- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Olcsó, de gyors a Redmi Pad 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Gamepad
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Egér probléma
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
westlake
félisten
akkor meg minek a peltier?
-
westlake
félisten
ne bantsatok mar danyat.
amugy is eleg nagy problema neki nap mint-nap leszedni a jegcsapokat a szamitogephazrol:) -
westlake
félisten
ha jol tudom ordasi gabi csinalt errol egy tesztet.a 15,4 voltottol adott tobbet es kevesebbet. arra volt kivancsi, hogy nagyobb fellvett aramnal jobb lesz-e a peltier hutesi foka. de arra a kovetkezetesre jotott, hogy a gyari fesz a legjobb.
valaki itt kiszamolta, hogy nem olyan veszes a 80 wattos peltier altal megevett aram, havi szinten. aki peltier elemet hasznal, annak ne legyen mar gond a villanyszamla. peltier rendszer kb. 25-30e. -
westlake
félisten
ajj de looser vagyok!:)
-
westlake
félisten
na asszem megtalaltam a kepet danyanak.
[L]http://www.tuningnet.hu/kepek/elvi1.jpg[/L]
ezen azt lathatjuk, higy a peltier meleg es hideg oldala kozott hogyan valtozik a homersekletkulonbseg a peltier hideg oldalat futott teljesitmeny fuggvenyeben.
lehetett ezt erteni?:) -
westlake
félisten
igazabol nem ertem az egeszet. te csinlatal valamit pluszban a peltierrel ami miatt ilyen jol hut? mert amiket beirtal, abbol arra tudtam kovetkeztetni, hogy minimum valami forradalmi megoldassal fogsz nekunk elorukkolni.
esetleg tudnala valami magyarazattal szolgalni a #62-es hozzaszolasomra??
(az 1.8-ast le ne csereld a 2.4-esre) -
westlake
félisten
szeretnek valamit leirni azoknak akik meg mindig nem hiszik el, hogy egyszeruen lehetetlen amit danya leirt.
adott ugye egy 80 Wattos peltier elem, egy p4 1.8 ami tuningolva van. szerintem nem tulzok ha azt mondom, hogy a proci ebben az allpotban kb. 70 wattal fut. (lehet hogy keveset is mondtam)
a peltier ismertetoeben bemutatott tablazatbol tokeletesen megallapithato, hogy ha 70 wattal futik a peltier hideg oldalat, akkor a ket oldal kozotti homersekletkulonbseg mindosszesen 5!! celsius fok. es ha a meleg oldalat szobahomersekletre (atlag 20 fok) lehetne huteni, (ami lehetetel leghutessel, de meg vizzel is)
akkor a peltier hideg oldala 15 fokos lenne. hogy jon ebbol ki barkinek is -5 es 12 fok kozotti procihomerseklet????? -
westlake
félisten
ugy latszik valamit nem ertesz. nem elvbol tartunk hagzugsagnak egy leirt eredmenyt (adatot), csak ha valalki olyat ir ami elmeletileg lehetetlen, akkor kivancsiak lennek a dologra.
egy peltier meleg oldalat levegovel soha nem lehet hatekonyan huteni, ha a hideg oldalara egy tuningol (kb 90 Wattot fogyaszto) p4 van teve.
sokan nem igazan tudjak, hogy annyira nem is olyan egyszeru peltierrel dolgozni.
nagyon oda kell figyelni az aramellatasra (pl nem fogy hatekonyabban huteni a peltier, ha naygobb feszt. adunk neki).
meg vizzel is eleg bajosan lehet megfeleloen lehuten a meleg oldalat, de mindenfelekeppen hatekonyabban, mint levegovel.
bar, ha jobban belegondolok, akkor tenyleg le lehet huteni egy peltiert levegovel, es bordaval, HA az a borda szoba meretu. -
westlake
félisten
bocs, az elozo hozzaszolasomban eleg nagy marhasagot irtam.
a peltier ket oldala kozotti hjomersekletkulonbseg a peltier hideg oldalat futott teljesitmeny (watt) hataroza meg. ahhoz hogy meg lehessen allpitani, tenyleg a levego beszel-e a kedves delikvens, tudni kellene mennyin hajtja a procijat.
utana ki lehetne mindent szamolni. -
westlake
félisten
tevedes! ha ha huto a peltier meleg oldalat tudna +70 fokon tartani, akkor a HIDEG OLDALA lenne kb +10 fokos. es akkor a procirol ne is beszeljunk.
ha az emlekezetem nem csal, egy 80 wattos peltier ket oldala kozott 60 celsius fok kulombseg lehet. de lehet hogy tevedek? (utananezek) -
westlake
félisten
danya, mennyin hajtod a procit?
nekem salynos az rd ramok miatt (1026 mhz-nel van a vege) csak 2780 mhz-tudom hajtani az 1.6 nw-t. -
westlake
félisten
a peltier meleg oldalat elmeletileg max szobahomersekletre lehet lehuteni.
de az lehetetlen meg vizzel is, mert akkor a peltiernek meleg oldala nem melegedhetne. az meg erdekesen nezne ki.
meghallgatnam azta leghutot, amivel a peltier van hutve:) -
westlake
félisten
igy mar ertheto a ''reztomb''. nem gondoltam, hogy igy semlegesited a parat.
ja, a valtoarammal tevedtem. a jovo hutese tenyleg egy kicsit tulzas, tenyleg sokat fogyaszt, veszelyes, es draga a komplatt rendszer. csak az igazan fanatikusok hasznaljak. a vizhutes ilyen szempontbol jobb, mivel konnyebben, olcsobban osszehozhato, es nem is biztos hogy a procinak szamit az a plusz fesz., amit a peltier miatt adhatsz neki. bar akkor kivancsi lennek, ki mit tart a jovo hutesenek. de ha valaki tenyleg profin megcsinal egy rendszert, es azt rakoti mindenre, (proci, chipset, videokartya, memory, ne adj isten winchester,) akkor mar megeri a befektetest, es a magasabb villanyszamlat.
igazabol a vizzel az a baj, hogy ha mindenre rakoti az ember, es nem akar szobameretu holeadoblokkot hasznalni, akkor nem lehet megfelelo homersekletre lehuteni. csak procira egyebkent tokeletesen megfelel. de ha mar valaki epit valamit, csinalja jol, csinalja profin, es ERTSEN hozza annyir, hogy a rendszer ne vagja haza a draga gepet. egyebkent meg, a tuningban mindenki legyen maximalista:) -
westlake
félisten
ja, es miert raktad be a rez bordat?
a peltiernek az egyesz felulete ugynojan meleg/hideg. -
westlake
félisten
bator vagy hogy peltiert levegovel hutesz.
ha jol tudom azert sem lehet megoldani gyari taprol a peltier taplalasat, mert valtoaram kell neki, es ugyebar a tap egyenaramot ad ki magabol.
az az akkumulator tolot hogy ad ki magabol 16.1 voltot?
valahogy old meg a kondenzviz lecsapodasat, mert meg bajt okzhat.
ezert jo ha vizesblokkal hutod, mert be lehet bugyolalni az egeszet, es igy nem csapodik lea para.
egyebkent hany fokosra huti a procit, mennyi feszt. kap a proci, mennyin megy, a datapressnel vetted az elemet, mennyiert? hirtelen ennyi jutott eszembe:) -
westlake
félisten
tevedes dok. ha csak a viz es a peltier van, akkor tenyleg a peltiere a jovo.
tenyleg sok hot termel, de egy jo vizhutessel le lehet huteni. mit erdekle hogy sok hot termel ha le lehet huteni. az en meglatasom szerint ha egy komolyabb peltiert veszel 128 W, akkor mar a kelletenel is hidegebbre huti a hutofolyadekot.
danya, legyszi ird mar le konkretan, hogy milyen rendszr van a gepedben. (milyen peltier, aramforras, mit hutesz vele, [folyadekot, vagy kozvetlenul a procit, vagy tobb peltiert alkalmaztal])
en majd, ha lesz ra penzem, ked darab 128 wattos peltierrel fogok folyadekot huteni, ami a procit a chipsetet, a videokartyad, es ha minden osszejon a memoryt is huteni fogja. magayarul ket hutofolyadek keringeto rendszer lesza gepben.
Aktív témák
Hirdetés
- Thermalright AXP-90 X53 CPU hűtő
- Thermalright TRUE Spirit 90M Rev.A CPU Hűtő - Hibátlan állapot!
- Corsair szövet tápkábel szett (Type-5 PSU Cables Starter Kit, Red/Black)
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged