Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
Attol, hogy a kisebb celeron ment 4g körül a tied nem bizti, hogy fog.
Sőt amikkel én találkoztam 2.8-as celeronD-kkel, azoknak olyan 3.2-3.6 körül végük volt.
Ja és persze ilyenkor már nem árt egy komoly hűtő sem.
A ramod hány MHz-es??? Asszem azt nem írtad sehol.
Szal, mivel asus lapod van, ezért a rambeállítások a következőképpen alakulnak:
Ha 266-ra rakod, akkor megy a ram az FSB-vel 1:1-ben, tehát amikor 3.1GHz-en ment a procid ennél a beállításnál a ramod ~296MHz-en ment.
Ha 333-ra állítottad, akkor a ram az FSB-vel 5:4 arányban megy, tehát 3.1GHz-nél ~370MHz-en ment a ramod.
Auto-nál általában szintén ezt az 5:4-et használja az ilyen prociknál, amelyek FSB-je kisebb, mint 200MHz.
Tehát ha 400-as ramod van, akkor ezeket az értékeket értelemszerűen bírnia kell.
Ha 333-as, akkor elvileg azért bírnia kéne azt a 370MHz-et.
Tehát nem kell tuning bios, stb.
A procid hány fokos volt tuning közben?
Adtál neki +feszt?“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
PC2700, tehát 333MHz-esek a ramjaid.
Akkor viszont lehet, hogy nem bírják a 370MHz körüli megterhelést.
Esetleg az időzítésén ha rontasz, akkor lehet hogy fog menni. /3-3-3-7 vagy 3-4-4-8/
Bár adhatsz egy kis plusz feszt a ramnak is --> csak figyelni kell, hogy nem melegszik-e nagyon.
Hát a proci alapfesze, olyan 1.4volt körül van /inkább alatta valamivel/
Bár egy cpu-z-t ha elindítasz vagy everst/számítógép/érzékelők fület megnézed alapon, akkor ott kiírja, hogy mennyi feszt kap a proci.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
Figyi keress valami legújabb chipset + Hangkari drivert és rakd fel.
Asus lapjaimnál nekem is volt ilyen problémám /és sok más embernek is/ --> a legújabb driver megoldotta a problémát.
A JetAudio-t próbáltad már zene lejátszásra???????
Ott elvileg tudod mindegyik csatornának a hangját külön szabályozni.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
Nem rontotta el, csak mivel alacsonybb órajelen megy a ramod, ezért kisebbnek is írja a tesztnél.
Esetleg, letölthetnél valami újabb everest verziót /mivel a különböző verziók eredményei nem összehasonlíthatóak/
Bár így, hogy ilyen alacsony a ramod órajele --> elég soványkák a ram írás/olvasás eredményeid.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
-
-
-
raskolnikoff
őstag
a táp tuti hogy ok, chieftec 420W
ez a kis kiingás sem volt annyira vészes sztem...vagy nemtom
kisebb feszültségen azért nem lehet mert akkor lefagy a prime95 alattA gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
ugri21
tag
Köszi a segítséget.
Gép nem bírta, ujrindult magától. FSB 225 Memória 450an on ment 2 órát aztán
Most Fsb:memória 5:4re visszatettem és 230as FSBnél testelgetem tovább.
Hogyan gyorsabb különben ay összteljesítmény?
1:1 mem 450en FSB 225 vagy 5:4 mem 360on esFSB 230? Tapasztalatok? Feszt még nem emeltem, mennyit lehet ilyenkor emelni különben?
Előre is köszi!MSI p55-gd85, Intel i7 875K, Sapphire 5850 Toxic,Corsair Dominator Gt 4GB, Intel SSD 80GB, 2db Samsung 1TB,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Microsoft Excel topic
- Gaming notebook topik
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest