- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Léghűtés topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Dell notebook topic
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
domi007
őstag
Hi EB,
Érdekes problémával állok szemben:
Gondoltam: végre itthon vok, ezé kicsit bedurrantok a celeronnak, hadd lám meddig bírja az új hűtő.
Ok, be a BIOS-ba, CPU FSB 170-re állít, memek 333MHz, az időzítést lerontottam, hogy menjen minden. Űjraindul a gép, minden OK, bejön a WIN, majd 20 mp múlva kék halál. Ok, leveszem a memet 266MHz-re. Erre újraindul a gép, majd nem jelenik meg semmi a képernyőn, az meg átváélt készenléti üzemmódba, mert nem kap jelet. BAZZEG! mondom, megpróbálom, hogy mindent visszaveszek:
CPU:160
Mem: 333MHz
Ez tutira műxik, mert még 163-on is stabil volt a rendszer.
Újraindul, és ugyanaz, mint az előbb...
Végül gép kikapcsol, és az Insertet nyomva tartva fölélesztem a BIOS-t (ugye, még az se volt) és minden vissza defaultra. Így most megy (szerencsére).
Mit gondoltok, mi a fene volt ez? Azt még megértem, ha 170-en nem indul, mer a memek, stb..
Na, de 160-on mi a baja?
A proci? lehet, hogy nem kellene új RAM, mert a proci nem bírja?
Várom a válaszokat!
u.i.: természetesen az AGP/PCI-t lefixáltam, nehogy elszálljon szegény videokari, tehát nem ez a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest