Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
King Unique #1293 üzenetére
Tegnaphoz képest tovább romlott a HDD állapota, ma ránéztem ismét HDD Sentinel-el és 18 rossz szektor és 2496 gyenge szektor van már a tegnapi (4 bad 700 ennyihány gyenge szektor) állapothoz képest. Viszonylag elég sok mindent sikerült még leszedni a Photorec-el a C meghajtóról, így gyakorlatilag minden fontos adat meg van. A rendszert nem sikerült megmenteni.
Letöltöttem a MS oldaláról egy telepítő ISO-t, majd Rufus-al kiírtam pendrájvra. Telepítés közben azt választottam, hogy nincs termékkulcsom. Az új HDD-n a művelet végeztével, amikor már volt internetkapcsolat. Sikeresen beaktiválta magát az OS. Már ketyeg, újra belakás folyik.Köszi szépen még egyszer a segítséget.
Boldog Karácsonyt Kívánok a PH minden látogatójának és közreműködőjének valamint az üzemeltetőknek is.
-
törölt tag
válasz
King Unique #1293 üzenetére
Jó pár éve Linuxot használok, lemaradtam a Win-es dolgokról, Hallomásból vannak csak információim, a családban előtelepített Win-es gépek vannak. Tiszta telepítést már régen kellett csinálnom.
Ezt a notit 5 éve vettük Win8-al, majd frissítettem 8.1-re, aztán 10-re. -
törölt tag
válasz
King Unique #1291 üzenetére
Mióta beküldtem a kérdést, közben én is kerestem a témában és megtaláltam az általad ajánlott programot is és videót is róla. Szinte mindent sikerült leszednem a lemezről, kivéve a c meghajtót. A lemez állapota már rosszabb, mint volt. A Win10 már nem is indul, a rendszerindító eltűnt. Sérült RAW fájlrendszernek látszik gparted szerint. Nem is látja semmilyen fájlkezelő. Most megy épp a Photorec linux alól, biztatóan sok fájlt talált. A Win10-et jó lett volna átmenteni, OEM rendszer volt. Gari már nincs a notira, nézhetek rá új Win10-et.
Köszi szépen.
-
törölt tag
Sziasztok!
Adódott egy probléma a lányom notijával. Haldoklik a HDD-je ( Sentinel szerint 45%-os kondíció, 4 rossz szektor és 700 ennyihány gyenge szektor). A Win 10 rém lassú rajta, utoljára a lemezkarbantartót futtatta keservesen, majd mire nagy nehezen le tudtam állítani a notit és újraindítottam. Továbbra is rettenet lassú már a felhasználó választásnál is a bejelentkezés előtt. A rendszer partíció nincs tele és a többi partíció sem.Fullra belakott rendszer van a notin, jópár programmal, adatokkal és persze az OEM Windows. Van egy másik 100%-os állapotú HDD-m (750 GB) erre gondoltam átklónozni vagy átvinni valahogy legalább a Windows 10 partícióit, ami egy 500 GB-os HDD-n van.
Clonezilla-t hallomásból ismeren, de nem használtam még, Linuxon dd-t használok ISO-k kiírására, de így komplett lemezt még nem kellett klónoznom, másolnom.
Hogyan csinálnátok? Csináljátok? Jól jönne egy-két hasznos tanács. A lényeg, hogy a Win10 az új HDD-n működjön.
Köszönöm előre is Mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óvodások homokozója
- Tesla topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- YouTube
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Milyen TV-t vegyek?
- Kés topik
- További aktív témák...
- 2TB Samsung M3 Portable külső merevlemez HDD 100/99
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest