Új hozzászólás Aktív témák
-
aDaM909
tag
válasz
#56474624 #3991 üzenetére
Mondjuk én azt elképzelhetőnek tartom, hogy olyan intenzíven használja a pendrive-ot, amiket egyes darabok nem bírnak ki. Lehet a Rufust csak bizonyos pendrive-okon tesztelték. (Bár akkor mondjuk teljes formázásnál (és hasonló műveleteknél) is ki kellene ütköznie a problémának - de ez lehet baromság és amit az előttem szóló ír, az áll).
Nekem a legutóbb bootolhatatlanná vált egy pendrive (PC speaker sípolt bootolás helyett), de újra ráeresztve a Rufus-t működött ismét.
-
aDaM909
tag
-
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3963 üzenetére
Amúgy ami még jobban zavar, hogy Windows alatt forrósodik, de még úgy is, hogy elvileg nincs fájlművelet! Üresjáratban, ha csak úgy benne van hagyva az USB 3.0 portban.
-
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3963 üzenetére
Igen, tudom, hogy ez az olvasási sebesség. Jelen esetben csak a pendrive-ról SSD-re való másolásról van szó (lehet a legelső ezzel kapcsolatos posztomban nem egyértelműen írtam ezt/ott még az írásról is írtam). A rendszerem Win 7 egyébként.
Igen azt írják, hogy eltérhet az olvasási sebesség, de hogy konkrétan mennyivel, arról semmit nem írnak, ahogyan arról sem, hogy milyen rendszeren, konfigon tudja a 150MB/s-hez közeli értékeket elérni és még ezt is csak az apró betűs, hátoldali részen.
Lehet nincs mit csodálkozni, viszont kicsit több konkrét információt kellene szerintem feltüntetni, amiből reálisan lehetne tájékozódni, szerintem így lenne tisztességes -
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3961 üzenetére
Tudom, hogy az az olvasási sebesség, szerintem az SSD is limitálhatta, nagyon tele volt már és optimalizálatlan (3 évesnél is több Kingston SSDNow V300). Különben hogyan növekedett meg a sebesség?
A típus: már írtam itt, SanDisk Ultra Flair
Átmenetileg dobja meg a sebességet - igen, világos, írtam is, hogy a 2. ugyanazon fájl másolása elején volt csak nagyon gyors és utána lecsökkent folyamatosanHáát azért kicsit jobbbra számítottam, nagyon "eltitkolják" a valós, átlag rendszeri átlag / gyakorlati sebességet, szerintem azért valamennyire igaza van az előttem lévőnek, akire válaszoltam.
De mindegy, ebből is tanul az ember, amúgy tudok az Extreme Pro-ról csak az sajnos drágább is -
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3958 üzenetére
A második lesz majd lényeges számomra, köszi az infót.
Egyébként most tesztelgettem, hogy akkor hogy is van a pendrive-ról való másolás:
Miután az SSD-t kitakarítottam és optimalizáltam, az első pendrive-ról való másolás kis ideig elérte a 110MB/s-ot is, (illetve az elején egy rövid ideig 160MB/s-ot írt ki, de ez szerintem csak rossz kalkuláció).
A második, ugyanezen fájl pendrive-ról való másolása már nagyon gyors volt, de inkább a folyamat elején (300MB/s, ami csökkent szépen a folyamat végére 80-100MB/s-ra). - Ez már RAM-ból vagy gyorsítótárból ment valóban
Szóval lehet egy profi, gyors, sok magos procis (pl. Intel XEON) munkaállomáson, PCIe-s SSD-re, tudná tartani a 150MB/s-os, vagy ahhoz közeli sebességet már az első másolásnál is.
Csak akkor a SanDisk miért nem adja meg a pontos konfigurációt?
-
aDaM909
tag
válasz
rumkola #3955 üzenetére
Igen, bocs, az az elméleti max olvasás, de nagyon elméleti, mert most pl. SSD-re egy 1.7GB méretű fájlt 60-90MB/s-mal másolt, de általában is ezt hozza.
Akkor az csak pendrive-ra írásnál van, hogy először a ramba másol, és utána lassul?
Jó hát igen, meg kell nézni, pontosan a ** mit takar a "SPEED UP TO 150MB/s" felirat alatt.... -
aDaM909
tag
Bootable pendrive-ot én is tudok, pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen használni. Amúgy van egy SSD, amin a rendszer van (és csak az az egy partíció) plusz az adatoknak egy vinyó, ami általában tele van és szintén csak egy partíció. A telepítő ISO fájl a vinyón van, onnan kellene úgy a C-re tisztán telepíteni, hogy közben ne kelljen másról bootolni. (Ha egyáltalán megoldható!)
Kicsit szerintem is átvágás, nem gondoltam volna (nem figyeltem erre), hogy a "max olvasási sebesség: 150MB/s" azt jelenti, hogy átlagban jóval kevesebbel másol. "Marketing pendrive" -
aDaM909
tag
És úgy lehet-e, hogy az alól a Windows alól futtatom a programot, amelyiket újra akarom telepíteni és tehát ugyanarra, az aktuális rendszer partícióra telepíteném?
Amúgy a kérdésed nem is néztem: szerintem normális, legalábbis nekem egy SanDisk Ultra Flair van, először, néhány mp-ig elég gyorsan másol, aztán a felére, vagy a töredékére esik a sebesség (ami meg sajnos eléggé elmarad a névértékektől).
-
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3948 üzenetére
A WinToHDD-vel kell külön partíciót létrehozni a Win telepítéséhez?
-
aDaM909
tag
válasz
schottgun #3920 üzenetére
Elvileg a beépített formázónak is jól kellene működnie, de a profibb program használata egy próbát megér.
Végül is a TC egyáltalán nem biztos, hogy megoldja a problémát, csak profibb a másoláshoz meg egyáltalán a fájlműveletekhez. A külső particionáló programok is fejlettebbek, mint a Windows-é.
Amúgy az én pendrive-om sem másol a csomagolásra írt sebességgel, vagy csak nagyon ritkán közelíti meg és a névérték maximumot a gyakorlatban nem is nagyon éri el. -
aDaM909
tag
válasz
schottgun #3916 üzenetére
Én megpróbálnám újraparticionálni (de nem a Windows lemezkezelőjéből, hanem valami profibb programból), meg mondjuk nem Windows Explorerből hanem máshonnan (Total Commander pl.) másolni rá, esetleg másik operációs rendszeren (Ubuntu pl.) vagy akár másik gépen is ki lehetne próbálni.
-
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3897 üzenetére
Hát igen, ebből nem teljesen egyértelmű. Én is arra gondoltam az előbb hogy valamilyen oknál fogva nem lett *esetleg* lefoglalva a teljes terület. Viszont a particionáló programokból ez már egyértelműen látszik.
-
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3895 üzenetére
Igen, de ha jól vettem ki, ő még a nyers kapacitást nem nézte meg pl. a lemezkezelőben és a particionálást sem próbálta még, csak formázni.
-
aDaM909
tag
válasz
Roland8622 #3811 üzenetére
Nem lehetne ehhez a topikhoz egy összefoglalót készíteni? Úgy látszik ismétlődnek egyes problémák. Valaki fejes/bennfentes?
-
aDaM909
tag
Üdv! Nem értem teljesen a problémát. Az előlapra kivezetett USB 3-ak lassúak, de a bővítőkártyán/alaplapon a megfelelő csatlakozóba vannak dugva és tudható hogy teljes értékűen működnek is? Ha igen, egy jobb előlapi USB 3 csatlakozó /panel kivezetés lehet megoldja a dolgot. Nem tudom milyen márkák vannak, biztos vannak jobbak. Nekem Cooler Master Force 500 házam van, az előlapon 1 db USB 3.0 és 2 db USB 2.0, rendszeresen van használva, két éves, de eddig okés...
-
aDaM909
tag
válasz
beatrix999 #3758 üzenetére
Lemezkezelőből próbáltad particionálni, vagy mondjuk valamilyen jobb partíciós programból (kedvencem a Minitool Partition Wizard Free)?
Vagy másik oprendszer Linux alól (pl. Ubuntu)? -
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3744 üzenetére
Chkdsk-et ha ráeresztünk pendrive-ra az tud még valamit "dobni" a dolgon, ahogy mondjuk régen a bad sectoros vinyók esetén? Mert akkor az utóbbi kérdező hátha vissza tud még nyerni valamit. De ha hamisítvány, akkor nyilván nem. Köszi az infót!
-
aDaM909
tag
válasz
tasnadi3 #3741 üzenetére
Azokat a procedúrákat kell végig járni, amik itt már említve vannak (másik USB port, másik gépen megnézni, másik oprendszer alatt, teszter programokkal, próbálni újraparticionálni nem csak a lemezkezelőből, stb.). Ha ezek nem működnek, akkor szerintem valószínű a pendrive a rossz. De az USB port is lehet hibás.
-
aDaM909
tag
válasz
Roland8622 #3735 üzenetére
Lehet nem ér sokat a tanács, de másik gépen próbáltad? Amúgy a SanDisk nem kellene, hogy ilyen rossz legyen, nekem is az van
-
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3710 üzenetére
Pontosan mi is az adminisztrációs terület? Kösz!
-
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3707 üzenetére
Ezt én sem értem egyébként, a szoftveres leválasztás hiánya nem csak annyit kellene, hogy okozzon, hogy a logikai réteg, a fájlrendszer/adatok sérülnek? Fizikailag mi mehet így tönkre? Mondjuk az éppen írott cella, vagy a vezérlő? Hogyan?
-
aDaM909
tag
válasz
Hegyirabló #3690 üzenetére
Lehet akkor a Windows 10 sőt, Linux alatt kellene újraparticionálni. De csak tipp
-
aDaM909
tag
válasz
Hegyirabló #3685 üzenetére
Én ezeket próbálnám: Lockhunter, lemezellenőrzés és javítás / chkdisk, esetleg újra particionálás.
-
aDaM909
tag
válasz
kocsisdavid5 #3617 üzenetére
Helyesbítés: a Sajátgépben vagy Intézőben jobb klikk a pendrive meghajtó ikonján, majd tulajdonságok menüpont, majd az előjövő ablakban Eszközök fül és Ellenőrzés gomb.
-
aDaM909
tag
válasz
kocsisdavid5 #3617 üzenetére
Ahogy itt az egyik kolléga említette is másik eset kapcsán, másik/hátsó porton is próbáld meg, esetleg másik gépen is. Továbbá: Sajátgépben/Intézőben jobb klikk rajta és Eszközök\Ellenőrzés; Fájlrendszerhibák automatikus javítása legyen kipipálva, szektorhibákat is kereshetsz bár ez esetben nem tudom, mennyit ér. Továbbá: CHKDSK vagy Minitool Partition Wizard Free-ből a Check Partition\Check File System illetve a Surface Test (ezekhez rendszergazdaként kell futtatni). Egyelőre ennyi jutott eszembe
-
aDaM909
tag
-
aDaM909
tag
válasz
Hegyirabló #3601 üzenetére
Na én akkor visszavonom amit írtam, mindenesetre ha ilyet tapasztalnék, kirpóbálgatnám a particionálást.
(Még ha nem is dob hibát).
-
aDaM909
tag
válasz
Hegyirabló #3601 üzenetére
Sérült, vagy hamisítvány, vagy esetleg a partíció problémás. Próbáld meg újraparticionálni (meg persze újraformázni). Vagy ezt már próbáltad? Próbáld meg másik USB porton is.
Új korában még a teljes méretet tesztelte? -
aDaM909
tag
válasz
Tobepapa #3596 üzenetére
Lehet olcsó az átalakító, és lehet még így tudod is használni, de mi van, ha hamarosan még jobban elromlik és már az USB 3 porton sem fogod tudni használni...
Szóval szerintem megbízható forrásból megbízható pendrive-ot kellene venni, ha van rá lehetőség.
Lehet jó az Adata is, de ez akkor pont egy hibás darab, vagy valamiért meghibásodott, esetleg hamisítvány.
Szerintem egyébként ha "méretbeli" hamisítvány lenne, akkor nem ez lenne a baja, hanem hogy sem USB 2, sem USB 3 porton nem lehetne rá rendesen, a teljes kapacitását kihasználva másolni, bár mindkét porton működne. -
aDaM909
tag
válasz
Tobepapa #3592 üzenetére
Szerintem egyszerűbb normális pendrive-ot venni
Lehet van átalakító, de az még drágább talán.
Vagy esetleg egy másik pendrive-ból átoperálni a vezérlőt (ha az a gond) ebbe (nyilván ha az ugyanolyan, de ez meg lehet hogy necces).Én Adata-t nem is vennék. Sandisk-em van meg egy legalább 8 éves Kingston pendrive-om, mindkettő tökéletesen működik.
-
aDaM909
tag
válasz
PeeterssoN #3579 üzenetére
Formázás: Windows alatt a Számítógépen belül jobbklikk a pendrive meghajtónál, Formázás... menüpont és az ablakban beállítod a fájlrendszert exFAT-ra...
Feldarabolás: WinRAR-ral is lehet pl. vagy Total Commanderrel -
aDaM909
tag
válasz
PeeterssoN #3577 üzenetére
A FAT32 fájlrendszernél sajnos 4GB a maximum fájlméret korlát. Vagy feldarabolod a fájlt, vagy mondjuk exFAT-ra formázod a pendrive-ot.
-
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3573 üzenetére
Az a helyzet, hogy SSD-ről gyors a Win 10, de így a pendrive-ról nagyon belassulgat. Sokkal gyorsabban fut az Ubuntu róla. Maga a pendrive is viszonylag gyors. A kevés helyre + a cserefájlra + a Windows állandó háttértár buherálására gyanakszom.
Nem kell biztonsági másolat, mert nem lesznek olyan adatok, csak egyszerűen a pendrive épségéért aggódom
-
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3571 üzenetére
De egyébként lassú is rajta a Win 10. Ezelőtt Ubuntu volt rajta, gyorsan futott és kevesebb helyet is foglalt. Nem tudom, vajon a cserefájl lassít, vagy mi más..
Konkrétan honnan lehet megtudni, hogy ezzel a típussal a WTG mennyit bír? -
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3569 üzenetére
Azt tudom, hogy az intenzívebb használat miatt melegszik jobban.
A kérdések: maga a forrósodás mennyit árt vajon?
A fájlrendszert át lehet-e konvertálni nem naplózóra, hogy a Windows 10 továbbra is fusson rajta és tovább is bootolható maradjon? Nem sok esélyt adok, de hátha lehet valahogy...
Az Ultra Flair nem elég strapabíró? Ha átlag napi 1-2 óra szinten használnám, vajon mennyit bírna?Köszi!
-
aDaM909
tag
Sziasztok! SanDisk Ultra Flair 32GB-os pendrive-ra raktam Windows 10-et (Windows To Go). A kérdés: állandóan forró a pendrive használat közben, csökkentheti-e ez az élettartamát, illetve más gondokat okozhat-e? Köszi!
-
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3366 üzenetére
Akkor én még szerencsés vagyok?
Mostanában vettem a SanDisk-em, de a bootolással nincs gond.
-
aDaM909
tag
Vettem egy SanDisk Ultra Flair 32GB-os pendrive-ot. A Windows 10 28.6GB-ot lát belőle (A lemezkezelőben 28.64 egész pontosan NTFS fájlrendszerrel). Normális ez a különbség?
Tudom, hogy eleve kevesebbet lát az oprendszer az 1000-es váltószám illetve maga a fájlrendszer sajátosságai miatt, nade ennyivel?
FAT32-vel is kb. ennyi a különbség.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpársportok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- iPad topik
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Gigabyte 120GB SSD 10db egyben eladó átlag 90% felett
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest