Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Talán, valaki még jár erre.
Eladó az FZ-50-em, hirdetés az aláírásomban. -
andrasferenc
tag
válasz
andrasferenc #998 üzenetére
Már nem aktuális.
-
andrasferenc
tag
Keresek megvételre DMW-LW55 - Panasonic - nagylátószögű előtétet
-
SZBGY
csendes tag
Szervusztok!
Talán nem halt még meg teljesen ez a topic sem. Próba szerencse itt is felteszem kérésem, kérdésem.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Sajnos sűrgős lenne, bár ilyet nem nagyon szeretek mondani, de most tényleg az......
Hosszas vívódás után végre a múlthéten megrendeltem, és pénteken kézhez is kaptam Panasonic FZ50-es gépemhez rendelt METZ MB 58AF-1 vakumat, amiről több helyen is azt olvastam, hogy kompatibilis nem csak a csúcskategóriás tükrős Pana gépekkel, de a bridge kategóriájú FZ50-el is. Hát lehet, hogy nagyot tévedtem.....(de ha ez igy van akkor nem csak én, hanem a gyártó is, kinek honlapján is ez van feltüntetve....) külön külön minden jó, vaku is gép is erről tutira meggyőződtem, csak a kettő nem tud egymással sehogy sem kommunkálni....Azaz a gépem látja a vakut, még azt is érzékeli mikor állítom manuálból, autómatából TTL,re, de elvillantani az istennek nem tudom.....
Arra szeretnék kérni egy angolul nagyon jól bíró és napközben ráérő jószándékú segítséget (én sajnos nem tudok angolul....sem....:-) ), hogy érdeklődje már meg nekem záros határidőn belül mindd a pana mindd a metz anyacégnél tehát az eredeti honlapokon, hogy tényleg fel merik e vállalni, hogy kompatibilis a két renszer. Ha a TTL-re külön kitérnétek (mert igazából ezért, meg a 2 reflektor miatt esett rá a választásom, nameg olcsóbb is mint egy hasonló Pana vagy olympus....) azt nagyon megköszönném.....
Sürgős azért lenne, mert péntekig vívódhatok mi legyen. Legkésőbb pénteken ha nem kompatibilis a 2 rendszer mégsem akkor még vissza tudom küldeni a vakut....
Sajnos azért voltam, vagyok ilyen problémás, mert nem áll módomban vásárlás elött üzletben kitapasztalni dolgokat, ugyanis tolókocsival közlekedő mozgássérült vagyok.....
Minden fajta segítséget előre is nagyon köszönök.Üdv, SZBGY
-
SZBGY
csendes tag
Kedves BEE!
Elnézést kérek, hogy csak most válaszolok. Köszönöm szépen a segítséget. Igen én is úgy tudom hogy a Panasonic és Olympus vakuk egy és ugyanazon tulajdonságokkal rendelkeznek legalább is ebben a kategóriában, viszont az Olympus még így is jóval drágább mint az általam kinézett, és megkérdezett Metz vaku. Azon sokat nem görcsölnék, hogy sokkal többet tud a metz mint maga az FZ-50-es gépem, csak azt szeretném, ha a sok funkcióban azok a tulajdonságok is benne lennének ami egy Panasonic 50-es vakuban is benne vannak.. Kicsit még mindég utópisztikus számomra, hogy mindez meglehet olcsóbban a Metzben, de talán mégis...
Üdv: SZBGY -
vadkörte
addikt
[Itt] sok lelkes és legfőképp segítőkész Panasonic és nem Panasonic tulajdonos várja az érdeklődőket.
-
-
SZBGY
csendes tag
Szervusztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Panasonic FZ-50 fényképezőgépemhez keresnék rendszervakut. Sokáig a DMW-FL500 vakuban gondolkoztam, de mivel igen borsos az ára a mai napig, inkább letettem róla. Mostanság ezen a vakun filózom: mecablitz 58 AF-1 de nem igazán tudom, hogy teljes mértékben ki tudom-e használni - ha úgy tetszik váltani - vele az FL500 adta lehetőségeket (beállításra és minden egyéb funkcióra gondolok), vagy esetleg még az is elképzelhető, hogy ha kismértékben is de túl is szárnyalja a Pana előbb említett rendszervakuját? Kulcsszámban biztos vagyok, eddig én is eljutottam.
Ha ebben tudnátok nekem segíteni azt nagyon szépen megköszönném.
Üdv, SZBGY -
jeni
félisten
A Pólus Center Edigital boltjában most nyitási akcsióban 88888 FT az ára a FZ-50-nek
-
szabo_mate
csendes tag
sziasztok! friss tulajdonosa vagyok egy fz50nek, amit használtan vettem, 5000 expóval. Az a kérdésem, hogy erős fénynél a blende,rekesz beállítódásakor hallható kis nyöszörgő hang normális-e?
-
rumos14
nagyúr
az elmosódás a képstabilizátor (gondolom bekapcsoltad...), a záridő és az iso érték függvénye. javallott dolog állványról vagy vmi fix helyről fényképezni.
lassú záridőnél ha mozognak a célszemmélyek, nincs mit tenni, bemozdul a kép. vakuzni persze nem árt. a záridőt az iso emeléssel tudod gyorsabbra venni, így kisebb az esélye a bemozdulásnak, cserébe zajosabb képet kapsz, és sajnos pont ebben nem túl jó ez a Pana. -
vante
aktív tag
Mivel még kezdő vagyok a témában, olyan kérdésem lenne a géppel kapcsolatban, hogy pl. teremben, ahol parti lesz, sok lámpa lesz, milyen beállításokkal lenne érdemes próbálkozni, hogy élesebb képeket kapjak? Több képet lőttem eddig, csak sajnos elmosódás volt, tudom, én vagyok béna
(P) program automatikában nyomom, és színárnyalatoknál a halogén-fényforrást. Egyéb segítő ötlet, valaki?
köszi
-
vante
aktív tag
Fuji Pinefix S5700-nál jobb képeket lehet csinálni ezzel a géppel?
-
vscotina
aktív tag
válasz
runner 125 #982 üzenetére
Szervusz Semmire sem céloztam, csak emlékeztem rá, hogy nem túl régen eladtad. Ennyi, bocs, ha mást is gondoltál a megjegyzés miatt. Megbántani nem akartalak.
-
pitman
őstag
Panorámaképekhez, amennyiben vannak közeli dolgok vannak a képmezőben, akkor állvány és panoráma fej fog kelleni (igazi panoráma fej, amit erre találtak ki, nem olyan, amit annak neveztek el), amivel a gépet az objektív nodális pontja körül tudod körbeforgatni. Ha csak távoli képelemek vannak, akkor akár kézből is sikerülhet a dolog.
A fényképezőn minden legyen manuális állásban: fix rekesz, záridő, fehéregyensúly... -
vscotina
aktív tag
válasz
runner 125 #978 üzenetére
Köszönöm a helyesbítést, mindig tanul az ember, főleg attól, aki használja is a Panasonic gépet.!!!!!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából szerintem a programon múlik inkább.
Ha állványról, a gépet kb. kellő mértékben elforgatva csinálod a képeket, akkor egy jó progi elég jól össze tudja rakni.Nekem a K10D-vel kézből kattingatott képekből is értékelhető eredményt adott a Nikon kompakthoz kapott program, holott belsőben optikailag eléggé torzított képeket /a nagylátószög torzítása/ raktam vele össze.
Haris 1 összeállítása -
lexing
csendes tag
Sziasztok!Megvan a gépem!NAGYON SZÉP!!!!!!Azt szeretném kérdezni, hogy lehet az fz50nel panorámaképet készíteni?Láttam néhány helyen de a manuálban nem találom!Előre is thx.
-
lexing
csendes tag
JAJJJJ!!!!!!!Holnapután itt a gép!!!(fz50)!Nagyon be vagyok sózva!Biztos hanyadtvágom magam ha meglátom!Úgy rendeltem meg hogy teljesen ráhagyatkoztam a ti véleményetekre és még sosem fogtam kézbe ilyen gépet!REMÉLEM ÉLŐBEN IS OLYAN CSODÁS AHOGYMONDJÁK!!!!!!Azt se tom mit csináljak majd ha itt lesz!Tuti készen leszek!
-
anri-ur
tag
Köszi a válaszokat.
Pqi kártyával kapcsoltban valaki?
-
sandokan66
tag
válasz
vscotina #971 üzenetére
Igaz, hogy a kezelési útmutatóban 4Gb szerelel, de ,ha belegondolunk 2006 nyarán dobták piacra a gépet (FZ50) ebben az évben kezdte a Panasonic gyártani az első SDHC kártyákat és az elsők 4Gb-osak voltak. Lehet ,hogy ezért maradt ki a használati út mutatóból, táblázatból a nagyobb kapacitású. Mivel az SDHC szabvánnyal átlépték a 2 Gb-os határt, elvileg mindeggyik nagyobb kapacitásút tudnia kell kezelni. Persze ez csak elmélet, a gyakorlatban lehet ,hogy nagyon is függ a kártya gyátrmányától. Azért kérdeztem volna egy pár hozzászólással ezelőtt, hogy van-e valakinek tapasztalata ebben a témában.
[link] -
vscotina
aktív tag
válasz
runner 125 #969 üzenetére
Szervusz runner125!
Szerintem ne írj butaságot, mert szerintem csak max. 4 gigás kártyát tud kezelni a rendszer.
A kezelési útmutató 129-130. oldalán többféle típusú kártya használatát leírják, de csak 4 gigáig. -
runner 125
nagyúr
Szia!
fotomarket.hu
edigital.hu
Mind2 áruház korrekt,pontos
Üdv -
runner 125
nagyúr
válasz
sandokan66 #962 üzenetére
Eleve támogatja az SDHC kártyatípust..4gb-t nagyon jól kezeli. (írási-olvasási sebessége függ a kártya sebességétől)
8-16gb-val is működnie kell!
Üdv -
anri-ur
tag
Sziasztok!
4 Gb-os SDHC kártyát szeretnék venni a gépbe PQI tipusú.Kérdésem a következő:kezeli a gép a 4 gigát és van valakinek tapasztalata a PQI márkához mert én nem nagyon ismerem?
Köszi!
-
tpeter
aktív tag
sziasztok!
valaki tudna nekem linkelni egy fz50nel készült képet ahol 60sec-es záridőt használtak? kíváncsi vagyok rá.
köszönöm
-
anri-ur
tag
Szerintem ők elég korrektek és az áraik is jók.
Shopdigital -
lexing
csendes tag
Sziasztok!ilyen gép vásárlása előtt állok de valami olyan webshopnál szeretném venni ahol 2 év a gari és korrektek is!Tudnátok valamit ajánlani nekem?Valamint mármi érdekelne pl milyen táska milyen kártya, szűrő ja... pótaksiból a hama jó e a soligor mini 125 jó e pls segítsetek!!!!!
thx! -
sandokan66
tag
Van tapasztalata valakinek SDHC kártyákkal kapcsolatban? Hány GB-ig tudja kezelni?
Melyik tipussal vannak jó tapasztalatok. étsd, Írás olvasás sebessége? -
sandokan66
tag
Nem tud valaki 55mm- ről 52mm- re szűkítő adaptergyűrűt, használtat vagy
esetleg üzletet ahol kapható? Pana Fz 50-hez használnám a régebbi makro
gyűrűkészletem.Köszi!
-
matthew_
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi-régi Hanimex CX25-ös vakum. Nem tudja valaki esetleg hogy FZ50hez lehet-e használni? Próbálgattam de exponáláskor csak a power on led villan, vakuzni nem vakuzik. Mi lehet a probléma?
-
rumos14
nagyúr
nem tudom, FZ50-nél lehet-e sharpness-t és noise reduction-t állítani menüből, de nekem baromira az a tapasztalatom FZ18-cal, hogy a sharpness-t muszáj levenni -1-re, de akár -2-re is, különben egész egyszerűen nem lesznek jók a képek ha 100%-ban nézi az ember. és a noise reduction-re sem árt egy -1. persze az igazi a raw fotózás, tajszűrést követően láthatóan (100%-on) jobb képeket lehet így csinálni mint ha rögtön jpeg-be lő az ember.
szóval összességében a korábbi, FZ5-ömhöz képest képminőség tekintetében az FZ18-at nem nevezném előrelépésnek... ha tökéletes képet akarok lőni, akkor raw. -
shyksa1
csendes tag
Csao-csao
Használ valaki Pana FZ50-hez Metz 58 AF-1 vakut? Kompatibilis a géppel? megéri egy ilyen befektetés egy amatőrnek? Hasonló kérdésekre szeretnék választ kapni, köszi!
-
Gucunja
aktív tag
válasz
Szten Márs #955 üzenetére
köszönöm a kimerítő és gyors válaszokat
azt hiszem maradok a Nikon D40 nél
-
Szten Márs
nagyúr
A Leica objektív semmit sem ér, ha mögötte a szenzor jóval gyengébb, mint bármelyik tükörrefisben.
Természetfotózáson mit értessz? Ki a tóra, csónak, álca, minden és madárfotó 600-800mm ekv-el?Mert akkor a 130-ból egy objektív sem jön ki. Viszont azt írtad, hogy nem érdekel a zoom, tehát gondolom nem kellenek a tele tartományok. Akkor a természetfotózás öö.. növények, virágok, természeti táj? Mert akkor egy kitobi gyújtótáv-átfogása pont megfelelő.
Milyen képeket készít a Pana sötétben? Vakuval olyat, amilyet vakuval lehet, amúgy meg zajosakat
De azt hiszem ilyesmiről is írtam.
-
Gucunja
aktív tag
engem a zoom nem érdekel, inkább a minőség, illetve az optika, szeretek éjszaka fotózni, bulikba, vagyis nagy fényérzékenységű optika legyen.
130.000 em van max! ebből kéne valamit vennem a Pana ba a LEICA obi tetszett meg nagyon kiváncsi lennék milyen képeket készít sötétbe.
Illetve a természetfotózást is szertem. -
Szten Márs
nagyúr
NAGYON más világ egy Pana FZ-50 meg egy Nikon D40 (vagy Canon EOS 350D)
Az egyik egy bridge (az FZ-50), a másik kettő meg tükörreflexes.Baromira más világ, másra való.
A bridge gépen egy LCD-n kell komponálnod. Vagy a hátsó LCD-n, vagy az EVF LCD-jén, de mindenképpen egy LCD-t kell bámulni. A tükörreflexesen valódi optikai kereső van, viszont az LCD-n nem komponálhatsz. Az FZ-50 objektívje hatalmas zoomtartományt ölel fel, az általad említett tükörreflexesek kitobija jóval kisebbet. Cserébe a tükörreflexesen bámikor tudsz objektívet bővíteni, a bridgen meg nem. A tükörreflexes gépek képminősége nagyságrendekkel jobb, mint a bridge gépeké.Bridge gépet, azaz FZ50-et akkor vegyél, ha valamilyen okból ragaszkodsz az LCD-n való komponáláshoz és plusz költekezés nélkül nagy zoomátfogást akarsz, a képminőség viszont kevésbé érdekel, mert vagy 1280*1024-nél nagyobban nem nézed a képeket, vagy 13*18 centis papírképnél nagyobbat nem akarsz. Egyébként tükrös.
Amúgy az álláspontomat a két kategóriáról itt már leírtam: [link] - olvasd el. Tudom hosszú, de szemlélteti a két kategória közötti szakadékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politikai mémek
- Assetto Corsa EVO
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon RF 200-800mm f/6.3-9 IS USM teleobjektív -Újszerű-
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest