Hirdetés

2019. február 19., kedd

Hozzászólások

(#451) Ebit válasza shalafi66 (#450) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

Az erősitők ,és a hangszorók teljesitmény arányát1:2 ben szokták megadni,főleg mert a komplex terhelés hatására,azért kicsit,másképpen viselkednek,mint az optimális,eredeti állapotra vonatkozó gyári adatok mutatják.

Itt a konkrét esetben,egy régóta üzemelő,valószinúleg,nem bemért erősitő hangfalról beszélünk.

(#452) shalafi66 válasza Ebit (#451) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Ez csak egy rossz beidegződés, és főleg "HiFi-zős" körökben elterjedt szokás. Nincs nagy létjogosultsága. Sokkal könnyebb egy kisebb max. kimenőteljesítményű erősítővel torzításba vezérleve megölni egy hangszórót, mint egy nagyobbal, ésszel használva. Nem tudom, milyen az az optimális eredeti állapot, de a hangszórók terhelhetőségmérései azt mutatják, amit korábban írtam.

http://fb.com/hangszorok

(#453) PuMbA válasza shalafi66 (#450) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

A lúdnesz egyébként kiküszöbölhető a bass és treble állításával a 6363 S-en? Nekem le van csavarva a treble mínuszba, tehát elvileg amit a kiemel a loudness azt vissza is veszem.

[ Szerkesztve ]

(#454) shalafi66 válasza PuMbA (#453) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Igazából némi forrasztással lenne megszüntethető, de ezeknek a Videotonoknak nem jön rosszul a kiemelés mélytartományban, ha a faltól viszonylag távol helyezed el.

http://fb.com/hangszorok

(#455) PuMbA válasza shalafi66 (#454) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

:K A basszus az tényleg sovány alapból, ha 0-án van a Bass akkor sem sok a mély, +3-asra kell tekernem a +5ből, hogy normális legyen. A magas meg alapból sok,azt előbb írtam, hogy lejjebb tekertem... Érdekes egy erősítő.

[ Szerkesztve ]

(#456) Ebit válasza PuMbA (#453) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

Szerintem,már valahol linkeltem a modositását,anno HI-fi magazinba leirták.

(#457) Ebit válasza shalafi66 (#452) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

Ez több lépcsős,mert abban igazad van,ha valaki a hangfalnál nagyobb teljesitményű erősitőt ésszel használ valószinűleg nem teszi tönkre.
A kisebb teljesitményről meg annyit,hogy én több mint 30 éven keresztül használtam,egy erősitót,ami a gyári adatok szerint 2*27 -s volt,a valóságban,majdnem 40-et tudott,de itt van a konkrét hangfal példa,amit most számoltál,a VT,ott is kevesebbet irt az adatlapra,viszont mostanában a készülékek,már alig teljesitik,sok esetben a gyári paramétereket,tisztelet a kivételnek.

(#458) shalafi66 válasza PuMbA (#455) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

A mélytartomány gyengesége a hangsugárzó miatt van, nem az erőlködő tehet róla. :)

http://fb.com/hangszorok

(#459) shalafi66 válasza Ebit (#457) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Többféle módon értelmezték a terhelhetőséget a VT-nél, az utolsó időkben ezekre a mélyközéphangszórókra 60/100W-ot írtak, a magasra meg 35/85-öt, ha jól rémlik, szóval megvan az. :) Persze a korábbi hszek lehet, hogy elektromosan is kevesebbet viseltek el, sokféle verzió létezett egy adott típusból is, ezt az Akait meg többféle hsszel is szerelték. 30-at minimum tudott, így nem hazudtak vele. :) És ugye a lin. tartományt is 30-35 körül lépi át, fölötte nő a torzítás, valószínűleg ez is közrejátszik a 30W-os adatban.

[ Szerkesztve ]

http://fb.com/hangszorok

(#460) Ebit válasza shalafi66 (#459) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

A lényeg,hogy régen a ráirt adatokat biztos tudta,de inkább többet.

(#461) shalafi66 válasza Ebit (#460) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Meg nem mindegy, hogy azt nézzük, meddig szól normálisan, vagy azt, h. meddig nem megy tönkre. :)

http://fb.com/hangszorok

(#462) Ebit válasza shalafi66 (#461) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

Igen ez egy lényeges szempont,főleg,amikor kiemelésekkel használják az erősitőt. :K

(#463) realmadrid


realmadrid
(fanatikus tag)

Sziasztok, hirdetek itt is egy pár Orion HS 501-es legendát. Ha valakit érdekel, priviben keressetek. Üdv.

A sas nem vadászik legyekre

(#464) t.kristof


t.kristof
(senior tag)

Sziasztok!
Van vkinek egy eladó 8ohm-os magassugárzója?(orion) Aki esetleg tudna, az irjon már rám! :)

Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...

(#465) dark2


dark2
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a videoton hangfalaim helyreállításához.
A történet ott kezdődik, amikor főiskolásként úgy 13 éve vettem egy videoton erősítőt (típusát most nem tudom) és kaptam grátisz két falat hozzá. Saphire I dp202e-k voltak. A mély javítva lett benne, a hangfal homlokfalába bele is süllyesztették, sőt mintha sziloplaszttal körbe is lenne kenve. Ezekkel gond nics. A magasak viszont némák voltak, hangváltó sehol és a tömés helyett egy kicsi vatta volt felbolyhosítva benne. (Mellékszál a történetben, hogy egy egyszerű dobozba tett autóhangszórókból és egy 3 utas mnc hangváltópárból 3 utas valamit szerkesztettem, de sokat nem használtam, mert nem tetszett a hangja. Nagyon sok lett a basszus és a házban mindenhol hallható volt szinte.)
A múlt hétvégén eldöntöttem, hogy valamit csinálni kell és a szekrény tetején volt ezeken túl egy Orion HS-100 (ez hibátlan, illetve kábelt kell cserélnem rajta és kis esztétikai hibája van) és még egy saphire I (ebben a magas néma és hiányzik a mélynek a közepéről a papír porvédő).

Szóval ami segítség, információ kellene:
1. milyen magassugárzót kellene az elnémultak helyett beszerezni (a rosszakat itt Egerben nemigen tudom javíttatni) - a hangszoro.net fórumában Shalafi írta, hogy 2,5-es dómot, de az említett oldalon van 3 féle
2. a két grátiszba kapott hangfalban pótolni kellene a hangváltót elvileg a harmadik példányban lennie kell gyárinak emlékeim szerint
3. a két falat ki is kellene tömni - ezt mivel érdemes kivitelezni?

Eredeti állapotot úgysem tudok visszaállítani és viszonylag kisebb szobám van, kis hangerőn használom - tehát nem akarok hifi rendszert építeni és nem tervezek más falakra sem váltani.

köszönettel
dark2

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#466) shalafi66 válasza dark2 (#465) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Leginkább olyan dómot, ami központosan szerelt. Aztán a többi már csak váltó kérdésre. Eger viszonylag közel van, régebben sokat javítottam arrafelé hangszórót.

http://fb.com/hangszorok

(#467) dark2 válasza shalafi66 (#466) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Úgy értettem, hogy pl. a hangszoro 2000 által gyártott hangszórók és és a honlapon szereplő hangváltók közül melyik kellene. Vagy menjek be a boltba (így hirtelen 2-t tudok) és kérjek "központosan szerelt" dómot? Konkrétan mit is jelent ez a kifejezés? Tudom, megnézem a guglin... :B

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#468) shalafi66 válasza dark2 (#467) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Azt jelenti, hogy a lengőcséve szabadon mozog, és nem ér hozzá semmihez. A boltban, ha Egerről van szó, még kevesebbet tudnak róla, esetleg a viszonteladónak megjelölt vállalkozás utódja a Szvorényin, őket jól ismerem.
Váltót nem tudsz készen venni hozzá, azt mindenképp méréssel-hallgatással kell hangolni-méretezni. Az univerzális hangváltókra azt mondják, hogy minden hangszóróhoz jók, de valójában egyikhez sem.

A három dóm közül mindegy melyiket választod, nagyjából ugyanazok, csak az impedancia különbözik, de gondot az sem jelent váltótervezés szempontjából. A csavarhelyek a HG2,5-463, 464 rajzszámúaknál megegyeznek a 100mm-es középhangszóróéval, ami eredetileg volt benne magasként.

Egyébként én meg úgy értettem, hogy 20km-re vagyok Egertől.

http://fb.com/hangszorok

(#469) dark2 válasza shalafi66 (#468) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Köszi a választ! Így már értem. :R
Az a nagy magyar helyzet, hogy azért Egerben keresgélek, mert itt dolgozom, de verpeléti vagyok. Néztem a viszonteladót, de valahogy nem találom a szvorényin, pedig ott járok át busszal nap-mint nap, de van egy tippem, hol lehet.
Mellesleg láttam a lapodon, hogy mezőkövesdi vagy.

Van itthon 2 M.N.C. hangváltó (eredetileg autó hangváltóként adták), de azok 3 utasok.
Tudsz valamit ajánlani, ahol utánaolvashatok a váltótervezésnek?

Konkrét helyzet: belenéztem abba a falba, ami magányosan került hozzám és most használatban van az orionnal. A magas eredeti benne, címke is a farán van, de nem szól, a multiméter szerint ~1ohm-os (ezért lehet néma) a mély 4 ohm-os és a multiméter érintésére kis recegő hangot hallat, de az működik. A tömést valaki kitépte, de a váltó benne van. Lefényképeztem, elég egyszerűnek tűnik 2+2 kondi és 2 tekercs. Ebbe egy magas kell és elmegyeget. (Nem hiszem, hogy annyira vájtfülű lennék.)

Az egész halom közepe az EA 6383 S erősítő, ami ha jól emlékszem 8 ohm-os, szóval bekapcsolvan van egy kis alapzaj, de zene közben nem hallom, amúgy sem döngetek vele.

Mi az a gyurmaféle anyag, ami a hangszórók pereme alatt van?

Köszönöm, hogy segítesz.

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#470) shalafi66 válasza dark2 (#469) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Autós cuccokkal foglalkozik jelenleg, de elvétve rendel a fehérváriaktól.

Az MNC váltók tökéletesek arra, hogy szétszedd őket és legyen egy pár alkatrészed.

Subvoice oldalán az alapokat megtalálod, a többi meg évek kérdése, mire menni fog.

A magashangszórók javíthatók is, vagy pótolhatók 2,5-es dómmal. Az eredeti váltó valószínűleg hülyeség ami benne van, de ha csak annyi a fontos, hogy szóljon, akkor biztos megfelel az is.

Valószínűleg a butil-kaucsuk alapú tömítőre gondolsz, a VT-nél Fidekának hívták, egyébként az egyik loctite ragasztóval egyezik.

http://fb.com/hangszorok

(#471) dark2 válasza shalafi66 (#470) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Köszi a segítséget, a javasolt honlapot olvasgatom szorgalmasan. Érdekes, hogy a hangváltóknál nem szűrtem még ki, hogy hogyan kell a magashoz a hangváltót tervezni. Ez jó kísérletezgetés lesz alighanem.

A magas hangszórókat te tudod javítani, vagy ismersz Egerben valakit, aki igen?

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#472) shalafi66 válasza dark2 (#471) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Minden hangszóró javítható, nem tudom, ki és hogy dolgozik most az egriek közül, de a $ soundnál még tákolnak biztosan hangszórókat.

A magasnál, ha a 2,5-es fehérvári dóm lesz, akkor egy másodrendű szűrővel talán menni fog, 3,3u × 470uH formában.

http://fb.com/hangszorok

(#473) dark2 válasza shalafi66 (#472) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Köszi!

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#474) shalafi66 válasza dark2 (#473) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

A $ viszont ß akart lenni, csak elgépeltem.

http://fb.com/hangszorok

(#475) dark2 válasza shalafi66 (#474) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Rendben, köszi a tanácsot. De leginkább arra hajlok, hogy dómokat teszek be, a gyáriakat (amik mellesleg rosszak) pedig lehet, hogy eladom. Mivel a falaim nem érintetlenek, nem igazán gondolnám az eredeti állapotra visszaállítani - külsőleg - őket.

A Hangszóró 2000 honlapján vajon miért van a 2,5-es dóm 463 ról más kép kirakva, mint ami az adatlapon van?

[ Szerkesztve ]

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#476) dark2


dark2
(fanatikus tag)

Mi lett a hangszoro.net oldallal? A hétvége óta átirányít egy másik oldalra, még a google cache sem akarja megnyitni...

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#477) KMT válasza dark2 (#476) üzenetére


KMT
(PH! addikt)

Aszondják, költözik.

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#478) shalafi66 válasza KMT (#477) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Már csak a domaint pakolgatják egymás között a szolgáltatók, még a héten visszakerül a jogos tulajdonoshoz.

http://fb.com/hangszorok

(#479) dark2


dark2
(fanatikus tag)

Köszönöm az infókat mindenkinek!

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#480) dark2 válasza shalafi66 (#470) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Kiszedtem az egyik MNC váltót és lefényképeztem. A Te vagy a többiek véleménye érdekelne, mert mintha elektrolit kondik lennének benne.

kép a váltóról

Az ellenállásokat felismertem, a 3 tekercsről elképzelésem sincs, milyen induktivitásúak lehetnek, a kondikon van felirat:
- 100V 16uF N P
- 100V 2,2 uF N P
- 100V 3u3 N P (ez a jelölés úgy olvastam 3,3 uF-ot jelent)

A kondi két végén vannak a kivezetések, polaritás jelölés nélkül. Ezek használhatók alkatrésznek? Sajnos a tekercseket nem tudom megmérni multiméterem ilyet nem tud) - valamiből tudok következtetni?

A fehérvári dómokat tervezem beszerezni és megpróbálom az ajánlott kondi+tekercs másodrendű szűrőt a magasakhoz, a mélyhez ugyanakkora méretűekből kell a másodrendű szűrőt építeni? Mert néztem váltótetvező oldalakat/excel táblákat és ott többször azt mutatták, hogy magashoz-mélyhez ugyanazok az alkatrészek kellenek, csak a bekötés módja változik.

A hangszórók eredetiek (a mélyek) a saphir 1-ekben, a doboz nem fog változni,csak kitömöm majd.

[ Szerkesztve ]

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#481) shalafi66 válasza dark2 (#480) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Végszükség esetén a nem polarizált elkók is használhatók, de lehetőleg ne sorosan egy magashangszóróval.

Az induktivitásokat mérni kell, a váltó"tervező" scriptek nem így működnek, mivel nem veszik figyelembe a rendszer akusztikus tulajdonságait, azért azokat neked kell fejben hozzászámolni, ha azt akarod, hogy működőképes váltó legyen.
Így látatlanban nem tudom megmondani, hogy mi volna a mélyközépnek megfelelő, de semmiképp nem egy tankönyvi másodrendű szűrő.

http://fb.com/hangszorok

(#482) dark2 válasza shalafi66 (#481) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Akkor ha jól értem, a két hangváltót nyugodtan eladhatom, mert alkatrésznek a gyakorlatban nem jók (ismeretlen tekercsek, nem célszerű elkók)...
Induktivitásokat nem tudok mérni és a gilszki féle méricskét sem hiszem, hogy megépítem, inkább megveszem a szükséges alkatrészeket. Szóval olvasok még, de ebből precíz hifi cucc nem lesz (nem is volt tervben), csak egyszerűen hallgatható sugárzókat szeretnék. A szekrény tetején, mert ott van helyem...

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#483) shalafi66 válasza dark2 (#482) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Ha egyben adnak érte pénzt, akkor el is adhatod. :) Lehet egész olcsón jó alkatrészeket szerezni.

A pontos váltótervezéshez mérni biztosan kellene, de egy körülbelüli ajánlást tudok talán adni, ha pontosan tudom, milyen mélyközépről van szó (többfélével is szerelték ezeket a dobozokat).

http://fb.com/hangszorok

(#484) dark2 válasza shalafi66 (#483) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Majd megpróbálom a váltókat eladni (meghirdetem).

Na szóval a hangfalaknál az egyik szemem sír, a másik még jobban.

1. Van a magányos saphir 1 dp202e-m, amiben eredeti mélyközép van (HA20/12K), működőképes, én cseréltem pár éve a habszivacs gyűrűt rajta. A középhangszórója halott, és az eredeti hangváltó van benne. Ebbe jönne egy ajánlott fehérvéri dóm. A dómhoz már kaptam tőled körülbelüli ajánlást, a mélyéhez is tudnál adni?

2. Amiért az egyik szemem sír, az az, hogy a másik kettőben a középmélyek habszivacs gyűrűje a kezemben maradt. Olyan, minha valami olajos anyag itatta volna át, könnyen szakad, morzsálódik. Ezt cserélnem kell majd.
Amiért a másik szemem még jobban sír, az az, hogy számomra ismeretlen hangszórókat találtam a dobozba építve, mert kívülről nagyon hasonlít az eredetire, de hátulról nem. Mellékelek képeket, hátha neked többet mond. Egyébként hangra nagyon hasonlítanak ezek ketten és az egy szem eredeti, de hát ez szubjektív.
A hangszórókon 2 címke van, az egyiken (a képeken is látható)
04 960224
1544 502 felirattal,
a másik címkén kézírással 4R.
Az eredeti öntvénykosaras, ezek ketten préselt lemezből vannak.

Akkor a képek:
elölről
hátulról
hátsó ferde nézet
Persze ezekhez is a fehérvári dómok jönnének.

Azt nem tudod véletlenül, hogy a saphire 1-ek hangváltójában milyen alkatrészek voltak? A kondikon van felirat, aszerint 2,2uF-osak, sorbakötve.

Köszönet a segítségért.

[ Szerkesztve ]

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#485) dark2


dark2
(fanatikus tag)

A 1544 502-re rákeresve ezt a pdf-et találtam: vt hangszorok

E szerint ezek: HA 20/1134 200 mm 4 Ohm 80W 1544-502 típusúak.

Így tudsz valami körülbelüli ajánlást adni hangváltónak?

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#486) shalafi66 válasza dark2 (#484) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Egy képet még az eredetiről is légyszíves.

http://fb.com/hangszorok

(#487) dark2 válasza shalafi66 (#486) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Íme:

szemből
hátulról
hátulról oldalról

A eredeti hangváltóról is kell?

Köszi! :R

(Igen, a ragasztás csúnya lett kissé anno... Az elektronikai boltból vettem a Sertekapun a habszivacs gyűrűt és a ragasztót is ott ajánlották hozzá.)

[ Szerkesztve ]

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#488) shalafi66 válasza dark2 (#487) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Igen, hát a habszél kínai, SAL, elég sokat ront a hangszóró paraméterein, a ragasztó szintén nem hozzá való. De legalább tudom, hogy mi a pontos helyzet.

Ui: váltó nem érdekes.

[ Szerkesztve ]

http://fb.com/hangszorok

(#489) dark2 válasza shalafi66 (#488) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Majd egyszer kicserélem/kicseréltetem jobbra. Vagy tönkremegy és akkor... mert biztos nem örök életű.

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#490) shalafi66 válasza dark2 (#489) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Noigen. Attól függ, mennyi UV és O3 éri.

Az 502 rajzszámúnál egy soros 820uH tekerccsel, lehet megpróbálni a váltást, egy (10-15u + 3,3R) impedancia kompenzálással kiegészítve.

A régebbinél egy soros 470-680uH elég.

[ Szerkesztve ]

http://fb.com/hangszorok

(#491) dark2 válasza shalafi66 (#490) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Komolyan, le a kalappal előtted! :R
Láttam több fórumon, hogy próbáltak lehúzni Téged, de nem volt igazuk, én úgy látom, tényleg nagyon tudsz!

A szivacsgyűrűket egyébként mivel kellene ragasztani? A szivacsot majd a h2000-től gondolom beszerezni a többi cuccal együtt, mint valahol írták/írtad korábban, ők jó minőségűt gyártanak/forgalmaznak.

Másrészt a szobámban voltak a hangfalak mindig, fenn a szekrények tetején, vagyis kb. 2-2,2m magasan. UV nem tudom hogy érhette, maximum nyáron, nyitott ablaknál (keletre néz), ha nincs fenn a szövet porvédő, de hogy nincs nálam semmi ózon termelő... Még egy árva lézernyomtató sem, a számítógép nem termel, én nem termelek. :F

[ Szerkesztve ]

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#492) dark2 válasza shalafi66 (#490) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Bocsánat, elfelejtettem megkérdeni: az eredeti saphir 1 hangváltóban nem tudod mekkora induktivitású tekercsek voltak?

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#493) shalafi66 válasza dark2 (#491) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Nem kell itt nagy mennyiségekre gondolni, amennyi oxidáló és polimereket széttördelő hatás a 10-12 év alatt éri, az bőven elég ahhoz, hogy szétessen a szerkezet.

http://fb.com/hangszorok

(#494) shalafi66 válasza dark2 (#492) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

Fogalmam sincs, a Videotonos tervekkel én nem foglalkoztam, csak amennyit muszáj volt.

http://fb.com/hangszorok

(#495) dark2 válasza shalafi66 (#494) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Rendben, köszi a válaszokat!
Sajnos még nem igazán megy a hangszóró 2000 honlapja, így még nem tudom, mivel kell majd a gyűrűket ragasztani. A gumiszerű gyűrűk meg ha jól tudom, kihaltak.

Voltam nemrég egy konferencia félén, ahol a hangdobozok a falra voltak rögzítve egy vasalattal és meg voltak fúrva. Zárt dobozok voltak.
Zárt dobozba ha belefúrnak (rögzítéshez csavarokat), okoz gondot?

[ Szerkesztve ]

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#496) shalafi66 válasza dark2 (#495) üzenetére


shalafi66
(PH! kedvence)

A membránszéleket simán pálmatexel. A gumi nem kifejezetten jó ezekre a hangszórókra.

Biztos változik az oldallap rezonanciája, és ha esetleg kiszellőzik a furat mentén, akkor mélytartomány is, de gondolom abban a helyzetben nem volt olyan kritikus.

Ui: a weblap már reggeltől működik. Vagyis a helyes IP-re mutat a DNS. Persze lehet, hogy még nem minden szolgáltatónál frissült.

[ Szerkesztve ]

http://fb.com/hangszorok

(#497) dark2 válasza shalafi66 (#496) üzenetére


dark2
(fanatikus tag)

Köszönöm az infókat.

Te sem vagy egy korán fekvő... Hajnali 1óra12. Vagyis elég korán volt már, mikor válaszoltál. :DDD

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#498) dark2


dark2
(fanatikus tag)

Egy új kérdésem lenne:
Mitől van az, hogy az erősítő bekapcsolásakor a sugárzókból egy reccsenés/csattanás jön? Nem túl erős. Ha ki- majd visszakapcsolom, akkor már nincs.
Típusa: EA 6383 S. Ebbe nem nyúlkáltam bele egyáltalán.
Más gondom nincs vele, maximum, hogy a hangerő poti nem tökéletes kontaktú.

Ha valaki privit ír - különösen ha hirdetek valamit adás-vétel tekintetében - legyen szíves odaírni, hogy milyen témában teszi.

(#499) KMT válasza dark2 (#498) üzenetére


KMT
(PH! addikt)

"Normális", feltéve, ha inkább puffanás, mint reccsenés. Nincs benne védelem erre.

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#500) Ebit válasza dark2 (#498) üzenetére


Ebit
(PH! addikt)

Videotonoknál, előfordul, elméletileg megszüntethető, de a legegyszerübb módja a fejhallgató csatlakozóba, bedugott dominó dugóval, bekapcsolásnál érdemes leválasztani a hangszorokat..

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.