Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz w.miki #15431 üzenetére
80%-ot csökkent átlagban.
De youtube videók méretét nem csökkenti, Flesht meg csak külön engedélyjel kezdi letölteni, így a reklámok nagyrészt be sem töltődnek, míg nem engedélyezed.
AdBlock nem szükséges, de van Operára is.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz w.miki #15433 üzenetére
AdBlock teljesen feleslege Operánál, vagyis több a hátránya mint az előnye.
FF nél volt értelme az AdBlock-nak, Operánál nincs.Opera Extension = FF add-ons
Unite = File megosztás (plyan mint egy FTP szerver, de csak addig müködik mig a géped bekapcsolva van és az Opera fut
Widget = külön alkalmazás mint a WIN7 Widget"Flash engedélyezés az hogy működik benne?"
Szürke téglalap jelenik meg a Flesh helyén egy play gombbal a közepén."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
attisx
addikt
válasz w.miki #15431 üzenetére
Jó dolog a Turbo... Már amikor működik...
Sajnos személyes tapasztalataim alapján mindig akkor áll le a szolgáltatás, amikor a legjobban kellene. Bezzeg, mikor 3 Mbit-tel "hasít" a netem (nem nevet! a modemként használt telóm ennyit bír...), akkor sokszor azért sír az Opera, hogy "lassú a hálózata, kapcsolja be a Turbót". Amikor meg 128 kbit-re korlátoztak Magentáék, állandóan ezt látom a jobb alsó sarokból beúszni: "a Turbo szolgáltatás jelenleg nem elérhető"
[ Szerkesztve ]
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
M_AND_Ms
veterán
válasz w.miki #15450 üzenetére
Jelenleg 979 darab.
Nem kell minden szarra kiegészítőt írni mint az FF-nél. Az FF egyik nagy hátránya, hogy telepakolod kiegészítővel és nem tudod mitől lassú. Van jó néhány értelmes dolog, amire érdemes kiegészítőt használni, de már az Operában is rengeteg olyan van, ami tök felesleges.
Számomra ez a szám bőven elég, még így is nagy a redundancia, meg a szemét.
Nekem most épp 8 db van telepítve, ebből kettő tk. ugyanazt csinálja csak másképp (fordítás, on-line szótárazás).
Fent van még a Wot, PreviewPopup, Ghostery, stb.[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Penge_4
veterán
válasz w.miki #15450 üzenetére
Mivel már 2006-ban is legalább 30-40 kiegészítő beépített funkciókkal helyettesíthető volt Operában, azóta pedig csak bővült a kör, plusz az Operás kiegészítők a Chrome-os kiegészítők és a Firefox új, Jetpack (újraindítás nélkül alkalmazódó) kiegészítőinek felelnek meg (tehát nem tudsz például FTP klienst csinálni a böngészőből általuk), ezért nem is szükséges több, ami van is sok és rengeteg az átfedés is.
-
Crystalheart
őstag
válasz w.miki #15475 üzenetére
Minek? Ott a beépített tartalomszűrő. Csak egy urlfilter lista kell hozzá.
Nekem is volna egy kérdésem, rendesen megy nálatok a Facebook? Nekem reggel óta, ha hozzá akarok valamihez szólni, 2 karakter / másodperc sebességgel írja be a betűket. Minden más szövegdoboz rendesen működik, és más böngészővel sincs gond. Csak a FB az Operában...
-
Crystalheart
őstag
válasz w.miki #15479 üzenetére
Neked is ugyanezt csinálja, mint nekem? Tehát hogy nagyon lassan visz be a karaktereket a szövegdobozokba, nálam komolyan 2-3 karakter/ mp, ha hosszabb szöveget gépelek be, akkor még fél percet várhatok, míg egyesével végez. Mert ha igen, akkor megnyugszom, hogy nem az én gépemre került valami elhibázott keylogger.
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
őstag
válasz w.miki #15483 üzenetére
Nekem is fent van az összes böngésző, de akar a halál egyszerre többet használni o.O Vagy akár csak több programot rá. De ez ma reggel óta van így, tegnap nem észleltem még. De akkor valami központi bug a FB-ban, ha mindenkinél előjön. Remélem, nem hagyják így.
[ Szerkesztve ]
-
vOrOn
tag
válasz w.miki #15618 üzenetére
Operában is évek ota be lehet állítani a reklámok blokkolását szűrők alapján. A blokkolás beállításához a következőket kell elvégezni (nálam angol verzió van): menü - Tools /
Advanced / Blocked content... és itt kézzel hozzáadom a szabályokat.Vagy bármelyik oldalon egérrel jobb klikk, felugró menüből kiválasztom "Block content..." és manuálisan képre rápöckölve (közben Shiftet lenyomva tartom) tiltom egyenként az "objektumokat".
-
amadeus11
senior tag
válasz w.miki #16018 üzenetére
Vagy a kulcs ikonra kattintasz vagy ctrl + enter vagy előre egérmozdulattal tudsz belépni . Legkevesebb egy gombot így is meg kell nyomnod , akkor nem mind1 ? Megnyomod a kulcs gombot utána már nem kell a belépés gombot megnyomnod az oldalon , rögtön be is léptet .
[ Szerkesztve ]
There is a star
-
fatal`
titán
Nem. Biztonsági okai vannak, hogy nem írja bele magától. De ctrl+enterrel is be tudsz lépni.
Cserébe megjegyzi az űrlapelemeket is, ellentétben az FF-fel. Esetleg szinkronizálhatod lastpassal a jelszavaid, abban azt hiszem be lehet állítani, hogy lépjen be magától, de 4rd party cégre bízni a jelszavakat, nem ajánlott.
-
M_AND_Ms
veterán
FF -nél ki van töltve a mező, de a belépés gombra rá kell kattintani ugyanúgy. Operánál meg csak a kulcs ikonra kell kattintani.
Mindkét esetben egy művelet kell.
És mi van ha több user van eltárolva az adott mezőhöz?
Operánál a kulcsra kattintáskor feldob egy listát a userek nevével és abból kiválasztva már megy is a belépés.
FF-nél meg ilyenkor be kell lépni a mezőbe, elő kell csalni a listát, ki kell választani, majd rákattintani a belépés gombra.Melyik az egyszerűbb?
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
olivera88
veterán
válasz w.miki #16222 üzenetére
Csak akkor van értelme használni a turbot ha nagyon lassú a neted,1mb/sec alatt jóval,vagy ha korlátos mobilneted van és csökkenteni akarod az adatforgalmat.Igen van mikor megál a betöltése az oldalnak akkor nyomok egy reloadot és talán jó lesz.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
brd
nagyúr
válasz w.miki #16289 üzenetére
Igen, ez sajnos több éve ilyen (ill. nem is emlékszem, hogy valaha működött volna másképpen, bár pár éve volt némi javulás a működés terén, de az messze nem elég). Hogy érted, hogy soha? Hogy fogadjon el mindent? Nem.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz w.miki #16291 üzenetére
Nekem nincs f*szbúkom, úgyhogy ebben nem tudok sokat segíteni, de a főoldal/belépés tanúsítványa nem problémázik nálam. Ahogy már írták, az idő jól van beállítva? Ill. mindig írja a felugró ablakban (más kérdés, hogy nem mindig értelmesen), hogy mi a nyűgje, ott mit látni?
The only real valuable thing is intuition.
-
vlevi
nagyúr
válasz w.miki #23224 üzenetére
Opera Mini van még?
Androidos telefonra biztosan van, még láttam a napokban a play storeban. Az volt olyan, hogy mindent az opera szerverein keresztül tömörítve csinált, ráadásul egyszerűsítve. Természetesen így nem működik minden, de kevés az adatforgalom.
Esetleg a rendes operának, szintén androidra a rally módját érdemes kipróbálni.
Nekem nincs mobilnetem, csak wifizek, így az adatforgalmi dolgokról nem tudok nyilatkozni. -
albandy
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Call of Duty: Black Ops 6
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest