Hirdetés
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adios
csendes tag
Kicseréltem a RAM-ot Kingmax-ra, az eredmény változatlan, pontosan ugyanott akad el...

-
adios
csendes tag
Időközben megtudtam, hogy az MSI alaplapok és a Samsung RAM-ok nem igazán jönnek ki egymással, s ennek legkézzelfoghatóbb tünete az örökös újraindulás.
Hátha ez segít valakinek a jövőre nézve, a tényeket megtudom amint kipróbáltam a cserealkatrészt. -
adios
csendes tag
Ugyanerről az oldalról: Bővebben: link Így jutott eszembe...
S hát ennek megfelelően marad a kérdés, hogy akkor viszont mit vegyek helyette ami megfelel a fentieknek...
[Szerkesztve] -
adios
csendes tag
Newsflash: SP2-es sem megy rá fel, ugyanott száll el.
-
adios
csendes tag
Sikeresen lefutott Memtest 86, egy árva hibát nem talált.
Könnyelműség talán az volt, hogy hallgattam a ''szakember''-nek hitt ''szervízes''-re a szóbanforgó számítástechnikai szaküzletben, s ezt az alaplapot vettem. Megjegyzem megszámlálhatatlan mennyiségű órát töltöttem különböző gyártók honlapjain, s az MSI szerint ez a lap támogatja ezt a procit. A GigaByte-nak szintén van egy köteg 865-ös alaplapja ami ezt a procit a kompatibilis elemek közés sorolja.
Amennyiben tényleg az alaplap (egyre inkább úgy tűnik ugye), akkor következik a kérdés:
Visszaviszem a boltba az alaplapot, s ha sikerül kiszedni a pénzt belőlük, akkor milyen alaplapot vegyek? Meg kell hogy hajtsa ugyebár a procit, az IDE alapú meghajtókat (1 HDD, 2 DVD), a 8x AGP-s grafikus kártyát, kell legyen rajta 5 PCI slot, USB 2.0, és egy hálózati eszköz.
Uraim, bármire nyitott vagyok!
-
adios
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy új config:
Alaplap: MSI 865PE Neo 3 (5.2 AMI BIOS)
Proci: P4 640, 2MB Cache, 3,2 Ghz 64bit
Memória: 1024MB Samsung DDR, 400 MHz
HDD: Hitachi-IBM, 120GB, 8Mb Cache
Ati Radeon 9600 Pro, 128MB
SB Audigy2
Eddig a következő operációs rendszereket próbáltam feltenni rá:
Windows XP Pro (3 különböző fajtát)
Windows 2000
SUSE Linux
végső kétségbeesés: Windows 98.
Az XP az installáció második fázisában (Windows felület, 39 perc van hátra, stbstb) egyszerűen újra indul, telepítő újra indul s ez egy végtelen ciklusban megy körbe-körbe. Az ''Eszközök telepítése'' sáv minden esetben kb 60%-ig jut el, s a 3 elérhető XP-ből való választástól függetlenül pontosan ugyanott indulnak újra. A nagy melegre való tekintettel egy szobai ventillátor duruzsol a gép mellett.
Windows 2000 az installáció során a nyelv és karaktertábla kiválasztásakor indul újra.
SUSE Linux az ''Installáció'' választása esetén kettőt még előrelép a telepítő sávon, de aztán megáll. A ''Memória Teszt'' kiválasztásakor az Enter leütésére azonnal újraindul.
Windows 98 felmegy, de a hecc kedvéért kipróbált 98-as ATI Driverrel már kék halálkodik bekapcsolás után közvetlenül.
Eddig úgy 5 emberrel beszéltem, a következő lehetséges verziókat hallottam:
- A RAM-mal van valami baj (2x512, próbáltam külön-külön is, eredmény ua.)
- A Procival van baj
- A Windows-al van baj, a Proci miatt 64 bites kellene
- A Windows-al van baj, a 64-es procikat csak SP2-től felfelé támogatja
Mi a véleményetek, mit cselekedjek mielőtt ölembe veszem az egészet és leugrom a konyhamalacon?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Intel G3950 , 3930, G4400, G5420 Procik Akciósan!
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest