- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirály69
őstag
Van 1 TM85-JO-543HG notim. Alaplaphibás lett..
Vennék hozzá alaplapot, de nem tudom, hogy mire kell figyelni.
Alaplapon találtam az alábbi kódokat:
3BMFGH:51
NEW90 L24
A második sorban lévő kóddal jelölt lapot már találtam. Az jó lehet? -
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a következő lapos: packard bell easynote f5211-hc-459hg
milyen processzort kezel?
Egy ismerősé a gép, elvitte szervízbe probléma miatt és egy celeront raktak be neki. -
fonseca
tag
válasz
fonseca #2340 üzenetére
Dzso22!
Legmélyebb tiszteletem,jelentem működik a cuccos.
Igaz a program Acer gépeken volt tesztelve,a videón is egy ilyenen demonstrálja,de lazán feltörte a Bios jelszót. Már szépen megy is a telepítés.
Még egyszer köszönöm a segítséget,úgy gondolom jó sok pénzt takarítottál most meg nekem... -
fonseca
tag
válasz
gerner1 #2328 üzenetére
Nos furdalt a kíváncsiság,szétszedtem. Kivettem belőle az elemet. Egyébként rém egyszerű volt,közvetlenül a billentyűzet alatt található. Több mint 1 órát állt elem nélkül,és mielőtt visszatettem az alaplap érintkezőit is összezártam biztos ami biztos. Összeraktam,és sajnos ugyanaz a jelenség. Rögtön jelszót kér..
Egy másik vélemény szerint :
"A laptopok ún NV Flash-ban tárolják a jelszavakat. Ez egy nemfelejtő memóriatípus. Így az áramelvétel, akkumulátor kivétel és hasonló praktikák nem játszanak"Akkor ezek szerint sakk-matt? Nincsenek jó tapasztalataim a márkaszervizekkel.
-
-
gerner1
nagyúr
válasz
fonseca #2324 üzenetére
Valszeg BIOS Password aktív. Ez, egyébként gyárilag nics aktíválva, tehát az vásárlás utáni user ügy.
Sajnos, a BIOS chip állandó tápellátását biztosító gomb-elemet ki kell venni, és az nélkül várni 20-30 percet, hogy minden beállítást elfelejtsen.... Ehhez, a gépet szét kell szerelni. -
fonseca
tag
Sziasztok.
A segítségeteket kérem a következő problémámban.
Packard Bell Easy Note NS (MS2317) laptop bios - ba képtelen vagyok belépni.
Leesett,elszállt a vinyó amit kicseréltem,de nem tudom telepíteni mert nem lép be a bios-ba. Valamiféle kódot kér,amit nem tudok megmagyarázni. Sem az F2,sem az F12,sem pedig a "delete" gombra nem reagál,csak kidob egy ablakot amin jelszót,vagy kódot kér. Próbáltam utánanézni rákeresni a problémára,de eddig semmi. -
dzso22
senior tag
Próbáld meg gyengébb táppal és közben figyeld a táp ledjét nem e fekteti meg egy pillanatra a laptop.
Ha nem ,még érdemes lehúzni mindent "sallangot" a lapról kivenni a cpu-t és megpróbálni így elindítani. -
dzso22
senior tag
válasz
viperbiker #2320 üzenetére
rendesen felpörgeti a ventit vagy csak egy pillanatra?
Bga-hibáknál fordul elő még ilyen hibajelenség bizonyos laptopoknál.
Milyen vga van a gépben ? Nvidia 630M ?
Hogy ment tönkre? egyik pillanatról a másikra vagy a szokásos módon hogy másnap már nem indult el ? -
lala42
őstag
válasz
viperbiker #2318 üzenetére
Vagy laphibás, vagy tisztitsd le a procit és a videochipet, majd pasztázd újra. Ha ekkor is, akkor bizony lap hibás.
-
viperbiker
csendes tag
Sziasztok!
Van egy P5WSO laptopom Inteles ami javítás céljából került hozzám viszont beletörik a fogam a dologba.
Az a hibája hogy bekapcsolom a gépet egy kicsit felpörgeti a ventilátort majd leáll a gép.
Se kép se hang se semmi.
Valami ötlet esetleg?
Memória csere volt, kivettem az akksit kisütöttem, csak tápról próbáltam indítani de semmi. -
Atomantiii
addikt
Ismerősömnek van egy Packard Bell laptopja, most fejből nem tudom a pontos típusát, de pár éves már, 2 magos procival 2 GB rammal és win 7 van rajta és olyat produkál, hogy bekapcsolás után a windows logo-tól nem akar továbbjutni, ha várok 5-10 percet akkor van, hogy betölt a win 7, de általában nem.
Bios frissítés megvolt, lehet-e esetleg valami széria hiba?
Mivel újratelepítés megvolt, amíg nálam volt a laptop és telepítettem a programokat addig nem tűnt fel, hogy ilyen hibája lett volna, de egy-két nap használat után ismét ugyanezt csinálja.
A Hard Disk sentinel szerint 100/50-es a merevlemez állapota de még elvileg nincs baja csak pár hibás szektor van rajta. Most ugye kérdés ha kap egy új merevlemezt akkor is ezt csinálja-e, esetleg volt-e már valakinek hasonló problémája?
-
gerner1
nagyúr
Én úgy tudom, hogy HM55 chipset van a gépben, de a SATA portok korlátozva vannak SATA-II -re. Szóval, a mért eredmények szerintem helytállóak.
A Crystal Disk Info -val (ingyenes) megnézheted. Amennyiben az Adatátvitel módja sor mellett az látod, hogy: SATA/300 | SATA/600 , akkor az azt jelenti, hogy a noti sata portja SATA-II , a vizsgált meghajtó (SSD) pedig SATA-III ( 3Gbit/sec - 6Gbit/sec ) .
-
felali
tag
Sziasztok!Vettem a gépembe( Easynote Tk 85 i5 540m proci 8gb ram )egy OCZ agility3 256gb ssd-ét de a teljesítményével nem vagyok elégedett az 500mb sebesség helyett max 200mb tud próbáltam többfajta teszt pogival is a windows ujra rakva, még valamit be kellene állítani?Az ssd AHCI módra van állítva.
-
gerner1
nagyúr
válasz
IronChef #2312 üzenetére
Nos, mivel HM77 chipset van az alaplapodon, akkor elvben támogatja az i7-3632QM -et is. Ez a "legerősebb" i7-xxxxyy, ami még 35W TDP -s, tehát a jelenlegi hűtésed is alkalmas volna, a teljes miskulanciával együtt.
Érdemes volna frissítened a BIOS -t, mert a gyártói oldalon v2.21 a legutolsó, neked pedig v2.03 van most. Aztán mindenképpen személyes próbával vásárolnék bármit is, amennyiben minden OK. Esetleg, ha ismeretségedben van olyan személy, akinek a gépében van i3-3110M, vagy hasonló, akkor egy próba erejéig érdemes volna megkörnyékezned, mert ha az (ivy-bridge) működik, akkor a fentebb írt i7 és méginkább valószínű, hogy működni fog. Az i3-3110M és társai pedig gyakoribbak, amennyiben ez/ezek közül nem működik, akkor marad a sandy-bridge CPU sorozat ezek közül bármelyik, ami 35W TDP -s....
Mindezeket, csak saját felelősségre!
Január középen csináltam egy hasonló upgrade -et (igaz, az egy Acer Aspire V3-531-B9706G50) amely szintén HM77 chipset -es gép volt. Ott B970 helyére került egy i7-3612QM, CoolerMaster MasterGel Maker Nano pasztával. Kapott még egy SSD-t, és 2x8GB 1866Mhz -es RAM modult (mindjárt aktív is lett a dual-channel). Öhhhmmm........ - így már eléggé ütős lett a hangszer. SSD -ét kivéve, mindent a tulajdonosa hozott, és rendkívül elégedett lett vele. Itt a kollégák között is sokakat meglepett a teljesítmény ugrás, amit az új egységek így egy lépésben okoztak. A gyári kijelző felbontásán nagyon simán futottt minden, magas beállításokkal. Ez az i7 -es, már kifacsarja teljesen a dedikált VGA -t ....
Egyébként ~4-5 éve az Acer tulajdonában van a PB is, és elég sok hasonlóság van bizonyos modelleik esetében.
Az eddigi link -ekből már látszik némi kérdőjel, és ha megnézed, hogy az intel HM77 Express chipset miket támogat, akkor talán már kezded érteni, hogy miért ( és a BIOS támogatottság egy másik modosító tényező ) nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy ez/vagy az biztosan működni fog.
-
gerner1
nagyúr
válasz
IronChef #2310 üzenetére
IronChef
Ez így kevés sajnos. a TV44 sorozat többféle konfigurációban létezett. A pontos típus megjelölések valahogy így néznek ki, pölö : Packard Bell EasyNote TV44-HC-346HG, vaqgy TV44-HC-461HG, esetleg TV44-HC-845HG, stb ...
Az alaplapi chipset típusát kellene tudni pontosan, és a jelenlegi prockódét. Ezeket megmondja a CPU-Z freeware progi. Aztán jöhet a latolgatás, mert a PB érdekesen gondolta a BIOS támogatást is.
Magyarul, ha most neked egy B980 CPU figyel a gépben, akkor nem biztos, hogy működni fog egy 3. generációs 4 magos i7 -essel, mert lehet, hogy csak 2.gen i5 -öt fog elfogadni.
De, ha most neked pölö egy tv44-hc-346hg van, i3-3110m -mel, akkor a max CPU, amit belerakhatsz az i7-3632QM (ami 4mag/8szál) lehetne.A gép hűtése 35W TDP -s CPU -hoz van tervezve, de ez is kétféle van. A leggyengébb konfiguráció esetén nincsen dedikált VGA, csak a CPU -ba integrált Intel HD Graphics. Ennek a hűtője kisebb, mint a többi társáé, ahol van dedikált VGA is. Szóval ez is lehet befolyásoló tényező ...
35W TDP -nél magasabb értékű CPU -t nem célszerű belerakni ( de ezek mindegyike i7-xxxxyy ) mert nem biztos, hogy az alaplapon, a cpu -t kiszolgáló áramkörök sokáig elbírnák az extra fogyasztás kiszolgálását, valamint, a tervezettnél nagyobb hőtermeléshez nem elegendő a gyári hűtés, és hiába izmosabb papíron a CPU, throttling -olni fog, aminek nincs értelme. Ezen felül, a 220-as tápegységet is gyakran cserélni kell, mert az összteljesítmény-igény, szintén a tervezett felett lenne...
-
IronChef
újonc
Üdv mindenki. Kellene egy kis segítség az én Packard Bell EasyNote TV44 HC tipusú laptopomat szeretném kicsit erősíteni egy jobb CPU-val. Az lenne a kérdésem milyen CPU-t rakhatok bele ami nem teszi tönkre a gépet. A válaszokat előre köszönöm:
-
enzo89
csendes tag
Köszi! Közben rájöttem már. Szimplán csak az én balf*szságom és a Packard Bell tróger címkézése volt a probléma. A gép elején DOT S van, a hátulján DOT_SE, de a sorozatszáma alapján kiderült, hogy dot se3. Innentől kezdve már nem volt nehéz megtalálni a megfelelő drivereket. Mellesleg a wifi driver továbbra sem volt a Packard Bell oldalán, egy wifi stick-el kereste meg magának a Win7 a megfelelő drivert.
-
wdtwrd
tag
Az ismeretlen eszközök azonosítását próbáld, mint itt (bár XP, de ugyanúgy működik): [link]
Nemrég volt nálam DELL gép, a hardverazonosító alapján rákeresve, egy Lenovo laptop driver-ével azóta gond nélkül megy. Persze a chip-gyártók honlapján is lehet keresgélni, de ehhez kell a hardver pontos típusszáma.
Ha lehet akkor a wifi-vel kezdek és a többiből már a legújabbat töltöm, vagy ha van mellékelt DVD arról felmegy mindenből régebbi, és a rendszer-frissítés jelzi, ha van újabb.
A játékfüggő ismerősök persze a videokártya programját rendszeresen frissítik.Aztán néha a driver-ek telepítési sorrendje is bezavarhat. Ajánlott ez a sorrend ha hosszú az ismeretlen eszközök listája:
- chipset (ehhez kapcsolódóan: energy/power management, USB3, SATA...)
- video (integrált, majd dedikált)
- audio
- LAN, WLAN, bluetooth
- többi -
enzo89
csendes tag
Sziasztok!
A problémám egy Packard Bell Dot S-el lenne. (DOT_SE-130G)
Bűn lassú volt rajta a Windows 7, ezért vesztemre újra telepítettem. Windows 7 32bit ment rá (Ultimate), a Packard Bell honlapján lévő driverek nem jók sem a vgahoz, sem a lanhoz, sem a wifi-hez.
Leszedtem a "sima" Dot S drivereit, nem jók akárcsak a Dot Se driverei. Windows 8.1-nél van Wifi, de eldobálja, driver támogatás nincs 8.1-hez.
Van ötletetek, hogyan lehetne wifit, és megfelelő drivereket varázsolni rá?
-
metemorfozis
csendes tag
Hali !
Boldog újévet kívánok mindenkinek !Szeretném tudni, hogy mennyit érhet ez a masina:
Packard Bell Pew92
Processzor: Celeron (R) Dual Core CPU T-3500 2,1 GHz,
VGA: Mobile Intel (R) Series Express Chipset Family,
RAM: Samsung 4GB DDR3 1333 MHz + gyári 2GB 1066 MHz
Vinchester: 500 GBElőre is köszönöm !
-
wdtwrd
tag
válasz
Allmegvalto #2304 üzenetére
Igen, a reball segít, mert rendszerint a sok száz chip-tüske forrasztásainak repedezése okozza.
Házilag hőlégfúvóval, vagy sütőben szokták "javítani", de inkább bízd gyakorlott szakemberekre, mert nem megfelelő kezekben teljesen tönkremehet. -
Allmegvalto
tag
Sziasztok van egy Packard bell ares gm2 laptopom.
és ez a hiba: [link]
Erről tud valaki valamit? reballozni kell vagy ilyesmi?
Köszi, Üdv,
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
TJ65ösre keresek ram fedelet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest