- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Projektor topic
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tovább javít a Raptor Lake CPU-k stabilitásán az Intel
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lauro
tag
Ma megvettem az Oriont.Arra lennék kíváncsi,hogy meg lehetne e oldani azt,hogy amikor zenét hallgatok a dvd-n akkor ne csak a két front hanem az összes hangszóró szoljon.Érdemes vennem normális kábeleket vagy elég az amit hozzá kaptam?
-
Szalma
őstag
(OFF
Adalék az Orion témához: az a magyar, amelyen ott van a jól ismert ''Orion fej''. (Legalábbis a védett emblémák között még az szerepel.) A többi gagyi külföldi...
ON)
Szeretettel:
Szalma -
Lauro
tag
Most olvasom,hogy néhány Tescoban is árúlják.Nálunk baján nyoma sincs.Esetleg nem tudja valaki,hogy a Szekszárdiban van-e?Pécsre nincs sok kedvem elmenni,mert legalább 5000 lenne a benzin meg az idő is szar és lehet ,hogy a Metro már nincs is nyitva.
-
Einstein75
csendes tag
Nos legkésőbb péntekig én is benevezek egyre,és leírom a szubjektív tapasztalataimat majd ide , hogy az utánamlevők nagyobb önbizalommal kapják le a polcrol. Addig is minden jót, mindenkinek.
-
dwiki
senior tag
válasz
Einstein75 #41 üzenetére
1. nincs
(nem találok(?) )
2.Ugyan azok mint a Geniuson:
3db sztereó bemenet: CD/VCD/DVD, TV, MAGNÓ csatlakoztatására
1db 5.1 csatornás bemenet: RCA csatlakozó vagy 9 pólusú DIN csatlakozó / hangkártya vagy asztali DVD 5.1 csatornás kimenetéhez /.
Tehát optikai sajna nincs rajta, én a DIN-en keresztül kapcsolom a hangarihoz. -
dwiki
senior tag
Senki sem állította az ellenkezőjét.
Valószínű magyar Orion már nem létezik, ergo nem lehet hozzá semmi köze.
Viszont - mint egy lentebbi hozzászólásból is kiderül - az is valószínű hogy magyarországon állítják össze ezt a cuccot, de persze ettől még nem lesz magyar.
Egyedül még az nem tudom most sem, hogy most ténylegegesn hol ''tervezték'' ezt a cumót...
Egyébként se a cuccon, se a papírján, se a dobozán meg sem jelenik - legalábbis az enyémen - az Orion szó...
Amúgy végül is télleg teljesen mindegy hogy hol gyártották, ki gyártotta, mi a márkája, a lényeg hogy mit tud, és mennyibe kerül. A többi csak rizsa. -
Einstein75
csendes tag
Csá dwiki. Egyszerűen nincs rajta semmi adat ami utalna rá hogy honnét származik? ja és még az érdekelne hogy mennyi és hány csatornás bemenet van rajta.
-
zeg
őstag
Ez az Orion nem az a magyar Orion. Egyébként meg www.orion.ro
-
klezzz
tag
Ha ugyanaz a távirányítója mint a Genius-é, akkor elég ratyi.
Ráadásul a tesómnak ilyen van és Sony TV-t hangosít vele és a TV távirányítójával szinte bármit csinál ez a marha lemute-olja magát, elég idegesítő apróság!
-
dwiki
senior tag
válasz
Einstein75 #31 üzenetére
Hát igen a távirányító (ugyan olyan mint a geniusé
) az szar.
Kikapcs-bekapcs, mute, hangerő fel le (de külön mélynyomót, hátsókat csak távirányítóval nem, csak méylnyomón tudod szabályozni.
A súlya, az elég nehéz...
Mondjuk kocsig ki lehet vinni egyedül is, persze eez fizikai felépítéstől is függ -
Einstein75
csendes tag
brutto 26
-
klezzz
tag
Hello
Metroban most mennyiért mérik bruttóban? -
Einstein75
csendes tag
Szasztok! Lapozgatván a metro legujabb prospektusát megakattam én is ezen az orion csodán . Azt szeretném kérdezni hogy a távirányítóval milyen funkciók érhetők el , mert gyanúsan kevés gombot látok rajta. meg arra is kíváncsi lennék hogy az egész kitt súlya kb. mennyit nyom? (kg.-ban) előre is köszi a hozzászólásokat.
-
dwiki
senior tag
A félreértések elkerülése végett - nehogy megtévesszen néhány idetévedőt a lenti/fenti
kép, az Orion hangfal is ''fa'' ugyan úgy mint a Genius - és nem műanyag... -
dwiki
senior tag
(Bp., az Örs Vezér terétől egy kicsit délebbre egy bazi csúnya kereszteződés. Nem
tudom most hogy hívják, ~10 éve még így hivatkoztak arra a környékre...
Ok, végül is nem pesti vagyok - úgyhogy nekem nyóc...
- Azért az örs vezér teret tudom merre van (- Pesten születtem, és jártam fôsulira)...
''Anyagyár'': nem tudom, de nem a magyar Orion az biztos. Van még pár Orion
Taiwanon
Azé ne találgassunk, negatív irányba legalábbis. Szóval ezt még mindig nem nagyon
sikerült kideríteni...
Lehet, hogy a Genius-tól licenszeli, nem?
Vagy fordítva. És azért drágább a Genius, mert neki még a license díjat is fizetnie kell...
-
Szalma
őstag
(Bp., az Örs Vezér terétől egy kicsit délebbre egy bazi csúnya kereszteződés. Nem tudom most hogy hívják, ~10 éve még így hivatkoztak arra a környékre...
''Anyagyár'': nem tudom, de nem a magyar Orion az biztos. Van még pár Orion Taiwanon is... Lehet, hogy a Genius-tól licenszeli, nem?)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Audit akkor sem vennék, ha No.-ban szerelnék össze, hát még ha Taiwanon... -
dwiki
senior tag
Hát igen, film nézésnél szerintem nem tűnik fel.
Zenehalgatásnál feltűnhet persze, dehát zenehallgatásra egy jó sztereó /HiFi/ rendszer való, nem 5.1-es rendszer... (De eztet már nálamnál okosabbak is irklálták itt topicokban)
Elég érdekes felállás ez a 8db Orion hangfal...
Minden szobában van egy? - még a budiba is jutott?
? -
Amúgy ez az Orion valszínű nem az az Orion... (már többen megpróbáltuk kideríteni hogy ez az új Orion milyen gyártmány is igazából, - a Genius topicban fellelhető az ''elemzés''- de nem igazán jutottunk közös nevezőre...
Mindenesetre valószínűsíthető hogy nem sok köze van a régi nagyhírű Orionhoz, de ez nem biztos.
-
Calogero
addikt
En csak 2 utast lattam 3 utast nem, de azok a rendszerek 100e folott foltak, tehat nem egy arkategoria.
Filmnezes kozbe talan nem olya feltuno a 2 utas rendszer hianya kiveve ha nem koncertet nezel, de zene hallgatasnal jol jon.
Amugy en is Orion parti vagyok
Most egy buheralt Orion erokodo+8db Orion HS280as (3 utas) cuccon megy dvd meg hallgatok zenet, sot azon megy a TV is.
[Szerkesztve] -
dwiki
senior tag
''En csak valaszoltam a kerdesre.''
Persze, persze, jogos, igazából nem is a te hozzászólásodra kellet volna válaszolnom, hanem a kérdés feltevőjének az üzenetére.
És az is igaz hogy jobb ha külön sugárzóbol jön a magas és a közép, csak azt mondtam - vagy gondoltam - hogy nincs a házimozi rendszereknél nagy jelentősége. De ez csak magánvélemény.
- A nagy mozirendszereknél /amik a plázákban vannak/ több utasak (2,3?) lennének a hangszórók? -
(Hm. kétszer mondtam el ugyanazt? Neeem....)
[Szerkesztve] -
dwiki
senior tag
''En csak valaszoltam a kerdesre.''
Persze, persze, jogos, igazából nem is a te hozzászólásodra kellet volna válaszolnom, hanem a kérdés feltevőjének az üzenetére.
És az is igaz hogy jobb ha külön sugárzóbol jön a magas és a közép, csak azt mondtam - vagy gondoltam - hogy nincs a házimozi rendszereknél nagy jelentősége. De ez csak magánvélemény.
- A nagy mozirendszereknél /amik a plázákban vannak/ több utasak (2,3?) lennének a hangszórók? - -
Christoph
aktív tag
Én inkább ezt ajánlom, mint a genius-t, több erő van benne és szerintem a subja is jobb, erősebb.
Egy ilyen genius szett van a havernak és szerintem csapnivaló, eléggé tórzít magasabb hangerőn, az orion tovább bírja.
[Szerkesztve] -
klezzz
tag
Ezek a hangfalak kétutasak vagy csak két hangszóró van bebbük?
-
dwiki
senior tag
A látvány természetesen csak ízlés dolga.
(Meg esetleg a többi berendezési tárgytól függô)
Zenehallgatásra meg m?anyag csipogókkal szemben természetes az elôny (mind Orionnál,
mind Geniusnál) - ilyennel nekem is volt szerencsém összehasonlítani -, de persze azért
egy hifirendszerrel szemben természetesen alulmarad. -
Calogero
addikt
Nekem volt szerencsem meghallgatni a Geniust is meg az Orion-t is. A kulonbseg a ket cucc kozott semmi.
Kinezetre meg a kettobol kene egyet csinalni. mert pl nekem az Orion melynyomoja jobban bejonn mint a Genius-e, de viszont a tobbi resz szebb a Geniusnak. (ez csak az en velemenyem).
Hasznalhatosag: Film nezesre tokeletes, zenehallgatasra altalagon feluli (ha a muanyag PC kutyuket vesszuk az atlagnak).
Ha valakinek javasolni kene en az Orion-t javasolnam (ar/teljestimeny)
Fellelheto helyei: Metro aruhazak, Tesco aruhazak. (Lattam mar a Profiba is (Debrecen)) -
tekk
tag
ÉS jó lenne egy kép is rola, ami a genius topicban van, az eléggé lama
Köszönettel... -
tekk
tag
Kösz a válaszokat, de a legfontosabb: Hol lehet venni?
A metroban nem láttam, tesco katalógusban sincs, irtam az orionelec.com-nak, de még nem jött válasz! Emigy dvd lejátszóra fogom kapcsolni, így gondolom nem kell semmilyen átalakítót vennem, mivel a geniusnak van 5.1 cinch bemenete. Remélem ennek is (?)
-
TaliGa
aktív tag
- télleg elirás volt ugyanis a mélyláda és a szatok nincsenek leárnyékolva...
- viszont a bolti átalakitó, legalábbis amit a legtöbb helyen adnak, nem jó. ugyanis egybeöntött műanyag bizbasz, amiből kettőt nem tudsz bedugni egymás mellé a legtöbb hangkártyába /pl. az Audigy-be se/.... és cirka 1500pénzért hegesztettek hármat a boltban, jó 80 centis madzaggal, igy még a kábelezés se volt probléma... -
dwiki
senior tag
1. Hát nemtom, Te hibásat kaptál? Ugyanis nálam a Center le van árnyékolva... Nekem a
monitor tetején csücsül, és nem zavar be. A többi hangfal télleg nincs leárnyékolva.
2. Nem muszáj kábelt csináltatni, elég három darab ''fordító'' - vagy hogy hívják venni. - 2
RCA-t fordít egy minijackra -.
Nincsenek előnyei a Geniusnak az Orionnal szemben, hangzásügyileg sem... Csak az
drágább, esetleg(?) ''márkásabb''... Bár szerintem nem egy nagy márka a Genius, bár ez
(az) a szettjük jól sikerült, az tény.
De persze egyik se kimondottan zenehalggatásra készült, ugye nem arról szól az 5.1....
De erről is sok info megjelent már errefelé (is)... -
dwiki
senior tag
Nos a Genius topicban télleg sok hozzászólás van, mivel télleg szinte 1 az 1-ben ugyan
az...
(Kivéve hogy jobban néz ki ezNa jó ''csak'', ''más'' a design, ízlés kérdése kinek mi jön
be...) -
TaliGa
aktív tag
Én nemrég újitottam be egyet a Metroból, cirka 26 rongyért... Tapasztalatok:
- nincs mágnesesen leárnyékolva, tehát a monitor közvetlen közelébe nem rakhatod a frontokat ill a centert
- a 9-es miniDin kábel 5 RCA-ban végződik, ami ugye nem passzol a hangkáryához, ezért már most csináltass három darab kábelt (mindegyik két RCA-t egyesit sztereo jackdugóba)
a többi nagyjából előny:
- van 40 m kábel, szal biztos elég lesz (magad vághatod méretre)
- jó design, és ha hasonló silver szinű cuccaid vannak, akkor még az is vizuális előny
- a kábelezése, felépitése (csatlakozók, funkciók, hangerőszabályzók, távirányitó)gyakorlatilag egy az egyben a Genius koppintása
Én a tévé hangositására is ezt használom, nekem bejött, mivel a Genius-t még nem hallottam, előtte meg csak műanyag dobozaim voltak, ahhoz nem tudom hasonlitani, de gyanitom csak akkor élveznéd a Genius feltételezett előnyeit, ha vájtfülű zenebolond (srry az érintettektől ;-)) vagy...
A Genius 5.1 topicban keress rá, van ott pár hasznos hozzászólás... -
tekk
tag
Ilyet szándékozom venni (gazdaságos, de jó 5.1 ''elvileg). Tapasztalatokat kérek, mennyivel ''rosszabb'' mint a genius, illetve HOL és mennyiért lehet ezt megvenni???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest