Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Ez volna a terv, h. rothadjanak meg.
Megvolt a behülyítés, hogy minek vennéd meg a drága dobozos lemezest, ha a letöltögetősnél nem kell legyártani semmit?! Mennyivel olcsóbb lesz majd így minden! Ja, hát a lófszt lett olcsóbb! Talán még cikkek is vannak róla mikor a dobozos olcsóbb mint a download-os ugyanazon játék.
Cserébe a download-ossal már nem tudsz mit kezdeni ha meguntad. Ott van, még a gyerekedre se hagyhatod rá ha holnap elpusztulsz, vegye meg csak a hülye kölke is apa összes játékát ha elviszi a sztrók.
A lemezest meg 20 év múlva is eladhatod, ill ha vigyáztál rá még relikvia árban is kereshetsz rajta. Ez fáj annyira a tetves konzoliparnak..
-
Bird
addikt
Valóban nem meglepő, hisz így a használt játék piacot is lehetne (végre) likvidálni.
-
törölt tag
válasz
Hieronymus #14 üzenetére
Nem is állítottam. Csak azt mondtam lentebb, hogy biztosan marad lemezes is. A film is egy megjegyzés volt a végén, hogy azt is tudja.
-
-
törölt tag
válasz
Hieronymus #11 üzenetére
A háztartások kisebbségének is megérheti bennhagyni ezt a konzolokban. Gondolom, nem véletlenül nem hagyta még el se a Microsoft, se a Sony.
-
tibaimp
nagyúr
Az a 2025 a "ráncfelvarráshoz" kicsit messze van, mivel a PS5 PRO 2024-ben várható, jól tudom?
-
válasz
#72042496 #10 üzenetére
Ezen háztartások nagy többségében van lejátszó eszköz. Nem szükséges játékkonzol a lejátszáshoz. Nekem is van, igaz évek óta nem volt bekapcsolva. Sőt az asztali CD playert sem dobtam ki. A SACD lejátszáshoz nélkülözhetetlen eszköz.
Egy kicsit álprobléma. Ha a konzol támogatja a külső eszköz használatát, akkor lehet a már meglévő lemezeket használni.
-
törölt tag
válasz
Tesztelo.hu #9 üzenetére
Filmlejátszára, igen. Megjegyeztem, hogy erre is jó az ODD a konzolokban.
Ez még így is egy egymilliárd dollár fölötti piac, ami mellé rettenet mennyiségű, már eladott lemez van a háztartásokban. Így valószínűleg látszik egy réteg, amelyiknek szempont a filmlejátszás.
-
törölt tag
Biztos, hogy marad lemezes alternatíva.
A 70% fölötti digitális játékeladás (konzolon ennyiről olvasni) nem jelenti azt, hogy a vásárlók 70%-a nem is vesz lemezes játékot. Illetve a használtpiac sincs benne. Olyan értelemben pedig számolniuk kell a használtpiaccal, hogy kaszaegyenesítés lesz, ha ebbe nagyon beleállnak. (Az X1 rajtjakor is részben emiatt ment a perpatvar.)
Plusz a konzolok filmlejátszásra is jók.
-
Rendben van, de hagyják meg a lemezest is a kínálatban... vagy adjanak ki külső meghajtót, mint a Sonyi.
#3 zooly
Ezt nem tudtam, de szerintem jobb így, ill. ez jobb stratégia: MS-nek lesz egy beugró "ropi" gépe a kazuárok számára, és egy drágább a gémereknek; Sony-nak lesz egy drágább, meg egy még drágább gépe a kínálatban. Vajon melyikből fog több fogyni? -
Sidorovich
senior tag
PS3 esetében mi volt?
Én nem emlékszem semmilyen teljesítménybeli változásra. Ott fix hardverrel ment végig a teljes életciklusa a generációnak. A Slim változat kisebb kiszerelésben, nagyobb HDD-vel még nem volt egy PS3 "Pro".Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a PS4/Xbox One már 2013-ban is meglehetősen gyenge volt, alul lettek méretezve. Időközben megjelentek a 4K HDR tévék és az SSD is elterjedt, ezek még inkább éreztették a lemaradást. Emiatt volt szerintem szükséges a PS4 Pro és Xbox One X megjelenésére.
A jelenlegi generáció szerintem elég korrekt lett. Eleve kellően erős hardverrel jöttek ki, és olyan gyors SSD-vel, amire PC fronton sokan még csak mostanában upgradelnek. 8K nem terjed, senkit nem érdekel. Ha megnézek egy God of War Ragnarök-öt vagy Horizon Forbidden West-et, nem azt érzem, hogy gyenge lenne a jelenlegi konzolgeneráció, és marhára nem érdekel hány TFLOPS-ot tud az RTX 4090 800.000-ért.Az meg, hogy a PC hardver hogyan erősödik, gaming szempontból egyre kevésbé releváns. Egyre inkább csökkenő piac, miközben a konzol eladások a válság alatt is tarolnak. A játékokat konzolokra fejlesztik elsősorban. Könnyebb is fix hardverre tesztelni és optimalizálni, az meg külön vicc, hogy még egy több mint 1 milliós PC-n, Windows 11-en is lutri, hogy működik-e a HDR ami konzolon magától értetődő. Pedig az többet tesz hozzá a látványhoz és az összképhez szerintem mint a High helyett az Ultra grafikai beállítás.
-
Robitrix
senior tag
Minden képen lesz majd valamikor egy ráncfelvarrt modell, ami kap majd némi plusz teljesítményt. vélhetően úgy 2024 második felében. Ugyan ez volt a PS 3/ 4 esetében és hát az XBOX-oknál is. AZ eddigi tapasztalat szerint a konzolok generációinak a kihordási ideje 6-7 év. Illetve nagyjából annyi idő mire telítődik nagyjából a világpiac vele és már kettőt fizet hármat kap akcióban dobálják az emberek után. Addigra legyártanak belőle úgy 150-200 millió darabot. Persze azért 3-4 év alatt azért annyira elavul, hogy már kell egy erősebb modell, ami majd lesz mondjuk egy PS5 PRO.... ha megnézed, akkor az alig 2,5 éves konzolok teljesítménye már most kezd nem pariban lenni egy átlagos játékra is használt PC teljesítményével. Az, hogy egy eszközön mit lehet elérni egy programmal azért összefüggésben van a eszköz teljesítményével. Eltelik 1-2 év és a PC-k elörébb lesznek 1-2 generációval még a mostanihoz képest CPU-ban és GPU-ban is. CPU-ban már most el van maradva a konzol két generációval. ZEN 2->ZEN 4. És GPU-ban is van egy generációnyi lemaradás. RDNA 2->RDNA 3...... gondolj bele, hogy mit tudott már csak egy 2013-ban megjelent alap PS4 2020-ban mikor jött a PS5. Már böven kezdtek kijönni az olyan játékok amikhez igen csak karcsú volt már a 7 éves gép teljesítménye és rondán akadozott és alul teljesített a eredeti konzol. Lásd CP 2077. Botrányok egész sorozata volt, hogy milyen xarul megy a 2013-as konzolon. De még egy PS4 PRO a több, mint megduplázott grafikai teljesítményével is csak egy GTX 1060 teljesítményét hozta. AMivel azért már nem igazán vitézkedett senki már 2020-ban sem. Szóval egyszerüen muszáj az életciklusuk fele környékén kihozni egy feljavított változatot.
-
Televan74
nagyúr
Nem meglepő! Mióta azonos a hardver azóta egymást másolja a két cég. Itt is majd lesz meghajtó néálküli modell meg egy erősebb Series X Pro!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Xbox Series S eleve így jelent meg, és nem is lenne elvetélt ötlet a nagyobbik rendszert megfosztani a Blu-ray-olvasótól.
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest