Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
greatchaos #39 üzenetére
Használtad ezt a progit? Nem csak azt a megadott 12-féle fájlformátumot állítja vissza, hanem mindent?
-
greatchaos
addikt
próbálj rá ezzel. formázás után visszaállítja a cuccost, hátha particíonálás után is
-
Egon
nagyúr
Az XP telepítő CD-jével töröltem egy partíciót, amit nem kellett volna. Az oprendszer a másik vinyón van, szóval elvileg nem történt rá írás (nem formáztam, stb.). Vissza szeretném állítani - de mivel? Free progit keresek, olyat, ami törölt PARTÍCIÓT is vissza tud állítani (törölt file visszaállító nem biztos hogy jó)...
-
Racecam
nagyúr
Ha szeretnél még itt a PH!-n fórumozni, akkor javaslom sürgősen olvasd el az Alapelveket!!
-
viresz
tag
[link] GDB serial
[ Módosította: Racecam ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Stanley-B. #33 üzenetére
Közben sikerült megoldanom a problémát.
-
Stanley-B.
őstag
Sziasztok!
Hatalmas problémám van.
Volt egy XP és egy Linux particíó a gépemen, de a linuxot leakartam törölni, Partition Magiccel. Nem tudom, mit ronthattam el, de bekapcsolásnál ennyit ír:GRUB Loading stage1.5.
GRUB loading, please wait
Error 22Valahol olvastam, hogy egy XP cd-vel lehet helyreállítani a dolgokat, de sajnos nem rendelkezem vele
, viszont az adatok fontosak lennének. Remélem nem törlődtek, hanem csak nem tudom elérni.
Valaki help??
-
mordeaux
tag
köszi
-
mordeaux
tag
Sziasztok nekem az a problémám hogy van egy 120 as vinyóm, amin volt egy 30-as rendszerpartíció, meg egy 80-as adatpartíció, mondanom sem kell nagyon fontos... Gondoltam játszom egyet linuxxal, leválasztottam partition magic-kel egy 10 gigás partíciót a rendszerből, arra felkerült egy linux... Mikor eleget szenvedtem vele, mint linuxot nem ismerő laikus, vissza akartam rakni a wint, egy másik gépben töröltük a 10-es és a már 20-as windows partíciót, hogy újra 30-ra lehessen telepíteni a Wint. És itt vettem észre a problémát, mert nem is tudom hogy történhet ilyen, de a 80-as partíció (az adatok) ottvoltak ahogy kell healthy, meg active, meg NTFS, minden jó, csak az is alákerült hogy unknown partition, és semmit nem lehet vele csinálni, maximum törölni. Annak ellenére hogy felette két sorral NTFS nek detektálja. A win persze nem látja, mint meghajtót... Ha jól okoskodom az előzményekből akkor MBR problémája van, de azt meg azért nem tudom felfogni, mert mi köze van egy adatpartíciónak a bootoláshoz. Azt a partíciót linuxban nem is tudtam csatolni, annyira nem értek hozzá. Elméletileg az csak pihent... Azt hiszem ennyi. Mit lehet ezzel tenni? Az adatokra meg természetesen szükségem lenne....
-
gurgo
tag
Lefuttattam a hutil self-testet, úgy kezdődött, hogy media error, aztán rengeteg ecc errorral folytatódott. 39%-nál abnormal program termination után kilépett dosba. Egyébként a gdb-vel próbáltam img-t csinálni, abba is belefagy ugyanannál a pontnál, csak ott viszi a gépet is...
-
Lortech
addikt
Nem tudom. Getdatabacknél nem emlékszem ilyen lehetőségre. Viszont én először megpróbálnám egy másik vincsire menteni az adatokat bitről bitre, ha tényleg fontosak, mert nem tudni meddig fog működni egyáltalán a vincsi. Ezt több programmal is meg lehet tenni, ghostfélékre gondolok, aztán pedig rá lehet ereszteni a getdatabacket és társait. Az a probléma, hogy mégha létezik is ilyen program, nehéz behatárolni, hogy melyik szektorokat ugorja át, hogyha tényleg az van, hogy a hibás szektoroknál eldobja magát. A hutilt javasoltam, hogy csekkold le vele, hogy egyáltalán mit mond rá: [link]
liksoft topikja, hátha Ő okosabbat tud mondani: [link]
[Szerkesztve] -
gurgo
tag
Próbálkoztam újra, tegnap este elindítottam a gdb-t hogy image fájlt csináljak, hajnali kettőkor megébredtem, már akkor csontra volt fagyva a gép, reggel hatig nem változott semmi. Lejegyeztem a szektor számát... Az adatok 37%-a így kikerült image-be, viszont havernak nagyon sok személyes holmija van a maradék 63%-ban is. Ki lehet kerülni vhogy ezeket a rossz szektorokat amik végzetesen lefagyasztják a gépet??
-
Lortech
addikt
Nem a gdb fagyasztja le a gépet, hanem a wincsi hardver hibája miatt áll be az egész. Meddig vártál mielőtt reseteltél? Pár percet érdemes várni, mert nem biztos, hogy meghalt, csak talán fizikailag sérült területre ért.
Ja és samsung vinyók gyári progija a hutil, azzal érdemes megnézni, de lehet, hogy már felejtős az a vinyó.
[Szerkesztve] -
gurgo
tag
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a már említett ntfs partíción a GDB már másodszor fagyasztja ki az egyész gépet
Délelőtt is elindítottam a scannt, most délután is, mindkettő eredménye, hogy kb a felénél befagy a kép a monitoron, és a hdd led folyamatosan ég, sehogy sem tudod kihozni ebből az állapotból, csak a reset gomb segít
Egyébként soha nem fagy le a gépem, de most kétszer is megtörtént.
Ötlet? -
gurgo
tag
Sziasztok!
Haveromnak gondjai akadtak a 80-as Samsungjával, megkért engem, hogy segítsek rajta.
Kérdezlek titeket, mit gondoltok az esetről:
Két part. van rajta egy 10-es fat, és egy 65-ös ntfs.
Az eredeti panasz az volt, hogy az ntfs partíciót nem látja a gépe (XP). megnéztem nála, a partition magic sem ismerte fel a típusát. Hazahoztam, beraktam a gépbe, boot, chkdsk akar futni, félbeszakítom, mintha lefagyott volna itt a kék képernyőnél, nem jutott tovább. Indítom második oprendszeremet, ami szintén xp, ugyanez történik. Ha nem nyomom el mikor visszaszámol, akkor a a futó ellenőrzésbe ''fagy'' bele. Dos-os partition magic azt mondta mindkét partícióra, hogy crc hiba. Letiltottam az auto chkdsk-et bootoláskor, így a winlogon desktopnál nem jutott tovább. Aztán dos-ból elrejtettem a beteg partíiókat, végre bebootolt. GetDataBack fel, indít, csupa olvasási hiba, sokszor, sok helyen. Az első kisebb fat partíciót már sikerült lementenem, most az ntfs-t scannelem. Most, hogy írom az üzit is többször 20-30 sec-re megáll a gép. ( ilyenkor a hdd led sem világít)
Mit javasoltok, a backup után mit engedjek a wincsire? Mivel ellenőrizhetem az állapotát?
Egyéb tanácsokra is kíváncsi vagyok.
Köszönöm a válaszokat! -
gurgo
tag
Lefutott a getdataback (ntfs) szemre az adatok 98%-a rendben van, [off]már csak egy problémám van, nem tudom mikor lesz lehetőségem kimenteni vhova 140gigát..
Nagyon köszönök minden segítséget! -
GRINCS
csendes tag
ez a getdataback amit le lehet tölteni, milyen besorolású?
free, share, vagy funkciókorlátozott? -
Rez_Grof
őstag
Jól meg keverted, hát ha már a Partition Magic se tud vele mit csinálni akkor elég nagy lehet a baj, de az error-t megnézném, hogy mit mond ra az FAQ.
Bővebben: link -
gurgo
tag
Segítség!
FAT32-es partíciót PQMagic 8-cal nekiálltam konvertálni NTFS-re, és a parancssori program kb 10 perc konvert után kiírta, hogy a töredezettség miatt nem lehet folytatni.
Ez egy 145GB-os NTFS partíció volt, amit ma reggel át akartam méretezni, de nem ment, ezért konvertáltam FAT32-re. Hamar megment, de a 4K-s clustersize miatt ezt sem tudtam átméretezni, meg kellett növelni 32K-ra. Elindítottam a műveletet, de miután 1 úra múlva is csak 6%-nál tartott, rányomtam a Cancelra, gondolván megerősítést kér, ha ez veszélyt jelent, de nem tette.
Egyébként most engedélyezte a méretezést, csak a clustersize miatt tartott volna egy napig. Azt reméltem, hogy ha visszakonvertálom NTFS-re ( rövidebb idő alatt) akkor már talán azt is lehet méretezni.
Elindult a parancssor, kiírta a méretdolgokat, labelt kért, aztán konvertált, majd kb 10 perc múlva leállt azzal a hibával, hogy túl töredezett a lemez.
Azóta PQMagic 8 NTFS-nek látja, teljes kapacitását foglaltnak jelzi, és ha egy check for errors-t próbálok végrehajtani, a hibalistába azt írja: Critical 19 (-es kód) ''At end of something'' . Majd ad egy hibaüzenetet, hogy error #7 operation canceled by user.
KÖNYÖRGÖK, valaki segítsen, mit tehetek, hogy visszaszerezzem ami ezen a partíción volt (mindent, amit csak lehet)??? -
törölt tag
azert elmondom a megoldast:
Bővebben: link TestDisk. Nagyon cool cuccos. Akinek van halvany elkepzelese arrol h mit jelent nehany vinyokkal kapcsolatos kifejezes es van turelme h minden ele kerulo infot ertelmezzen, akkor van remeny a sikerre. Nalam megvolt minden adat a vinyon es GetDataBack-kel le is lehetett volna menteni, de:
1. hova a banatba mentek le 260G-nyi adatot?
2. ha egyszer megvan minden adat, miert ne lehetne kijavitani a particios tablat?
szoval mindenkinek ajanlom, aki nem szines-szagos-guis de sokat tudo adatmento progira vagyik (dos / win / lin) TestDisk -
törölt tag
jaja, sp1. az egyik vinyo mar fel eve ment egy particiokent. csak most betettem a masikat, mentegettem ra es csinalta az xp vinyokezelojevel ra az egyik particioja helyett ket masikat ugy h nem rendeltem hozza betujelet. majd kivettem a masodik vinyot a rackbol (secondary slave) es betettem gepbe h majd o lesz rencer (primary master). na az xp telepito mar szolt h van ket particionalatlan 160G-sem
azota vagyunk rosszban az xp-vel
-
törölt tag
up ennek a jo kis feladatnak
[Szerkesztve] -
törölt tag
hali,
van ket 160G-s samsung vinyo, egyszerre hirtelenulvaratlanul eltuntek rola particiok. getdataback latja oket, le is lehet vele menteni, de en inkabb szeretnem visszaallitani a particios tablat, ha ez lehetseges. ha valaki pl winhex-ben v valami diskeditor progiban nagy magus, elmondhatna mit lehet csinalni. ranezesre minden adat megvan, egyszeruen csak ahol az xp keresi a tablat, ott semmi van.
van megegy fura dolog: az everest azt mondja rola h 554 byte van szektoronkent. latott mar vki ilyet?
Koszi,
&rew -
cafat
aktív tag
Hello mki!
Ma szerettem volna egy kicsit átméretezni a partícióimat partition magic 8-cal. Nos sikerült is elindítanom de 70%-nál megfagyott a gép. Újraindítás után a gép nem látja a partíciót a partition magic pedig ezt írja rá: xxxMb PqRP. Hogy lehet ezt visszaállítani hogy az adatok ne vesszenek el róla? Fontos lenne!! Kösz!! -
LOTR
addikt
kösz a helpeket
lefuttattam a getdataback fat-os meg ntf-es verzióját és majdnem minden adat visszajött a C, és az E meghajtóról, de a D-n volt ami igazán kellett volna, az sajnos nem jött vissza, majd vhonnan csak meglesz -
Marianna
csendes tag
Itt van még 2 tipp:
Bővebben: link
Bővebben: link -
bk748
tag
Egy tipp:
DOS-os (jól látod) rendszerlemez be, gép bekapcs, majd Particon Magic 7.0 elindít (van neki DOS alapú futtatható verziója) és partíciók visszaállítása opció.
remélem sikerül megcsinálni
UI.: Ha a partíciókat nem lehet visszaállítani, akkot kezdheted az adok újrabeszerzését -
LOTR
addikt
Történt egy kis félreértés és olyan partíciók is lettek tötölve amiket nem kellett volna, tehát minden adat odaveszett, ezeket kellene visszaállítani, de hogyan ??
van egy 40 gigás vinyó és 3 partícióra volt osztva, win telepítés előtt törölve lett az összes, és ebből kellene 2-t visszahoznni (vagyis csak az adatokat)
tippeket esetleg konkrét megoldást szeretnék kérni
sürgős lenne
köszi mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 (bontatlan)(3év-garancia)
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest