Új hozzászólás Aktív témák

• domi007

őstag

Hi EB,
    Érdekes problémával állok szemben:
    Gondoltam: végre itthon vok, ezé kicsit bedurrantok a celeronnak, hadd lám meddig bírja az új hűtő.
    Ok, be a BIOS-ba, CPU FSB 170-re állít, memek 333MHz, az időzítést lerontottam, hogy menjen minden. Űjraindul a gép, minden OK, bejön a WIN, majd 20 mp múlva kék halál. Ok, leveszem a memet 266MHz-re. Erre újraindul a gép, majd nem jelenik meg semmi a képernyőn, az meg átváélt készenléti üzemmódba, mert nem kap jelet. BAZZEG! mondom, megpróbálom, hogy mindent visszaveszek:
    CPU:160
    Mem: 333MHz
    Ez tutira műxik, mert még 163-on is stabil volt a rendszer.
    Újraindul, és ugyanaz, mint az előbb...
    Végül gép kikapcsol, és az Insertet nyomva tartva fölélesztem a BIOS-t (ugye, még az se volt) és minden vissza defaultra. Így most megy (szerencsére).
    Mit gondoltok, mi a fene volt ez? Azt még megértem, ha 170-en nem indul, mer a memek, stb..
    Na, de 160-on mi a baja?
    A proci? lehet, hogy nem kellene új RAM, mert a proci nem bírja?
    Várom a válaszokat!
    u.i.: természetesen az AGP/PCI-t lefixáltam, nehogy elszálljon szegény videokari, tehát nem ez a probléma.

"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik

Új hozzászólás Aktív témák