- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Riasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
YxVs
senior tag
válasz
Picturemaker #797 üzenetére
Köszi az infót!
Nagyon megszívtam a Samuval, és az a szörnyű, hogy ez csak otthon derül ki, mindenkinek a saját nézési körülményei között. Ilyen körülményeket nem tudsz az áruházban teremteni. 5 cm-ről néztem az MM-ben a Samut, de az erős áruházi fények miatt mégsem láttam azt, ami otthon sötét szobában 2 méterről is kijön, nevezetesen a széleken lévő ledes bevilágításokat.Esetleg tudnál képet tölteni fel a tiédről kb. 45 fokos szögből, fekete háttérrel, és sötét szobában?
üdv,
YxVs -
Picturemaker
őstag
Üdv!
Egy ismerősnél megnéztem egy samu-t (igaz felsőbb kategóriás, mint a 640-es pana, mert kb. kétszer annyiba kerül és az is még "csak" 50"-os), másképp változik a színe oldalról nézve. A samu feketéje szinte egészen oldalról nézve is fekete marad, a világosabb részek (pl. bőr) viszont "kiégnek" (mint a túlexponált fotón a világos részek). Ezzel szemben a 640-es nagyon hamar veszít a kontrasztjából, a feketéje világosodik ki nagyon (számomra meglepően hamar és nagy mértékben).
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
AS640 tulajoktól kérdezem.
1. kérdés: Sötét szobában, teljesen fekete képernyőn, kb. 45 fokos betekintési szögből láthatóak-e az alábbi bevilágítási problémák?
Megköszönnék esetleg egy hasonló körülmények között készült képet.
Samsung H széria látható egyébként a képen, amiből már elegem lett....2. kérdés: nem teljesen szemből nézve mennyire szürkülnek a színek?
Értek ez alatt már egy minimális, mondjuk 1 méteren belüli elmozdulást az optimális nézőszögből? (pl. egy pont a tv elé középre helyezett kanapénak ha kiülsz az egyik szélére).
Szintén Samsung betegség, a nagyon szűk betekintési szög, azaz már a kanapé szélén ülve is fakulnak a színek. Bár félek, hogy ez itt is így van, mert ez is VA panel, ha jól tudom...3. kérdés: betekintési szög szempontjából tudom jobb az IPS panel (AS650), de a gyakorlatban ez vajon mit jelent? (kanapé hasonlattal élve...
)
És vajon mennyivel gyengébb a feketéje gyakorlatban egy AS650-nek, mint egy AS640-nek? -
Technoman
őstag
-
-
Technoman
őstag
ISF MÓD:
Na, megkérdeztem erről a dologról a nálam okosabbat (Panasonic Mo.) A Cégnél azt mondták, hogy ennek semmi köze a mobilos alkalmazáshoz, ez a TV-be van benne. A "deltás" app-al kapcsolatban még nyomozok, mert engem is érdekel a dolog.Elképzelhető, hogy ez egy másik, spécibb app ?50Hz-es bug 640-esen
Igen, én is gondoltam rá, hogy csak az angoloknál van ez a bug, lévén ők még mpeg2-est használnak, nálunk meg ugye mpeg4 a szabvány (lehet,hogy hülyeséget mondok és semmi összefüggés nincs a kettő dolog között) De azért a fenti elméletemet megerősítheti az a tény is, hogy ezt a bug-ot főleg az avforums-on, meg talán a hdvtest-en említik meg (UK) A többi más nemzetközi tesztek (lengyel, holland, német, orosz, román (600-as modell) meg sem említi + hogy ha megnézzük az adott típus fw oldalát ott meg sem említik a frissítések között ezt a bugot. -
Technoman
őstag
AS640 :
Megvártam, hogy valaki helyettem mondja ki az igazat, nehogy elfogultsággal vádoljanak. Tegnap én is néztem ezt a "bugot" és ahogy előzőleg írtam is, kijavíthatták, mert nem láttam semmi hibát (DVB-T M1 és M2 adó IFC ki) egyébként lassan 1 hónapja a 3.096 fw van a készülékeken.AX800
Ha jól tudom,ennek a kalibrációnak a neve ISF mód. elvben a 4K-s TV-ben található meg (a 630-asról nem tudok nyilatkozni) és a csúcs FHD-s AS800-asban. De majd jobban körbetáncolom a témát (halványan emlékszem, hogy nekem is régebben mintha megjelent volna ilyen az appnál) -
Ez egy elég praktikus dolog: Panasonic Smart calibration on AX800E Ultra HD TV
-
Kicsit leizzadtam mert konkrétan fél óráig nem tudtuk bekapcsolni a tv-t. Naftát megkapta piros kis led megjött. Nyomkodom a távot (bekapcs gomb) villog a led,de a tv nem csinál semmit. Aztán használati átlapoz,ok van a hátulján egy hálózati gomb, nyomom pár másodpercig, kattanás ok tv indul a kép megjött és akkor megjelent a panasonic felirat és annyi. ott állt nem csinált semmit. Na mondom f...a új tv és már az elején lefagy nem bootol tovább. Aztán megint a használati átnyálaz,gondolkodik,átnyálaz teszt. A végén azt hiszem úgy sikerült életre hívni,hogy a tv hátulján a bekapcs gombot és a távon is a bekapcs gombot egyszerre nyomtam. pfuu,
tv indul, menü megjelent.
Bevallom a homlokom gyöngyözött rendesen..
Lehet az én hülyeségem,de ez nekem nagyon fura volt,hogy így indult el a cucc.
Kép: Nagyon rendben van.
IFC-t minimumra vettem,meg egy rakás beállítás van rajta amit csak holnap fogok tudni kipróbálni.
Frissíteni kellett a firmware-t addig nem mentek az appok, főleg a youtube. Gondolom még mást is frissített nem csak az okos részét.
Teszteltem a 4K@60P youtube videót: Állat!
Kell a 60P a youtube-ra is sokkal finomabb a mozgás és élvezetesebb a vetített anyag is.
Folyt köv....
-
ht42
senior tag
Ma kaptam meg a 48AS640-est.
Rögtön frissítettem a firmware-t (én barom, pedig először meg akartam nézni az 50Hz bugot), jelentem 50Hz-s bug nincs kikapcsolt IFC mellett (sem).
Az egész kütyü nagyon meggyőző (eddig), SD-ben is.
Távirányító mint a tetű, de meg lehet szokni, nyugdíjasoknak ideális.Az IFC-t én közepes állásban hagytam, tudom, hogy ez szentségtörés, de nekem így jobban tetszik. A fiammal óriási vitáink vannak emiatt, ő hányingert kap az interpolációtól
elméletileg neki van igaza, de engem nem a filmhatás érdekel hanem a természetesség.
Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez? -
Ringman
félisten
hello!
tv vásárláson töröm a fejem és az olvasottak alapján va paneles tv-k, ami nekem jónak tűnnek: a 48"-os as640-et néztem ki.
jelenleg nincs tv-m, monitoron (dell u2311h - ccfl ips panel) + laptopon szoktam néha filmet, de legfőképp sorozatokat (80%-ban 720p) nézni, a legfőbb bajom az, hogy a sötét/fekete színekből kb semmi nem látható, ezért is gondolom, hogy va panel lesz nekem jó, nem ips (plazma sajnos kiesett, panasonic már csak használtan kapható)
3d egyáltalán nem érdekel, viszont a képminőség igen. érdemes ez esetben is az as640-et választanom az as600 helyett?
több tesztben olvastam, hogy 50 Hz esetén nem tökéletes a képmegjelenítés. ezt tapasztalta valaki?
-
Technoman
őstag
válasz
#94529552 #769 üzenetére
Kösz, hogy felhívtad a figyelmemet, hogy duplikálom a neveket, de -mivel más elfoglaltságomból fakadóan-, nem figyelem ötpercenként a fórumot, inkább "gyűjtőválaszokat" szoktam adni, de veled most kivitelt teszek
A másik, hogy nem próbálom meg megmagyarázni a dolgokat, hanem azt írom le, amit látok.
Rossz hasonlat továbbá egy CRT-vel összehasonlítani a mai TV-ket gyorsaság terén, lévén, hogy a mostani TV-k jóval bonyolultabbak, mint a 20 évesek (200x kevesebbet is tudnak) Így nem csoda, hogy kicsit lassabban reagálnak bizonyos dolgokra.
Összegezve:a fentieket saját tapasztalatok alapján írtam. Hidd, el van ismeretem e márkával kapcsolatban. Nem istenítem, neki is vannak gyengéi. De amit írtam -NÁLAM- így müxik. -
törölt tag
válasz
Technoman #768 üzenetére
Ha egy adott hsz-re válaszolsz, ott a fejlécben szerepelnek a nevek: Technoman válasza csalafinta65 üzenetére, tehát felesleges fáradozás újból beírni: csalafinta65
A lassúságot azért emlegetik többen is, mert a régebbi, egyéb funkciók nélküli tévék természetesen gyorsabbak voltak, elég a szolgáltatói kártyát, kártyaolvasót, és annak a szoftverét megemlíteni, aminek az olvasása akár +3-4-5 mp is lehet. A CRT-hez képest meg mindegyik lassabb. Az LG-re is csak ezek mondják ezt esetleg, pedig gyorsabb mint a sony, vagy mint a philips is, főleg az új frissítéssel. Mint írják itt is, a Pana se egy villám, hiába magyarázod meg. -
Technoman
őstag
válasz
csalafinta65 #762 üzenetére
csalafinta65
Sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre, mégpedig azért, mert nem ismerem a Philips TV-ket (ahogy azt már írtam is Neked) Így nem tudom összehasonlítani őket. De azért azt te is érzed, hogy annyira kaki nem lehet a Pana, ha a két szakinak is ilyen van otthon.
A másik dolog: Ismerem a cégek "kereskedőlátogató" embereit ill. amit művelnek (egy kis "repi" ide, egy kis "repi" oda, csak nyomjátok a termékemet) Innentől fogva egy Media-ban eléggé feltételesen kezelem a "szakember" véleményét.
Kvardlipot
Nem találom semminyire sem lassúnak. Talán azért tűnik "lassabbak" mert a 2013-as típusokhoz képest, az "idei" modellekbe egy "végtelenített" pörgetéssel van lehetőséged a menüt teljes tartalmát A-tól - Z-ig "átpörgetni" ha oldalt kell változtatni (leérsz a menü aljára, jön ugyebár a következő oldal)
(remélem érthetően fogalmaztam) Az LG csigalassúságú menüjére pld sokan panaszkodnak az LG fórumba. A Panára nem lehet ezt mondani. -
Panthera
őstag
Köszönöm a válaszokat! Komótosan adja elő, de azért szerintem is konzekvens, megszokható (csak először fura volt).
-
Panthera
őstag
A 640-es (vagy akár egy másik típus) menüje másoknál milyen gyors? A tesztpéldány nekem nem volt egy villám.
-
csalafinta65
senior tag
válasz
Technoman #760 üzenetére
Szia! Bár megrendeltem, és átvételre is vár a Philips42 PFS 7109.....de...Ma az Euronics-ban jártam, ahol a Panasonic 650-ről is beszégettem az ottani eladóval. Azt mondta, hogy ha 42"-ban gondolkodom, akkor Philips 6309, vagy a 7109...viszont ha 47" lenne mégis, akkor Pana 650-et mondana...Szerinted, szerintetek mire alapozta a véleményét...( egyébként neki egy 2 éves PanasonicTv-je van...érdekes, hogy az MM-os eladónak szintén Pana) Köszi előre is a választ!
-
öcsi119
csendes tag
Hali ! Erről a tv-ről szeretnék véleményeket, nem vagyok túl profi a témban.
Panasonic TX-39AS500E
-
Technoman
őstag
válasz
Tsunami73 #758 üzenetére
Tsunami73
Ez az, ami minden Panasonic TV dobozában, külön zacskóban - leírásokkal- megtalálható. Innentől fogva, csak a kereskedőn múlik, hogy lepecsételje azt (miért ne tenné)
Tehát nem olyan, mint pld az LG TV-nél vagy a Samsung TV-nél ahol is a dobozon -kívülről- van ráragasztva ill. az LG Mo. itthon ragasztja rá. (a Samuban benn is van egy gar, de az valami nemzetközi) -
Picturemaker
őstag
válasz
TheCloWn25 #746 üzenetére
Üdv!
Nem mindegyik 720-assal van gond. Igaz, talán csak olyan volt amit nem játszik le. Szerintem inkább a kódoló szoftverrel van a gond, valószínű, hogy nem teljesen szabványos amit csinál és a tv megfekszik tőle. Most jut eszembe, 1080p-s filmmel is találkoztam, ami PC-n VLC-vel jó volt, MP-vel az elején nyomot egy zöldes szétesést, ezután jó volt, a tv viszont nem tudta lejátszani.
-
Tsunami73
tag
válasz
Technoman #753 üzenetére
Köszi.
A pana 5 év garanciához egyébként ezt írták nekem, amikor érdeklődtem.
A TV készülék abban az esetben regisztrálható az 5 év jótállás promócióra, amennyiben a készülékhez „PAN EUROPEN GUARANTEE” feliratú jótállási jegyet, vagy a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep által kiállított jótállási jegyet ad az említett kereskedő.
-
Technoman
őstag
válasz
#94529552 #754 üzenetére
Pumma
Áttol függ, milyen formátumról beszélünk.
Hivatalosan az aktív képzáró technológia Full HD 3D (erre utal a régi 3D-s Pana plazmák dobozain is a logo) Tehát, ha a gyári, műsoros, jogdíjas és mittudoménmilyenlegális kéklényes, navis filmet nézel 3 D képes eszközön (BD-játszón vagy arra képes media playerrel) + pld AS640-es TV-n, akkor azt te szemenként 1080p-be fogod látni, azaz FULL HD 3D-be. Az SBS és OU technológia, amit "okosból" szoktunk levadászni a netről azok hivatalosan HALF előjelű változatok (ezeket szokták a műszaki sznobok gagyi 3D-nek is nevezni) Itt már feleződik a dolog, hisz felezve látod egy normál TV-n (mondjuk egy NDK-s Colortron TV-n) ellenben a "rendes 3D-vel"amit a fenti TV-n szellemképes verzióba látod.
Természetesen, minden a távolságtól függ, bizonyos távtól nem lehet látni a "hibákat". Kiskevnek azért tanácsoltam az előzményeket, hogy lássa, hogy mi a lényege a polarizációs technológiának.Érdekesség: A dolog mára már egy kicsit zavaros, mivel már az én TV-m (AS640) dobozán sincs a fent említett logo, helyette a "Real 3D" logo szerepel rajta (de ugyan ez van a passzív 650-esen is
Ez minden bizonnyal azért van, mert a konzumer világban már leáldozott az aktív képzárós technológiának, azaz az elektromos 3D-s szemüvegnek.
-
törölt tag
-
Technoman
őstag
válasz
Technoman #749 üzenetére
Tsunami73
PIP (Pic in Picture) Kép a képben (a klasszikus felállás)
POP (Picture out Picture) Kép a képen kívül (ez egy régi változat, már nem annyira használatos)
PAT (Picture and Text) Kép és a Teletext (a szendert, szinte minden TV-ben megtalálható, legalábbis az 500-as modelltől felfelé)
PAP (Pic and Picture) Kép a kép mellett (megfelezett kép)
Az 1 tuneres PIP-nél -elméletben- egy tetszőleges külső HDMI-t és a digitális TV tunert tudod kitenni. (tehát mindenképpen egy tuner és egy HDMI bemenet)adm
Ezzel a listával mit akartál mondani (bocsi, ha nem értem, lehet hogy még túl korán van)?
FW = Viszont azóta már kijött egy újabb fw 3.096 (nézd meg azt az oldalt, amit belinkeltél)Kiskev
Van ez így. Ne felejtsd el, hogy nem mindenkinek van vájtszeme. Egyébként a passzív, polarizációs technikát a vízszintes soroknál tudod kiszúrni (pld tedd be a "kezdő képernyődet",vedd fel, majd vedd le a heműt, máris fogod látni a "láthatatlan sorokat"a fehér háttérnél) Elméletileg ezt kéne látnod (ill nem látnod) 3D-zés alatt. -
Kiskev
csendes tag
válasz
Technoman #733 üzenetére
Tegnap összehasonlítottam 2 filmet is OU és SBS formában is. Semmi különbséget nem lehetett észrevenni se 1,5 méterről, se 3 méterről (47" a tv), hiába feleződik (állítólag) az SBS képanyag felbontása a passzív 3D tv-knél. Lehet jóval nagyobb tv-knél kijön a különbség, de ezen nem. Csak ennyit akartam még mondani
-
adm
őstag
válasz
Technoman #748 üzenetére
van ITT pár verzió:
TX-**AS650E
TX-**ASE650
TX-**ASF657
TX-**ASM651
TX-**ASM655
TX-**ASN658
TX-**AST656
TX-**ASW654
TX-**ASX659volt egy kósza gondolatom, hogy firmware cserével elő lehetne-e hozni az esetleges többlet tudást, de úgy tűnik az összes 2014-es tx-nek egy fájlban van a firmware-je és gyráilag 3072-es van fenn.
ebből arra következtetek, hogy valamilyen hardveres azonosító alapján dől el a típus.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest