Hirdetés
Aktív témák
-
WillChi
őstag
Itt van egyébként a kedvenc falam (Infinity Kappa 9). Sajna sosem lesz, az ára miatt. Bővebben: link
-
WillChi
őstag
válasz
yossarian #67 üzenetére
Na, ha ilyen jól elbeszélgettünk, elárulom, hogy anno nekem is ilyen rádióm és erősítőm volt, mint most Neked.
Nem volt semmi baja, pedig elég sokat lett nyúzva mindkettő. Annak idején az erősítővel a KISZ teremben tartottunk discot (na ez sem ma volt
, két 110W-os Vidi fallal. Kicsit sérülékeny falak voltak (a magas szeretett megsülni nagy hangerőn), de jó volt. Jó ez a Vidi, főként a korához képest. Egyébként a VideoTon annak idején gyártott egy Preludium nevű hangfalat, azt a Heybrook HB 1-ről koppintotta. Jól is szól, igaz nem úgy, mint az eredeti, de elég meggyőző. A HB 1-et a vájtfülűek is használták anno a saját kategóriájában etalonnak. Bővebben: link A lényeg az, hogy nekem sincs semmi bajom a Vidivel, csak most ilyet sikerült vennem.
-
WillChi
őstag
válasz
yossarian #65 üzenetére
Valószínűleg igen, de ezt csak Te tudhatod.
Na, félre a viccel. Ezeket az új HI-FI -nek nevezett valamiket én sem bírom elviselni. Én is egy éve vettem egy SONY STR-VX2L típusú rádióerősítőt (2x60W v. 4x30W) 14e-ért + egy pár Schneider 6040LS hangfalat (70/120W) 15e-ért. Nem egy nagyágyú, de a szobában akkorát szól, mint az atom.
Hangminőségre és kinézetre össze sem lehet hasonlítani ezekke az új sz..okkal.
[Szerkesztve] -
WillChi
őstag
válasz
yossarian #40 üzenetére
Nos, az antennákat a venni kívánt frekvenciasávhoz méretezik. Minden mérete (a dipól, a direktorok, és a reflektorok mérete is) frekvenciafüggő.
Ha semmiféle illesztő nincs rajta, akkor az 300 ohmos kimenetű antenna. Csak a dipól két kivezetésére kell kötnöd a szalagkábelt, és rákötni a rádió megfelelő bemenetére. -
WillChi
őstag
válasz
yossarian #36 üzenetére
Mivel Aromo már szinte mindent leírt az illesztéssel kapcsolatban, nem is erőltetem tovább a dolgot. Az antennáról annyit, hogy van speciálisan CCIR sávhoz. Régebben volt az OIRT-hez is, de tudomásom szerint az a sáv mára kihalt teljesen. Van (volt) olyan antenna is, amelyik mindkét sávot tudta (a Te rádiód is ez utóbbi). Végül is arra akarok kilyukadni, hogy nem egyszerűen egy akármilyen antenna kell, hanem egy olyan, ami a CCIR sávot (kb. 88-108 MHz) tudja. Nekem anno a szélessávú változatból volt, az sacc per köbgyök olyan 1 méter x 1 méter méretű volt. Nem egy kis darab. Olyan kimenete volt, hogy ha a dipól két kivezetésére tetted a szalagkábel két szálát, akkor a 300 ohmos bemenetre kellett kötnöd az antennát, és volt egy illesztője is, amiből a 75 ohmosba hozhattad koax-szal. Volt is olyan vétele, hogy a 80-100 km-re levő adóknál is be lehetett nyomni a 'helyi vétel'-t, mőg úgy is tökéletes volt. Sajna egy ideje nem foglalkoztam ilyen jellegú dolgokkal, így sajna nem tudom, hogy hozzá lehet-e jutni ilyen antenna gyári verziójához, vagy már csak házilag lehet csinálni. Nekem is jól jönne egy újra, mert nemrég vettem egy rádióerősítőt (SONY STR-VX2L), ahhoz jól jönne.
-
WillChi
őstag
Mármint a 700-as volt a legrosszabb hangú? Lehet, sajna csak az 500-as sorozatot hallottam szólni (abból voltak egész jó darabok
), a 700-asról csak képet láttam. (Sem kinézetre, ezek szerint hangra sem egy Infinity Kappa 9-es...
- na az sztem gyönyörű - az ára is az lehet ).
A 280-ast és a 282-est volt szerencsém eleget hallani. Nekem nem kifejezetten tetszett a hangja. A 288-as szerintem egy hangyányival jobban szólt (bár, ízlések és pofonok...).
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen routert?
- Fűnyíró topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- MSI: Optix AG321COR. 2k
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- HP Envy 17,3" FullHD,core i7,GTX850 4/8GB 128BIT VGA,8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest