezgőfejes legyen, ami nekem megfelelne. Ráadásul a "nagy arcomat" is ehhez szoktatnám. A márka terén sem tudtam eligazodni, vagyis értem én a Braun és a Philips elsőségét e téren, de ezt az úttörést én nem tudom megfizetni. Elhangzott egy párszor a Panasonic neve is, de azt inkább tévében szeretném. Az én maximális 20 ezremhez viszont mintha jobban illene egy Remington ([link] , vagy [link]), ami elég korszerűnek és megfizethetőnek tűnik. De érdekes módon nem sok szó esik erről a márkáról még alternatívaként sem. Van ennek valami különösebb oka? Ha igen akkor kérnék szépen néhány ajánlatot.
u.i. igen rendszertelenül borotválkozom amúgy, ugyanis asszonykámat nem zavarja, gyermek majd megszokja, a macska meg...De néha a szakmám megköveteli a babapopsiarcot
-
eszement24
aktív tag
Hű bakker.ez hosszú volt.Nem gondoltam, hogy 3 hetet kell várnom, míg megjön:S
Mindegy, ma megérkezett, sajnos csak utólag jutott eszembe, hogy képeket kellett volna csinálni, de már túl vagyok az első közös programunkon..hát..sajnos elég vegyes az összkép.A csomagolása az a jóféle forrasztott, esélyed sincs úgy kinyitni, hogy ne barmold el az egészet.A hozzáadott 6féle fejből 3at már használtam is,a többiről egyenlőre nem tudok nyilatkozni.
Azt elöljáróban tudni kell, hogy sajnos nagyon érzékeny a bőröm és ennek ellensúlyozásképp meg nagyon erős a szőröm..pláne a bajusz, de az áll alatt a nyakon is elég makacs az istenátka..ráadásul nem épp rendezett és főleg az arcomon hajlamos befelé is nőni. Szóval nem egyszerű a helyzet.
Amúgy tudni kell, hogy aki ilyen készletet vesz, az belép a pipere borotválkozás világába.EL lehet felejteni, a "10perc alatt letúrom és indulok" effektust. Kb olyan 30-40 percig tartott az első randink, szóval majdnem az aksi lemerüléséig.
Amúgy volt egy kb 6napos szakállam meg elég erőtejes "borostám", szóval épp ideális volt a tesztre.A nagyját a durva titánium pengével simán letúrtam hibátlanul..mégis olyan érzés volt, mintha a hajvágóval tenném ugyanezt. A borotva ugyanis hiába rezeg, a fejegységeknek ezt már nem tudja átadni, a merev titánium penge teljesen egybe van öntve, csak óvatosan lehet dolgozni vele ha nem akarod magad fél perc alatt kidekorálni.
Majd ugyanennek a kis tesója még egy adagot levitt, de ott már erősen karcolt, hiszen közeledtünk a borosta fokozat felé, gyakran belekapott a bőrömbe, szóval kis piros foltocskák kezdtek terjedni..ráadásul ezzel már többször végig kellett menni, hogy eredményesebb legyen az ügy. Ott kicsit kezdtem elkomorulni. Utána következett az egyetlen olyan fej amiből tényleg borotvára asszociál az ember , olyan mint az ősrégi Braunok, egy görgőfejes szitával borított vágó"tömb". Az első ami feltűnt, nagyon szárítja a bőrt, ahogy ledarálja több rétegben a szőrt. Ugyanis olyan hangja van mint egy mákdarálónak
Vannak helyek ahol gyönyörűen hiba nélkül leszedte, néhol a piros pöttyökből ítélve még epilált is, de nem fájt, nem vettem észre. A feketeleves viszont az, hogy nagyon nagy foltokat hagyott, néha kifejezetten hosszú szőrszálakat is és legalább 10szer!! át kellett rajta menni újra, ha az ember eredményt akart. Viszont épp ezért egyre jobban szorítottam oda, hogy dolgozzon, aminek az eredménye az, hogy begyulladt a fél pofám, főleg kifejezetten az állkapocs és környéke, és még így is vissza kellett mennem a kisebbik tiánium pengével, hogy leszedjem a makacsabb szálakat. Az a penge meg egyre gyakrabban akadt bele a bőrömbe, hiszen nagy foltokban már babapopsi simaság volt.
A végeredmény..olyan 95%nál feladtam, bekentem az arcom ilyen hidratáló zselével, és ahogy most kezd lenyugodni a bőröm a kezemmel tartottam egy kis önellenőrzést. Az eredmény sajnos nem az igazi..olyan 60-70% babapopsi, főleg a bajusz és a szakáll környéke, de az állkapocs, pajesz helye, meg a nyak az még borostás..
A 10 pontból jelenleg 6.5-et kap, nagyjából holtversenyben van számomra a 790cc-vel. Az meg azért került eladásra, mert leégette a bőröm, kevesebb eredménnyel. Ha összegyúrnál a kettőt, vagy a 790-hez adnának ilyen fejet, csak olyan igazi Braun minőségben, akkor valószínűleg nem sok probléma lenne
Minden esetre még pár alkalommal próbálkozom, de ha nagyon nem illünk össze, akkor megy ő is a levesbe. Azért is a pixen vettem, mert ott bármikor beleszámolják valami másba..és ha még nem ment el a kedvem végleg a kísérletezéstől, akkor majd nézek másik áldozatot. Véleményem szerint ez szőrnyíróként sokkal jobban megállná a helyét, mint borotvaként.Vagy legalább ne szárítaná a bőrt
Ennyi volt az első találkozó, bárkinek bármi kérdése van, akkor hajrá.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A továbbiakban mellőzzétek a topikban hirdetést, ez a PH!-n nincs megengedve!
-
t256
őstag
Sziasztok!
Én is szeretnék venni elektromos borotvát, de új vagyok a témában.
Gillette pengéket használok majdnem 10 éve. Mach 3, Mach 3 Turbo, jelenleg Fusion.Nagyon hamar elkopnak a pengék, ezért gondoltam valamilyen elektromos megoldásra.
A szakállamnál erős a szőrzet egyébként mindenhol gyenge. Pajeszom szinte nincs is. 2 naponta borotválkozom, lényeg hogy tükörsima legyen az arcom.Milyet tudtok ajánlani? Úgy 10ezer Forintom lenne rá.
Borotvagélt lehet használni ezekhez a készülékekhez, vagy csak előtte mosakodás, utána after shave? -
kinver
újonc
Sajnos segítsíg nélkul kellett dontenem, igy megvettem a barátomnak a Braun 390cc-t. December vegen irok, hogy milyen
-
Valty
aktív tag
Hi!
Pénteken lecseréltem a HQ8200-asomat egy RQ1050-re, és hát mit mondjak...össze sem lehet hasonlítani, szebben, jobban, gyorsabban borotvál, irritáció nékül. Először kicsit féltem, hogy milyen lesz de így utólag abszolút nem bántam meg
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy elektromos borotvát, olvasgattam is jó sokat itt a topikban, de felmerült egy-két kérdés.
Alapjában nézve nekem a Philips a szimpatikusabb, RQ 1160-at néztem meg az RQ 1250-est. /uk amazonon féláron vannak/
Mennyire fontos/jó ha van hozzá jet clean? Ennélkül a tisztítórendszer nélkül is lehet gondolom tisztogatni azzal a speciális folyadékkal ugye?
Mennyire lehet jobb ez a két újabb fejlesztésű vágórendszer mint az RQ10-es vágórendszer? (RQ 1050, HQ8270)
Tetszik ez a nedves használat lehetősége is, a régebbi rendszert is lehet zuhanyzás közben is használni?Eléggé érzékeny az arcbőröm, a borostám meg nagyon sűrű és olyan mint a drót.
Próbáltam már mach3-at meg fusiont (most az van) de 2-3 alkalom után elég kellemetlen a használata.
Milyen szempontokból lehet jobb esetlegesen egy rezgőkéses Braun?
Előre is köszi!
-
legiaap
félisten
válasz
eszement24 #1586 üzenetére
Okés, akkor majd várom a beszámolód.
-
kinver
újonc
A barátomnak szeretnék venni elektromos borotvát. Eros szorzete van. Már korbeolvastam a fórumokat, es három típus maradt. Braun 390cc, 380 wet dry es 330. Holnap meg szeretném venni, ugyhogy jo lenne, ha vki segitene a választasban.
-
McKane
senior tag
errő a braun 130-as típusú borotváról van valami véleményetek?
-
Bluegene
addikt
ha valakit érdekel
-
cselt
senior tag
Sziasztok!
Új borotva vásárlása előtt állok, mivel sajnos az eddigi rezgőkéses Remingtonom beadta a kulcsot.
Igazából most nem nagyon tudom, hogy mit lenne jó választani. Nem ragaszkodom a rezgőkéses megoldáshoz, nekem az lenne a lényeg, hogy minél simábbra borotváljon.Szerintetek mit lenne érdemes venni, ha kb 10-15 ezret szánnék első körben a dologra?
-
sanzi89
addikt
válasz
georgeo08 #1578 üzenetére
Igaz köze nincs a kérdéshez, de egy Pana videokamerában a gyári aksi behalt 2 év alatt, utána vettem egy utángyártott noname-et ami 5 éve bírja.
Szerintem ha Philips akkor egy 82**-nál alább nem érdemes nagyon adni.
Az aksikkal meg szerintem nincs gond. Persze idővel tönkremennek meg a ugye egyre kevesebbet-kevesebbet bírnak, de mivel gyárilag 60 percet tudnak üzemelni én meg 3 perc alatt megborotválkozom így egy már-már döglött aksival is szerintem 2-3 borotválkozás simán belefér. És ez szerintem hosszú-hosszú évek. Volt aki itt a fórumban 5 éves aksikról beszélt, hogy semmi gond velük.
-
georgeo08
csendes tag
Nekem nagyon nem jött be a Cruzer4 ! A szakállat igaz elég jól vágja,de mint borotva siralmasan gyenge!
Többszöri húzásra is nagyon sok szőrszálat hagy.A régi kétkörkéses Philipsem sokkal jobban borotvált! Most szeretném lecserélni de nem tudom milyen árkategóriára érdemes mert ha az akksik nem bírják sokáig nem érdemes sok pénzt áldozni rá.Egyébként az új Panánál 3 évet írnak amíg az akksi jól bírja az meg nem sok...pedig a pana jó akksikat gyárt úgy tudom.Nektek mik a tapasztalatotok az akksi élettartamáról?
-
gaucho
tag
Sziasztok!Állandóan borostás/szakállas vagyok.Múlt héten megvettem a Braun Cruzer 4-et.Nagyon jó!Nekem semmi pír,érzékenység,persegés!Pedig ezek jelentkeztek mindig a Mach3as borotválkozás után,mivel rendkívül érzékeny az arcom.Rögtön cirka 5 centis szakállat dúrtam le vele nyekkenés nélkül!A szakállformázó fej zsír,igazítottam pajeszt is és az arcom közepén,a járomcsontnál teljesen simára borotváltam.Kettőször húztam át így és mondhatom,hogy pengés simaságot produkált!Csak ajánlani tudom mindenkinek!A kontúrozás is gyerekjáték!Rákenról!
-
rétisün
veterán
lehet, hogy már volt erről szó, nem olvastam végig a topikot
tehát a kérdés: mennyire alkalmas egy villanyborotva (és milyen?) többnapos borostával is megbirkózni? mert hallottam olyant is, hogy a villanyborotva inkább napi használatra jó, mert a durva borostát nem szereti...
-
Atuss01
csendes tag
Helló! Melyik gép lenne szerintetek a legideálisabb arc borostás nyírására, ill. testszőrtelenítésre? erre gondoltam, (Remington pg520) mert hogy 7in1, de lehet h egyiket se tudja igazán jól? Szóval nem tudom... Köszönöm!
-
pocsos
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni, elég ritka szőrzetem van tehát van maga a szál vastag csak elég ritkás ugymond kivéve szakmunkásbajusznál
, elég sokat vágom hogy ne nézzek ki hülyén de nem nagyon szeretem a sima borotvát mert utánna kiszárad a bőröm nagyon nem tudom miért. Találtam apumnak valami orosz csodát
azzal próbáltam két körkéses csoda és sajnos az államnál nem nagyon akarja tehát nem tudom hogy körkéses jobban vinnél az állnál vagy rezgőkéses? gondoltam rá hogy veszek valami elég alap kis dölgöt újat magamnak amiket néztem az a körkéses: remington R91, , philips HQ6900; rezgőkésesből: remington F3970 Segítségeteket nagyon megköszönöm. Üdv Pocsos
-
luciferk
senior tag
Szevasztok,
Van egy 2 éves Remington MS2 290 rezgőkéses borotvám, az aksija még most is 1 órát bír, sajna a szitája kilyukadt, tudnátok ajánlani olyan helyet (net vagy bolt) ahol aránylag olcsóbban beszerezhető hozzá való szita?
-
legiaap
félisten
Egy jó tanácsa a Braun Cruzer használóknak.
A kis tubusban található olajat használjátok. Csodákra képes.
Lassan már 3 éve meg van a borotvám, és pár napja bekentem olajjal és azóta új erőre kapott. -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Ma reggel jött meg a borotva!
Most fejeztem be az első borotválkozásomat!
Hát sokkal jobban irritálja a bőrömet, mint a pengés borotva de gondolom meg kell szoknia.Viszont furcsa mód gyorsabban nyugodott meg mint a penge után -
Mustármag
őstag
Még ez elején Linkeltél egy régi borotvás oldalt megtaláltam .
Braun Linear 235 (5235 grey, 1986) Még mindig működik, amikor javították a mostani ezt használta!
Most egy Flex XP II 5770 (5724, 2004) használ! -
Mustármag
őstag
válasz
#88727040 #1563 üzenetére
Köszi a választ!
Hát Információk hiányában"találomra" választottam de úgy látszik jól választottam!
Egy 340 wet & dry-t rendeltem 19500 ft ért a múlthéten valószínűleg hétfőn v. kedden fogják kihozni.
A döntő az az volt hogy nagypapám évek óta használ Braunt. Van egy neki ami legalább 20 éves és még működik (hibátlanul)!Azt elöljáróban még megkérdezném hogy mivel tudom majd megkönnyíteni a siklását??Ha szükség lenne rá.
-
törölt tag
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1559 üzenetére
Üdv.
Akkor nyilatkoznék 1 hónap használat után.
A bőröm már egyáltalán nem pirosodik ki, és napról-napra egyre jobban kezelem a borotvát és ez a vágási végeredményen is erősen meglátszik. Azonban a nyakamnál még mindig nem az igazi, bár ott pengével se tudtam normálisan levágni. Összességében meg vagyok vele elégedve, pikk-pakk megvagyok a borotválkozással és azt se kínszenvedésnek élem meg, mint a pengékkel.
A Jet Clean dokkoló pedig jó cucc, aki ilyen szintű borotvában gondolkozik szerintem szerezzen be hozzá egy dokkolót.
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Kb 2 éve borotválkozok, eleinte úgy az első 1 éven 2 pengés Gilletet használtam Fusion habbal és arc szeszel! Nem volt valami jó, kipattogzott a bőröm és gyakran bevörösödött.
Mikor elfogytak, Fusion-ra váltottam a borotvát és a szeszt, Hydra Soothe-ra de szinte semmi sem változott , sőt az utolsónál, a friss pengével is szó szerint fájt!(Ami 2 napja volt.) Reménykedek benne hogy a penge az oka úgy hogy szeretnék elektromosra váltani. Mit tudnátok ajánlani??
25E a plafon. -
-v-
addikt
válasz
sanzi89 #1559 üzenetére
Nekem HQ8250 van, az az érdekes ha nem nyomom oda is baromi jól vág, sőt talán még jobban is
Mintha ez a lift&cut nem csak parasztvakítás lenne hanem tényleg működne is, és jobban ha nem nyomom rá. De ha rányomom is teljesen jól siklik.
Sőt nekem vizesen/izzadtan sincs semmi bajom vele, sokan írták hogy philips nedves bőrre horror, nekem lehet extra rinocérosz arcbőröm van de eskü még szeretem is úgy
Mellesleg nekem majdnem hogy simább lesz villannyal mint sima pengével, mach3-mal ha csak szálirányba húzom át akkor maximum ilyen lesz az is mint a philipssel... (persze ha ellentétesen akkor jobb, de azt meg nagyon utálom, és a bőrömet is szétszedi...). -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1553 üzenetére
Üdv.
Végülis sikerült nagyon utányos áron szert tennem egy Philips RQ1090-esre Jet Clean dokkolóval. Tegnap este életemben először megborotválkoztam villanyossal. Hát, elsőre vegyesek az érzelmek, de mint olvastam ez rendben is van. Ha 2-3 hét múlva is ez a véleményem akkor lesz baj...
No, a kérdésem. Az zavar most a villanyborotvában, hogy nem siklik, mint a sima borotva. Úgy tapad az arcomhoz. Ha meg nem nyomom oda akkor nem vág. Kaptam egy olyan tippet, hogy a Nivea-s HS8420-hoz kapható Nivea krémet nyugodtan nyomhatok az arcomra, és utána dúrjam le ezzel a borotvával. A kérdésem az volna, hogy ebben van valami?
Illetve olyat is hallottam, hogy egy nagyon minimális borotvazselét is tehetek rá, azzal is megbírkózik a borotva, és kényelmesebb vele borotválkozni. Persze problémásabb is, de ez van.
Vagy várjak először pár napot, amíg egyáltalán megszokom ezt a villanyborotva dolgot?
Köszönöm a tippeket!
Üdv. sanzi
-
legiaap
félisten
Megtörtént a vágókés és a szitafej csere. Jelentem minden jól működik.
Az elején egy kicsit húzta a szőröm, nem tudom miért. Leállítottam, kipucoltam és azóta minden okés. -
gaucho
tag
válasz
legiaap #1555 üzenetére
Köszi!Akkor meglepem magam egy ilyennel.Nekem úgy tűnt,hogy nagyon megválasztja az embereket!10ből 5 csupa jót ír a Cruzer 4-ről,a másik 5 pedig rettenetesen lehúzza.Pedig nagy ötlet a Brauntól és hiánypótló a piacon,szerintem ilyen tipusú borotvára is van igény,nekem például nagyon érzékeny az arcbőröm,a borostát és a szakállt szeretem+lusta is vagyok.Kár hogy nem követi a többi gyártó is a Braunt ebben a borotvában!
-
legiaap
félisten
Én ilyet használok és meg vagyok vele elégedve. Ha csupaszra akarom letolni vele az arcom, azt is simán fájdalom nélkül teszi és mindent visz. Jó egy két szőrszálat elhagy, de azt egy sima borotvával is el lehet hagyni, de az ember utánahúz egyet-kettőt és patika minden.
Szerintem elég gazdaságos is, mert 2 év után most kellett vágószettett rendelnem, mert már kezdte húzni a szőröm borotválkozás közben. Ma fogom felavatni az új kést. Kíváncsi vagyok milyen lesz. Sima borotvánál szerintem havonta vehettem volna új fejeket. Az azért drágább lett volna összességében.
Több fejet is kapsz hozzá, így van olyan is, ami a nagyon hosszú szőrszálakkal is megbirkózik. Akár a hajadat is letolhatod vele, ha nagyon akarod. -
sanzi89
addikt
Üdv.
Két borotva között kell választanom. Egyik a Philips RQ1050 a másik Philips HQ6290. Az RQ1050-est választanám, de azt nem tudom hálózatról használni ha esetleg bekrepálna az akkumulátor, a HQ6290-est pedig igen. Az RQ1050-es lényegesen többet tud, amiért érdemes azt választani?
A kérdésem akkor lényegében, hogy milyen időtartam alatt adja meg magát az akkumulátor? Hosszú távra terveznék, így fontos lenne.
Köszi!
-
gaucho
tag
Sziasztok!Braun Cruzer 4-ről mi a véleményetek?Aki ilyet használ precízen tud trimmelni,formázni,kontúrozni?A hosszabb szőrszálakkal is megbírkózik,nem húzza?Pengéhez képest milyen simaságot lehet elérni vele?Egyébként ehhez hasonló borotvát tudnátok ajánlani?Amivel hasonló módon lehetne szakállat vágni,formázgatni,de ha teljes simaság kell azt is nyugodtan teljesíti.Előre is köszönöm!
-
Galder
csendes tag
Az nem baj, ha nem teljesen olyan sima lesz, mint pengével, csak legalább ne hagyna el szőrszálakat. Akár hogy trükközök, néhány mindig megmarad. Most tesztelem, hogy naponta borotválkozom, hátha így nem tudnak elfeküdni a szálak. De még így is legalább 10 perc és maradnak el szálak. Igaz most a Fusion legutóbb úgy lerendezett (nem fikázom, de asszem visszatérek a Mach3-ra), hogy még csak most kezd elmúlni a nyoma és óvatosba tolom a problémás helyeken.
Az bosszant csak kúvára, hogy 2-3 éve nem voltak ilyen gondjaim. -
kezdő
senior tag
Itt már megosztottam a tapasztalatom egy Philips HQ8270-el kapcsolatban, keress vissza rá.
Amúgy ez is kicsit problémásabb a nyakon, de 2-3 áthúzás után azért leszed mindent.
Szerintem a technológiából adódóan egyik elektromos borotva se lesz olyan alapos mint a penge. A pengét az arcodon húzod közvetlenül (ezért is pattogunk ki sokan) míg az elektromos akármilyen hiperszuper szőrkiemelést is hirdet azért csak nem vág olyan mélyen. Konkrétan a Philipsem is szőrkiemelő technológiával van hirdetve, de mégiscsak érzem borotválkozás után az apró szőröket ha nagyon akarom. (kifeszített bőrön szőrnövéssel ellentétesen)Szóval elégedett vagyok a Philipsel, elfogadom hogy 1,5-2 naponta borotválkozom és nem 2-3 mint pengével.
Pár év múlva majd bepróbálok egy felső kategóriás Braunt mert sokan istenítik, de csodát azoktól se várnék.Amúgy valakinek tipp olcsó Philips HQ200 tisztítófolyadékra a Nyugati környékén?
Szerk:
Amúgy a kinézett Philips HQ8200 azért nem épp az olcsó kategória.
HQ sorozatból ez a legjobb, csak amit te nézel az akku nélküli és tisztító állvány se jár hozzá, de ha csak a vágás a lényeg akkor ugyanazt nyújtja mint a nagytestvér HQ8250 vagy 8270.
Szóval amit kinéztél annál már csak az RQ Philips a jobb és az is inkább a mozgékonysága miatt, a körkései ugyanazon a technológián alapulnak. -
Galder
csendes tag
Üdv! Kb 2-3 hete vettem egy Braun 380 WD borotvát. Arcomon nagyon faján le lehet tolni a szőrt vele, de a nyakon sokat szenvedek. Hozzáteszem, hogy rengetek lehúzás után sem irritálja a bőrömet!! Sajnos azonban vannak olyan elfekvő szőrök, amiket nem tud levágni. Van erre valami trükk? Próbáltam már, hogy elfordítom a borotvát, stb. Egyedül még azt nem próbáltam, hogy X alakban is húzom. (Ezt csak nemrégen olvastam itt...)
Láttam, hogy a felsőbb kategóriás Braunoknál van valami gumis izé, ami felállítja a szőröket. Mennyire kamu ez? Van valakinek ezzel tapasztalata?
Sajna egy ideje nem bírja a nyakam és az állam a hagyományos pengés borotvát, mert 1-2 nappal a borotválkozás után kipattogok (szőr növésével ellentétesen is húzom, különben nem lesz sima). Most váltottam Mach3-ról Fusion-re, de rosszabb lett a hatás. Mint akinek rotációs kapával mentek volna végig az arcán.
Most ott tartok, hogy lehet bepróbálok valami olcsóbb Philipset, bár az lehet irritálja az arcot. Vagy még gondolkodom felsőbb kategóriás Braunon.
Tippeket és ötleteket várnék... -
legiaap
félisten
válasz
legiaap #1544 üzenetére
Meg közben akadt még egy kérdés.
Én mindig az F ábra szerint borotválkozok, tehát a széles formázót (4-es) előretolom és előtte a rövidszakállvágót (10-es) felteszem.
Ilyenkor amúgy a vágást mi végzi?
Maga a rövidszakállvágó, vagy a szita mögött megbújó vágókések. Mert ha az előbbi, akkor hiába rendelek szitát és késeket, ha nem azok vágnak.
Amúgy a szitának mi a szerepe? -
Robyka
aktív tag
Itt pedig a legújabb Remington kör és rezgőkéses borotvák.
[link] -
danih
veterán
Kérdés következik:
Az utóbbi időben helyenként kis piros, fájó foltok kezdtek el megjelenni az arcomon, szerintem a borotva miatt lehet (mivel borotválkozás után a legfeltűnőbb - és nem azért mert nincs szőrzet), valaki találkozott már hasonlóval? -
törölt tag
Többkéses Remington 1958-ból !!!
http://www.youtube.com/watch?v=eOgbH0veUgA&feature=related
-
törölt tag
Jaaa és még egy érdekesség: amerikai Ronson reklám az 1950-es évekből:
http://www.youtube.com/watch?v=RAUftAZmE6A
0.24-nél jól látható,hogy többkéses vágófeje van már akkor.
(tényleg nem értem az akkori Braun modelleket
)
-
törölt tag
Ma is szörnyű az egykéses Braunokkal borotválkozni a 3 késes Braunhoz képest.
-
törölt tag
Találtam egy érdekes oldalt (persze,akit érdekel):
http://www.xs4all.nl/~pedewei/
Régi típusú borotvák vannak rajta,meg persze maiak is. Elég érdekes,hogy a Braun 1990-ig csak egy késes (series 1 ) borotvákat készített. Ezekkel szerintem szörnyű lehetett borotválkozni,csodálom hogy vették őket és azt sem értem miért nem gyártottak többkéseseket
-különösen annak tekintetében,hogy a Remington,Ronson,de még az NDK és orosz borotvák is többkésesek voltak,már az 1950-es, 1960-as években.
Csodálom,hogy nem ment csődbe a Braun.
A honlapon régi Braun készülékek a BRANDS menüben van.
Régi Remington modellek a COLLECTIONS menü Advertisements-ben vannak
Szintén itt vannak régi NDK és orosz modellek.Az régi orosz borotvákat a
COLLECTIONS Russia and Ukraine menüben azon belül a Other classic brands-ben találni.
Érdekes hogy az oroszok MOCKBA (Moskva) nevű borotvája kiköpött egykéses Braun (az NDK-nak is volt ilyen BEBO SHER néven),
de van Remington másolat is Tsaijka névenNem tudom,hogy esetleg,aki idősebb régen milyen rezgőkéseset használt jó volt az egykéses Braun,Mockba is,vagy az NDK-,orosz többkésesek?????????
Szívesen várom a válaszokat
-
Gyurmogi
csendes tag
Kedves Braun cruZer 4 Z-60 szakértők, műkedvelők és használók!
Egy kis "barkácsproblémám" akadt a fenti csodakészülékkel. A széles szakállvágója egyszerűen megszűnt működni borotválkozás közben, igen kellemetlen élményt okozva ezzel egy határozott lehúzásnál.
Mivel a szervizben 4000 Ft-ot kapásból legombolnának rólam a cserealkatrész áráért, és még a munkadíjat is meg kellene fizetnem – azt nem mondták meg, hogy mennyi– gyorsan szét is kaptam a készüléket.
Sajnos a benne talált tömérdek mennyiségű szőr eltávolítása után sem működött a készülék. A probléma ellenben megoldható lenne a szakállvágó forgómechanikájának megjavításával!
Először lásd a képeket itt:
[link: 01 kép]
[link: 02 kép]
[link: 03 kép]
[link: 04 kép]
[link: 05 kép]
[link: 06 kép]
[link: 07 kép]
[link: 08 kép]
[link: 09 kép]
Ugyanis ha egy vékony csavarhúzót illesztek a fehér ovális műanyag alkatrész résébe (07, 08 és 09-es képek) - prse elég mélyen - akkor tudom mozgatni a széles szakállvágót! Így arra kvetkeztetek, hogy valami mechanikus gond lehet itt, azaz a fekete alkatrész nem "éri el" a résen keresztül a széles szakállvágót.
Ha valaki tud arról információval szolgálni, hogy hogyan lehet ezt az alkatrészt még jobban szétszedni, vagy a megjavítani a szakállvágót, kérem, írja meg.
Köszönöm! -
legiaap
félisten
Halihó!
Nekem egy Braun cruZer4 típusú borotvám van.
Már meg van egy ideje. Kb. két éve és most már szerintem nem olyan éles, mint fénykorában, mert húzza a szőröm borotválkozás közben.
Miként lehetne kicsit élesebbé tenni a szerkezetet?
Ötletek? -
Jackie_Chan
senior tag
Én most vettem egy Braun Series 3 380-as borotvát és azt kell mondjam nagyon príma!
Megvagyok vele teljesen elégedve!Semmi irritáció semmi pirosodás egyszóval tökéletes!Ui.: Bocsi az off-ért csak gondoltam ha valaki ilyet szeretne venni még tudok a bolti ár alatt jóval szerezni belőle teljesen újat garosan!
ITTmegtekintheti!
-
bounty123
őstag
Igazából valamivel több, mint 1.5 hónapja vettem a borotvát és még nem cseréltem patront, lassan időszerű lesz. Mennyiségre még van benne elég lötty, csak már elég 'koszos'.
Úgy pontosabb, hogy minden használat után tisztítom, de nem mindig borotválkozom naponta - hétvégéken pl. általában nem, és hétközben is van, hogy kihagyok 1-1 napot. Szerencsére 2-3 napos borostát is szépen levisz a Pulsonic. -
Mancsy
HÁZIGAZDA
válasz
bounty123 #1530 üzenetére
Köszi, akkor arról lehet szó nálam is, oldalt tisztítófolyadékos, vagy néha alul is
Bent hagyom, csak kivettem 5 óra után, és csodálkoztam, hogy oldalt olyan, de ezek szerint ez normális.
Dedede, honnan szerzed a patront, hogy minden nap tisztítod vele?
Én az ebolt.hu-n láttam kettőt háromezerért, plusz a szállítás. Kérlek áruld el!
-
bounty123
őstag
Én minden használat után tisztítom, nagyon kényelmes így és tényleg olyan, mintha vadiúj borotvát használnék minden reggel. Nagyon alaposan kitisztítja és tök jó illata lesz.
Mancsy: bennhagyod a tisztítóban végig? Mert a legvégén van egy szárítási folyamat. Oldalt nekem is van, hogy kicsit folyadékos.
-
Mancsy
HÁZIGAZDA
válasz
Integra #1524 üzenetére
Ez engem is érdekelne!
Az eboltban 2990 két darab, plusz a szállítás. Még 3 webáruházban van, 3500-5000/2 db.Nem tudja valaki, hogy a Media Marktban/EW-ben/Euronicsban lehet-e kapni?
Illetve akinek van Clean and Renew Centere: 5 óra után is tisztítófolyadékos picikét a borotva teteje oldalt. Meg ha leveszem a tetejét, alatta. Ez normális, így működik rendesen?
-
Mancsy
HÁZIGAZDA
válasz
Jackie_Chan #1523 üzenetére
Én vizes borotvákból a Mach 3 Trubót, Fusiont, Quattrót is használtam; érzékeny bőrre való habbal és AS-vel. Másnapra mindig begyulladt a nyakam, és új pengével is fáj néhol, szóval mondhatjuk, hogy érzékenyebb a bőröm.
Van egy víz alatt is működő, krémes Philips borotvám. Sokszor kell körbecibálni, mire valamit leszed, és irtóta bepirosodik, fáj. Mint a legtöbben, a Philipset én sem ajánlanám.
Viszont rászántam magam a Braun hármas szériájára, az "újra". A 390CC-t vettem meg, és ilyet még nem tapasztaltam, 100%-ban fájdalommentes volt az egész. A nyakamon mire kitapasztaltam a fogást, vagy 10x végigmentem, de így sem fájt, vagy lett piros. És megfelelően alapos. Pengével biztos jobban lehet, ha valakinek bírja a bőre visszafelé, de ez is totál simára borotvál.
Egyelőre teljesen elégedett vagyok vele, ajánlom, Braun Series 3, vagy esetleg 5, de az drágább. -
Lamdash
újonc
Én 2 hete vettem egy Pulsonicot. Nagyon nagy csalódás!! Volt már Braunom előtte is. Most egy 3éves Philips és egy 2 éves Panasonic mellé vettem. Gondoltam az EW-ben most akciós és a pengék cseréje helyett megveszem. Bár ne tettem volna.
Nem tud símára vágni 20 perc után sem. -
Piás
tag
Sziasztok.
Én ma vettem egy Braun Pulsonic 760cc (9585) készüléket.
Eddig mach powert használtam s a nyakam gyakran kipattogzott.
A Braun az arcomon nagyon szépen levágja a szőrt de a nyakamon azért hagy némi kivánnivalót, igaz nincs nagy tapasztalatom elektromos borotvákkal, remélem javulni fog a technikám.
Egyébként a soroksári EW-ban 32000ft. (ja nem akarom reklámozni az ew-ot, annyira nem hogy a multkor a panaszkönyvüket is teleírtam de tény hogy most náluk van a legjobb árban ez a borotva.) -
Integra
titán
mennyibe kerül most a braunhoz a tisztító patron 2 darabos kiszerelése?
-
Jackie_Chan
senior tag
Hali!
Eddig pengével borotválkoztam,de már kezdem unni és át szeretnék térni a villanyra!
Érdekelnének a tapasztalatok!
Ki pattog az arcom tőle jobban mint a pengétől?
Pengétől csak akkor szokott ha már nagyon tépi a szőrt!
Milyet érdemes egyáltalán venni?
Szóval olyan általános tapasztalatok érdekelnének!
Nem "tartok" kör szakállat így formázni nem nagyon kell semmit csak le gyalúlni az összes szőrt!
Előre is köszi -
törölt tag
Most tervezek venni egy Remingtont eddig még nem volt elektromos borotvám milyet ajánlottok körkésest vagy pedig rezgőfejest?
-
Notram
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok egy gyors véleményt mondani a Braun CruZer 4 (Z60), és BaByliss E842 XE borotvákról? Milyen simára borotválnak? Mennyire irritálja a bőrt? Lehet-e velük borostát hagyni (a BaByliss-el tudom, hogy lehet, szóval itt a Braun a kérdés)?Jelenleg pengével borotválkozok, és olyan "kétnapos formázott borosta" stílusban nyomom, ha értitek mire gondolok.
Csak ezt ugye nehéz pengével elérni; ezért érdekelne egy borotva/szakállvágó. Erre a két modellre szűkítettem a kört; megköszönném, ha adnátok valami választ.
-
_ak_
addikt
válasz
naomica #1518 üzenetére
Az a niveás megoldás nem? Ha rákeresel a nivea a szóra, akkor találhatsz egy pár tapasztalatot itt, de ha jól rémlik, akkor működik anélkül is.
Más. Braun 9885/760 CC, még nem akarom leírni, de így 2 alaklom után én többre számítottam. Vagyis eléggé problematikus a pofa szőrzetem és csodát ez a borotva sem tudott eddig művelni vele, de mivel már egy ideje nem használtam elektromos borotvát, ezért adok még időt a dolognak.
-
naomica
újonc
Sziasztok!
Én a páromnak szeretnék Philips HS 8020 borotvát venni és az lenne a kérdésem, hogy használható e a zselé nélkül is, illetve, hogy úgy is jó-e?
Köszi a válaszokat előre is. -
_ak_
addikt
válasz
magyargyerek #1515 üzenetére
Valóban így volt, így is alig akartam elhinni,tegnap megvolt még mind a 4 csomag. Ma majd ki is fogom próbálni. Köszi a tippet!
-
_ak_
addikt
válasz
magyargyerek #1515 üzenetére
Köszi!
Ez esetben akkor lehet, h elnézek én is, bár már le tettem róla, de 30k-ért nem hagyom ott. Nagyából az utolsó reményem a gépi borotvákba. -
_ak_
addikt
válasz
magyargyerek #1513 üzenetére
Nem láttad esetleg, van még belőle?
-
magyargyerek
tag
Sok sok hozzászólást elolvasva úgy döntöttem veszek egy Braun 9585 Borotvát.
Szerencsémre az Alléban a EW-s polcok alatt találtam .Nem volt kirakva de a dobozát felismerve azonnal megragadtam. Igen kedvező az ára, elsőre el sem akartam hinni hogy 29900-ért az enyém lehet. Eddig Panasonic borotvám volt annó 5-6 évet kibírt. Nem cseréltem volna le ha nem megy tönkre a kapcsolója. a vágóéle még mindíg frankón vágott. Aksija is szuper volt. Sajnáltam hogy ilyen primitív hiba miatt kellett dobnom. A Braun igen finoman dolgozik, jónak találom. majd az idő megmondja mennyit is ér valójában, tartós fog e lenni. Mindenesetre ez a tisztítórendszer amit adtak hozzá segít majd a hosszú élettartalmát befolyásolni. Csak hát annak is ára van, 5ezer körül láttam egy csere patront.:-( Nem tudom mennyire érzékenyek ezek a készülékek a vízköoldóra? Mert nyilván ebben a folyadékban ez is van. -
david_14
újonc
Üdv!
Végül is két borotvát szemeltem ki miután letettem a philipsről. Az egyik maradt a Braun 150 a másik a Remington F4790. Melyiket ajánljátok? Melyikről mi a visszajelzés? Megint elmondom, hogy mik az igényeim: 1) lehessen vele a körszakállt szépen kialakítani, formázni és aránylag lehessen látni a penge hol van mikor húzom (ezért mondtam le a philips körkéseiről is -miután már egy volt korábban-, mert megtapasztaltam, hogy körkésekkel nem lehet formázni szakállat) 2) a körszakállam megrövidítése 1-2 mm-esre. A remington pajeszvágója azt írják állítható, de nem írják sehol, hogy mik a vágási méretek. Szóval a két azonos technikára alapuló borotva közül melyik a nekem megfelelőbb? Előre is köszönöm. -
Lamdash
újonc
Sziasztok!
Ha vkit érdekel:
apronet.hu PHILIPS 8270 CC elektromos borotva tisztitóállomással, 1,5 év jótállással eladó. párszor volt csak használva. Ár: 20.000Ft -
bakika79
csendes tag
Szia!Fentebb van egy vélemény róla, olvass vissza.
-
gaucho
tag
Sziasztok!Van valakinek tapasztalata Philips RQ1050-el?Előre is köszi!
-
hm_guesswho
tag
na végül egy braun cruzer3-ast vettem!
Elég pöpec kis készülék! Szándékosan amiatt vettem meg mert nem szeretem ha csupasz a pofám. Viszont a trimmelő részének köszönhetően marha jól és gyorsan le lehet vele vágni és egy kis borostát hagyni. 4 hosszúságra lehet beállítani a szakáll igazításnál ami szintén szimpatikus. A másik jó dolog,hogy nem ég az arcom.
Úgy gondolom jó választás volt. -
david_14
újonc
válasz
bakika79 #1506 üzenetére
Köszönöm a választ. A cruzer pont duplája áraban, mindenhol megnzétem és tapasztalatból mondom azt is, hogy a szakállformázók nagyrésze használhatatlan. Borostát hagyni jó, de körszakállra használhatatlan. Inkább tolják a szakállat és letapossák ahelyett, hogy alája benyúlnának. Még megvárom pár ember ötletét és rendelem is meg.
-
bakika79
csendes tag
Dávid 14!Braun 170.De szerintem akciósan olyan árban cruzert is kapsz és azon van szakálformázó.Ha kicsit hosszabb a szőrzeted olyankor szőr növekedéssel egyirányban húzd végig először a borotvát utánna visszafele nem irritál és a borotvát is kiméled
.
-
david_14
újonc
Üdv!
3. borotvámat vásárolnám meg. Eddig volt egy philips 2 körkéses borotvám ami bevált, de aztán kikoptak a kések és olcsobbnak láttam vásárolni egy rezgőkéses borotvát (nem braun volt hanem egy aránylag gagyibb márka). Ez utóbbi is tönkrement tegnap. Az arcszörzetemről azt kell tudni, hogy kemény és 2 naponta muszály vágni. Ugyanakkor körszakállam is van fültől-fülig amit reggelente nem kis munka kerülgetni. Az arcbőröm nem érzékeny. Tapasztalataim szerint a rezgőkéses borotvával (nem egy csúcsgyártótól volt) jobban lehetett kontürvonalat követni, viszont jobban iritálta a bőröm és nem is vágott úgy mint a philips (persze messze nem közelítette meg minősígbe a braun-t gondolom). Nem szándékozok sok pénzt kiadni rá és van pár kiválasztott típusom mindkét gyártótól. Két dolgot veszek figyelembe. Az egyik az, hogy vágja jól a borostát, még ha a szálak esetleg a bőrhöz is símulnak, a másik meg az, hogy lehessek vele a körszakállam kontürjét követni. Kiszemelt borotvák: philips HQ69xx széria és braun Braun 815/130 illetve Braun 170 és 150 (mindhárom braun szerintem nagyjából egyforma). Előre is köszönöm válaszotok. -
sanzi89
addikt
Üdv.
Kinéztem magamnak egy borotvát, a Philips HQ6970 személyében. Nézegettem Braun borotvákat is, de ebben az árkategóriában nem nagyon találtam alternatívát. Kinek mi a véleménye?
-
gaucho
tag
Szerintetek Braun Series 3 370 vagy Philips RQ1050?Most e kettő között vacilálok.Fontos lenne a pajesz és szakáll ápolás,viszonylag kerek a képem.
-
bakika79
csendes tag
Íme erről beszélek: amikor borotválkozás után apró pattanásszerü dolgok keletkeznek az arcodon.[link] Sajnos sok ember ezért is hagy fel az elektromos borotvával mer azt hiszi nem birja az arca azért pattogzik ki.Én vettem a patikában fertőtlenitő szappant ami rögtön habot pumpál ki magából azt rányomom kimosás után.Rajtahagyom 30 mp-ig /annyit ir a használati utasítás/ leöblítem és kész a fertőtlenítés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SörcsaPH!
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest