Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teng
aktív tag
Pentacon auto 2.8/135mm-es objetív, jó állapotban van, megér 10e forintot?
-
Teng
aktív tag
Végre megjött a Nikon sb-28 vaku amit rendeltem a gépecskémhez, nagyon pöpec cucc 25k volt szállítási költséggel. Elég sok kraft van benne, szóval csak ajánlani tudom mindenkinek akinek nemfutja rendszervakura
És még egyszer közönöm azoknak akik segítettek a döntésemben
-
Teng
aktív tag
'Jónak vélt' = a tulajdonosa elégedett vele. Nem feltétlen filmes P. rendszervakura gondolok. Hanem olyan vakura amir 30k alatt van viszont, tökéletesen müködik a K10D-vel mivel nekem is az van és a topik is ez
Szóval valamilyen régebbi típusú kötetlen márkára gondolok, gondolkoztam azon is hogy valami régebbi nikon vakut szerezzek be esetleg... Tudom nincs mindenkinek külön vakuja, azt meg gondolom, hogy akinek van külön vakuja azok között akad olyan is aki nem drága rendszervakut használ, hanem valami régebbi-olcsóbb vakut, aminek még a 'teljesítménye' is kielégítő és ilyen típusokra lennék én kívánicsi
-
Teng
aktív tag
Esetleg adnátok pár tippeket általatok jónak vélt autómata vakukról? A sunpakot PZ5000-et néztem de nem találtam használtan sem. 30k nál nemszeretnék per pill többet költeni...
-
Teng
aktív tag
Helloka
K10D-hez milyen vakut javasoltok? Rendezvényfotózásokra kellene, ballagás, esküvő meg ilyenek... ha lehet több árkategóriájú tippeket is adjatok. Mert ahogy nézegettem 50+ ért vannak jók de nemtudom régebbi vakut mennyire érné meg hozzá venni...
-
Teng
aktív tag
Helloka kellene egy kis help [link] van egy obi uccsó két képen töldel vannak számok 17 20 25 30 40 60 120 most ez azt akarná jelenteni hogy zoom-os az objektív? Mert van aki aztmondja fix 135ös van aki aztmondja zoomos. De a tulaj aztse tudja hogylehet megnézni, hogy zoomos-e...
-
Teng
aktív tag
http://www.88.hu/index.php?ac=content&apage=2&ocat=4&ccat=45&perpage=20&sqs= Van itt egy használt garis K10D ha esetleg valaki épp keresgélne...
-
Teng
aktív tag
RAYNOX DCR-250 makrokonverterel szerintetek jó a kitobi és a tamron 70-300 autófokusza? mert valahol olvastam, hogy némelyik obihoz nemjó mert nemlehet befókuszálni vele a dolgokat...
-
Teng
aktív tag
válasz
Slowman
üzenetére
hello. nekem is ilyen bajom volt bementem a gyógyszertárba vettem 5ös méretü körtefecsit 900ft körül volt fogtam lefújtam és csoki... Én személyszerint sokat olvasgattam hol lenne a legjobb, és a fürdőben csináltam, persze nem zuhanyzás utánn amikor nagy pára van
és tökéletes lett. Az 5ös körtefecsi feje ha a kezedbefogod és bénázol akkor sem éri el a ccd-t hogy kárt tegyen benne szóval nyugodt szívvel ajánlom. -
Teng
aktív tag
persze ez egyértelmű hogy tele kell csak arra voltam kivi hogy mennyire jól bírja a gyűrődést, és ha esetleg nappal fénykéznék és a nap is benne van azsem gáz? nemkell akkor sem uv szürő? csak azért kérdem, mert digitális kameránál volt valami fehér fény vagy milyen hiba ha a napba néztél vele... Még egy kérdés UV szűrőt ha veszek akkor elég a simia Hoya 3000ft-so vagy vegyek Hoya UV HMC-t ami 6000ft?
-
Teng
aktív tag
Tényleg ha a a holdat akarom este fényképezni kell-ajánlott uv szürőt vagy valamit felrakni a kitobira vagy simán fényképezhetem?
-
Teng
aktív tag
az a bibi ha válltáskát veszek akkor ha sportolni megyek egyszerűen nemtudok vele mitkezdeni azmeg hogy a váltáskát berakom egy táskába elég hülye megoldás... az pedig, hogy mind2őt megvegyem elég felejtős, mert inkább akkor egy obira spórolnék még... itt főképp a Kata márkanév amin vacilálok mert nem akkora mint a lowerpro, igaz rosszat nemírtak róla.. de sajnos mivel miskolci vagyok itt a közelbe megsemtudom nézni mert akkor könnyebb lenne a dönteni..
-
Teng
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Hát igen ha a Kata helyett Lowerpro felirat díszelegne akkor nemlenne kérdéses, annyi, hogy a Kata is elég masszívnak néz ki, arról sem írtak rosszat de ez az egyév kontra élettartam gari azért nem mind1, viszont a Kata sportolsára ideálisabb
csak sajna nincs annyi elválasztó benne szóval azis egy visszahúzó. -
Teng
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Egy nagy bibi van vele 32e
Szerinted [link] vagy [link]lenne a jobb? mert eközött a kettő között vacilálok, annyi hogy a táskába lehet mellép pakolni meg ilyenek, viszont a lowerpro nagyobb márka és élettartam gari a kata meg csak 1 év gari:S de más is kifejtheti a véleményét, mert köv héten már megkéne shoppingolni valamelyiket.
Tényleg ha a a holdat akarom este fényképezni kell-ajánlott uv szürőt vagy valamit felrakni a kitobira vagy simán fényképezhetem?
-
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
1 órába telt mire találtam amit én mondtam, nemtudom sajnos
De nagyon kacsingatok a 2.8as kategóriára.. -
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
jaja
sigma kicsit régebbi de nagyon best kb 40körül van amcsiba csak nemtaláltam e-bay-en sem pentax bajonettest 
-
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
sigma 28-70mm-es f2.8-4-es UC számomra ez a nagyon vonzó és mivel régebbi típus olcsóbb is viszont a képei ahogy néztem nagyon perfektek

-
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Sajna még nemtudtam táskát választani, mert a Lowerpro a hosszutávon jobb lenne igazi fotótstáska, viszont a kata mivel snowboardozok szimpatikusabb.. elég nagy dilemmal legszívesebben mind2őt megvenném, de csak az egyikre van pénzem és utánna meg gyüjtök egy 2.8as obira

-
Teng
aktív tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Én a MM-be sak Samut tapiztam, és nemvoltam tőle elszálva tudtam hogy a Pentax minimálisan másabb, gombok, menü, ... A lényeg nekem a Pentax jobban bejön
Már csak a manualt meg az Fotósulis könyveket kell átrágnom... -
Teng
aktív tag
Végre megjött a gépecske meg a 4gb-s kari. Nekem nagyon bejön ez a style
És másabb mint a Samsung GX10-ese már csak a használatát kell megtanulni, az eget már tudtam fozótni közelre fotóztam kis virágot de még azon a teknikán finomítanom kell... -
Teng
aktív tag
Nah megrendeltem a kicsikét
Meg mellé 4GB memóriát
Remélem holnapra megjön és holnaptól lövöldözhetek vele 
-
Teng
aktív tag
[link] valaki elmondaná nekem hogy ezen a videon miért van a napfényvédő fordítva a gépen?
-
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Az összes DA sorozatú objektív "Quick-Shift Focus" rendszerrel rendelkezik, amely segítségével az élességállító gyűrű elforgatásával azonnal át lehet váltani a kézi és az automatikus élességállítás között. Ezt találtam miközben obiböngészdét tartottam a neten

-
Teng
aktív tag
Lenne egy kérdésem: sokan írják, hogy fordítva rárakod az obit és úgy csinálsz makrót... ezt én nem teljesen értem ha makrót csinálsz mindig meg kell fordítani, vagy, hogy van ez pontosan?
-
Teng
aktív tag
bocsi, hogy közbeszólok, de épp K10D-t akarok venni és nemértem teljesen az összefüggést... azt értem, hogy kittobira nincs nagyértelme ilyen-olyan szűrőt venni, de végtéreis ha más obit vesz annak is 52mm-es a mérete és akkor azon is tudná használni vagy tévedek? szóval akkor nemértem miért felesleges a kitobira költeni vagy pontosan nemtudom, hogy gondoltad...
-
Teng
aktív tag
Van értelme a gép vásárlásakor egyből venni hozzá egy UV szűrőt szerintetek? ha igen akkor milyet? Mert már megvan, K10D lesz az újszülött, csak memkari, táska és esetleges szürő téren vacilálok...
-
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
köszi az infókat

-
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
ez a táska csak egy vállas? és akkor belefér egy tele még mellé? 4gb vagy 2gb-s karit vettél bele? csak azért kérdem, hogy ha esetleg 4gb-set vettél akkor megy-e vele gondnélkül...
-
-
Teng
aktív tag
Kingston Secure Digital 8GB SDHC Class6
# SDHC szabványú kártya
# Min. 6MB/sec írási sebesség
# 8GB kapacitásKingston Secure Digital 8GB SDHC Class4
# SDHC szabványú kártya
# Min. 4MB/sec írási sebesség
# 8GB kapacitásKingston Secure Digital 8GB SDHC Class2
# SDHC szabványú kártya
# Min. 2MB/sec írási sebesség
# 8GB kapacitásAkkor ezek nem reális értékek? Csak azért kérdem mert a Kingston class 6os 8gb csak 18k és az SanDisk extreme3 4gb-s pedig 14e szóval ha tényleg ígyvan akkor elgondolkozok a 8gb-s karin is +4k-t megérni. Viszont azt nem akarom, hogy sorozatfelvételt csinálok mondjuk jpg-be és pár kép utánn meg beadja a kulcsot és jön a waiting...
-
Teng
aktív tag
Class 2ről azt írták 2MB/s, Class 4 4mb/s, Class 6 6mb/s, legalábbis az extremedigital honlapján ezt írták. És akkor szerintetek megéri az 1500ft különbséget az extreme 2-3 között 10mb, helyett 20mb-s sebesség? Adata-t nem akarok venni, szóval vagy kingston vagy sandisk, még a panáról is azt írták, hogy jó de azt alig lehet beszerezni,legalábbis ott nincs ahol venni akarom a fényképezőt is

-
Teng
aktív tag
Hello
Milyen memkarit javasoltok a készülékhez, hogy a sorozatfelvétel gyorsasága maximális legyen? én ezt néztem ki: SanDisk Secure Digital 2GB Extreme III , estleg valami jobb 5let?
-
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
így már tényleg sokkal jobb

-
Teng
aktív tag
[link] erről mi a véleményetek?
-
Teng
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
nagyon szépen köszönöm
és az utómunkán egy kis Photoshopos ezt-azt értesz, vagy te melyik programot használod-javaslod utómunkára? nagyon jók szerintem a képek
-
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
[link] ez egy kegyetlen jó oldal. Amúgy lehet a képhez az obi kevés, mert én is néztem ezen a honlapon obi teszteket és pl a 200as obi a végén már gázos volt de a 70-300as 200ba sokkal szebb képet adott.. de én nem értek hozzá annyira.
-
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
hmm tény hogy a két kép ég és föld, de rawban is ilyen gázos a gép? mert ha igen akkor lehet elgondolkodok a k10D shoppingon...
-
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
okés. köszi a gyors véleményezést
esetleg akkor pár képet feltudnál tölteni valahova, hogy megskubizzam? Rájöttem az MM-ben van ilyen gép csak Samsung márkanév alatt majd azt megfogdosom meg lövök párat vele és utánna eldöntöm mi lesz... -
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
hellóka
Nah milyen a gép, valami rövid leírásféleséget írhatnál mi az ami lenyügözött benne és mi az ami nemtetszik? Esetleg dobnál fel pár képet amit lőttél vele?
-
Teng
aktív tag
Valaki elmondaná nekem mire jó a képstabi bekapcsgomb tól jobbra lévő elfordítható openes valami..? mert én csak képeket láttam eddig a gépről de nemtudtam rájönni mi lehet a funkciója...
-
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Okkés
Nekem nemvolt nagyon kézreeső a K100D, és számomra kicsit a K10D vonzóbb azért is várom a tapasztalatod és köv héten már venni kéne valamit
-
Teng
aktív tag
Hello érről mi a véleményetek: lehet hogy tényleg közel 9k ért meglehetne shoppingolni, vagy szerintetek kamu?
[link]Ahhoz hogy ezt "Raynox DCR-250" felrakjam amúgy még kell valami?
-
Teng
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Helloka én is K10D-re pályázóom, mahd ha tudsz miahamarabb mondj tapasztalatokat pliz, mert köv héten tervezném a nagy shoppingot

-
Teng
aktív tag
Lenne egy kérdésem, ahhoz hogy makrot fotózozzak a készülékkel külön obit kell venni, vagy esetleg jó az alap kitobi és plusz lencse kell még hozzá?
-
Teng
aktív tag
nagyon szépen köszönöm tényleg jó a leírás amit adtál
Írták hogy másabb a K10D fogása sokak számára sokkal jobb mint a K100D-é szóval valahogy meg kell fogdosnom egy K10D-t de a Pentax egyenlőre nagyon lenyűgözött, és tetszik ez az egész tükörreflexes megoldás, és lehet hülyeség amit mondok de valahogy a feeling is elég fotozásszerű, szóval sokkal kellemesebb érzés tölt el amikor kattingatok vele mint egy digi géppel, az meg hogy nemlehet vele videót felvenni egyálltalán nem érdekel, mert ez fényképező és nem videózásra való. -
Teng
aktív tag
Köszi a véleményeket. Ha A3-as nyomtatásra kellene akkor Pentax K100D és K10D közül melyik lenne a jobb? A K100D fémvázra épülő viszont nincs csepp és por szigetelése, a K10D is fémvázra épül, mert erről sajna nemtaláltam leírást?
-
Teng
aktív tag
Kedves K10D használók, azt szeretném megtudni, hogy nagyon vacilálok a K10D és a K100D között árban kb 40e a különbség és nemtudom megéri-e azt a pluszt. Esetleg segítenétek pár érvel nekem, hogy megéri-e rásszánni a plusz pénzt? Még annyi lenne a kérdésem, hogy A3as méretben szeretném majd nyomtatni a készült képek egy részét tehát az is szempont lenne...
-
Teng
aktív tag
Azt írták a Pentax K10D-ről hogy csepp és por álló, akár essőben is lehet vele fényképezni ez igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Arc Raiders
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
És még egyszer közönöm azoknak akik segítettek a döntésemben

Szerinted