Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sasa58
tag
Igen, először mindenki a féknyeregben lévő munkahengerekre tippelt, de emelőn tökéletesen működött minden, ezért komolyabb hiba irányába indultak el - fölöslegesen - jó pénzért. Most, hogy harmadszor viszem vissza a 3. szervizbe, most mondták, hogy jó akkor szérszedjük a féknyergeket.

-
sasa58
tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ebben én nem vagyok olyan biztos, rengeteg autós tudatlanul időzített bombákkal közlekedik a magyar ugaron (utakon). És ezzel nem akarom megbántani a kollégát, aki leírta, hogy időnként "vékony sípoló hangot" hallott előlről.
Én pont a fékemmel szívok most már hetek óta, a harmadik szervíz buherálja, már cseréltek rajta féktárcsát, fékbetétet, fékolajat (3x), ABS kockát, főfékhengert és még mindig nem jó. Már 150 ezer Ft környékén járok egy 4 éves Opel esetében. A hiba mindössze annyi, hogy néha enyhén fognak az első fékek, azaz a fékpedál felengedése után nem old fel teljesen. Nem füstöl, mert csak kicsit fog és nem mindig jelentkezik, de nagyon zavaró, érezhetően visszafogja a kocsit. Lehet, hogy 10 ember közül 8 észre sem venné.
-
sasa58
tag
válasz
andrás47
üzenetére
Én sem cserélném le, ha semmi baja a kocsidnak. Én maximálisan benzinpárti vagyok, de bele lehet nyúlni a xarba azzal is. A mostani autódnak már biztos ismered minden nyűgjét. Veszel egy újat és kezdődik minden előlről, olyan nincs, hogy egy tökéletes használt autót vegyél, amibe csak be kell ülni és nyomni. Én is megszívtam tavaly, amikor a 10 éves problémamentes Astra G-met lecseréltem egy 3 éves H-ra. Csak nyomom bele a pénzt azóta is, pedig amúgy jó autó.
-
-
sasa58
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Benzines, 1.6-os, 2012-es, változó szelepvezérléssel.
Gyári, GM logós tárcsa+betétek kerültek bele, a dobozán hologrammos matricával.
Végig ott voltam a szerelésnél és alaposan lecsekkoltam a bekerülő cuccokat, mert egyszer már próbáltak megvezetni olyan "Textar" betéttel, aminek csak a doboza volt eredeti (bár kissé koszos volt), belül valami utángyártott vacak volt. -
sasa58
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nekem is Classic III van és Bochumban készült az alvázszám alapján.
-
sasa58
tag
válasz
haddent
üzenetére
Már épp akartam kérdezni mi van az indításkori traktorhanggal. Nekem is ritkábban csinálja mostanában (kb. minden 5. - 6. indításnál), lehet, hogy a jobb olajtól. Én is megvétel után csináltam 2x 6000 km-es olajcserét, az előző tulaj 30000-enként cserélt olajat, gondolom egy kicsit sikerült kitisztítani a rendszer. Nomeg öntöttem bele 2x injektortisztítót, az érezhetően jót tett neki.
-
sasa58
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Na erről már olvastam néhány vitát. Kopott öregebb motorokba átmenetileg segít a 10W olaj, de hosszabb távon tovább rontja a helyzetet. Én tavaly 5W-30 GM olajat használtam, most 5W-40 Castrol Titánium Fst van benne, de semmi különbséget nem érzékelek olajfogyás szempontjából, talán kicsit csendeseb, de lehet csak beképzelem. Nekem 1.6-os H-m van A16XER motorral.
-
sasa58
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Akkor olajfogyasztás szempontjából is a "gyógyüzemmód" a legkedvezőbb 70-100 km között országúton, vagy pályán max 120. Mondjuk én is ezt tapasztaltam, főleg télen sok városozásnál eszegeti: 1 - 1,5 dl/1000km, nyáron aztán csökken valamelyest.
-
sasa58
tag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Nincs semmi baj a Classic II-vel, én 8 évig hajtottam, 2 - 10 éves koráig, a kopó alkatrészeken (olaj, szűrők, fékbetét) kívül semmire sem kellett költenem. Nem egy erőgép, de nem is gyenge, első autónak teljesen jó.
Kicsit kevésnek tűnik az az 56 e. km, de ha ismered az előéletét, akkor jó. 60 ezernél kell gyertyát cserélni, a fékbetétet pedig állapot szerint, más komolyabb gond elvileg nem lehet 100 ezerig.
Persze, ha 30 ezrenként cseréltek olajat, a vezérműlánc (csöröghet) és a hidrotőkék (csattognak) nem köszönik meg. A twinport szelep kattogása szokott még esetleg előfordulni.
Árát tekintve 1 - 1,2 millát megér szerintem, ha tényleg jó. Nézesd át valaki hozzáértővel, esetleg márkaszervizben pár ezer Ft-ért! -
sasa58
tag
válasz
trassher
üzenetére
Nekem működik az Auto Doctor is, igaz néha csak többszöri próbálkozásra kapcsolódik, az OBD Joe stabilabb ebből a szempontból. Lehet, hogy az ELM-ed hibás, több helyen olvasható, hogy gagyi kínai chippel elátott, olcsó kütyük lepték el a piacot.
Beg: azért, hogy tudd használni az OBD-s hibakódolvasót?

-
sasa58
tag
válasz
Declare
üzenetére
Ez a "pattogós műanyag hang" nem valami ketyegés szerű ütemben hallatszik? mert nekem ilyen van, de csak indítás után 4-6 másodpercig, de ugyanúgy a műszerfal mögül, enyhén még a kormányon is érezni. Már az agyamra megy, de senki nem tud semmit. Még a legjobb tipp a külső-belső levegő állító csappantyúban lévő szögletes tengely megforgása a műanyag házában.
Nekem is digit klímás H-m van. -
-
sasa58
tag
Nekem van az első kék. Kétféle szoftverrel használom az egyikkel szinte sohasem csatlakozik (pedig fizetős progi), a másikkal (ingyenes) viszont mindig, csak ez jóval kevesebbet tud. WP-s telóval blootooth-al használom. Ja és én a többszöröséért vásároltam. Játéknak jó.
1000 HUF-e-ért akkor is megéri, ha nem működik.
-
sasa58
tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Többször elolvastam az eszmefuttatásod, de nem értem.
Nekem digit klímás Astra H-m van, de a klímakompresszor csak akkor megy, ha én a menüből bekapcsolom. Fűthetek, hűthetek a tetszőlegesen beállíított hőmérsékletre, de akkor csak a fűtő (hűtő) ventillátor motor megy, ha a klíma nincs benyomva. És ez biztosan így van, mert főleg nyáron a klíma bekapcsolása igen csak visszafogja az autót - tehát biztosan észreveszem.
-
sasa58
tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Esetleg benzinszűrőt. Féktárcsa/fékbetét állapot szerint. Bár ennyi km-nél már biztos volt első fékbetét cseréd legalább egyszer. A tárcsa is kb. 100 ezernél cserés lehet, de ez erősen használatfüggő, sok városnál igaz ez, amúgy akár 150-200-at is elmegy.
Vezérműláncot akkor szoktak cserélni, ha már nagyon csörög, de ez kissé szubjektív, 150-et, vagy akár többet is elmennek. Ez erősen függ az olajcsere időszakoktól, meg az olajminőségtől, meg a használat módjától is. -
sasa58
tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Gyertya: 60 ezer. Gyújtókábelt nem kell, bár itt nem tudom mire gondolsz, mert trafó híd van. Fékolaj elvileg 2 év, de ezt nem kell komolyan venni, szerintem 4-5 év. Én a 9 éves ugyanilyen autómmal még a gyári fékolajjal jártam, minden gond nélkül.
-
sasa58
tag
válasz
haddent
üzenetére
Nekem kb. 0,15 l/1000 km az olajfogyi, de meg sem közelíti a gyártó által még elfogadott 0,6 l/1000 km értéket. Az más kérdés, hogy én egy kicsit sokallom.

Ami érdekes, hogy én azt vettem észre, hogy pályázás után mintha több olaj lenne benne, mint rövid városi utak után. Ez ellentmond mások tapasztalatainak. -
sasa58
tag
Bebikáztuk reggel a kocsit, mentem vele kb. 90 km-t, két indítással, pöccre indult. Kíváncsi vagyok reggel. Azért lepődtem meg, mert az előző Astra G-m gyári akksija 8(!) évig bírta és nem is azért vettem újat mert lehalt, hanem csak mert öreg volt.
A mostani akksimon lévő számok azt jelentik, hogy 2012. 01 havi?
-
sasa58
tag
Szerintetek normális az, hogy egy napi állás után úgy lemerül a 3,5 éves akksim, hogy a központi zár sem működik? Pont pár napja néztem a töltőfesz 14,3 -14,5 között volt, az akksi hidegen 12,1 V, indítózáskor 10,1.
-
sasa58
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Szerintem csak a vállai miatt nem kell szabályozni, amennyiben a "dolgozó" felület nem hullámos, nem erősen sávosan van kopva. Arról nem is beszélve, hogy egy hullámosra kopott tárcsát nem is lehet minden esetben szabályozni, mert könnyen a minimum vastagság alá kerülne.
Nekem is kb 1,5 mm vállai vannak, amúgy tökéletesen sima a felület. Persze, ha legközelebb csak betétet cserélnék, akkor a vállait valahogy le kell szedni, mert az új betét valószínűleg nem passzolna be a vállak miatt. Sajnos valószínű tárcsát is kell legközelebb cserélnem, mert a minimumra van már kopva (max-25 mm, min - 22 mm). -
sasa58
tag
válasz
haddent
üzenetére
Én azért ragaszkodnék a Dexos2-höz, nem véletlenül írták azt elő. Én is most váltottam hosszas castingolás után a GM-ről Castrol Edge Titanium Fst 5W40-re. Kb. két het van még csak benne, de egyértelműen csendesebb alapjáraton és nem hallom azóta a "traktorhangot" indításkor. Ez a Castrol egyébként szakik szerint a második legjobb Dexos2 olaj a Te Mobilod után.
-
sasa58
tag
válasz
haddent
üzenetére
Hát igen, visszagondolva 3500 fölött, ha tudsz tartósan haladni, akkor már valóban kevésbé észrevehető, de ha oda kell neki lépni akkor itt is lustább egy kicsit.
Más: Neked 0 fok környékén mennyi az alapjárati fordulatszámod? Nekem 1000 alatt van egy kicsivel és keveslem (980-990).
-
sasa58
tag
válasz
Declare
üzenetére
Én sem szeretem a klímát és nyáron 35 fokban , szerintem 25%-ot levesz a teljesítményből. Városban egyszerűen kínszenvedés volt vele közlekedni, de autópályán is megéreztem. (Astra H, 1,6 115LE). Érdekes viszont, hogy mostanában is beindítgatom néha a klímát a hűvösebb időben(fűtésen) és alig venni észre. Persze ilyenkor nincs hűtőteljesítmény.
-
sasa58
tag
válasz
Borokafa
üzenetére
Köszi, jó képek, valamelyest látom is a kettéosztott szívócsonkot. Csak azt nem értem ez miért nem, publikus annyira, mint az XEP motoroknál? Azonkívül a régi Z14XEP-s autómnál volt egy csati, amit le lehetett húzni, és így a Twinportot kiiktatni, valamint látszott egy műanyag rudazat, ami mozgatta a terelő lamellákat, és előszeretettel szeretett kikopni/eltörni, XER-nél nem látok ilyesmit. Szóval ez valamilyen más (továbbfejlesztett) "twinport" lehet, lehet hogy már nem is így hívják.

-
sasa58
tag
válasz
Borokafa
üzenetére
Hát ezen most meglepődtem, nekem egy márkaszervizben dolgozó szerelő mondta, hogy nem twinport, de a neten vadászva sem találok rá semmilyen utalást, kivéve egy finn használtautó hirdetésben.

Ahogy Haddent is mondta a Twinport főleg alacsony fordulaton biztosít nagyobb nyomatékot és ezt én is megtapasztaltam, ezelőtt Z14XEP-s autóm volt, most A16XER. -
-
-
sasa58
tag
válasz
haddent
üzenetére
Engem is érdekelne pl. az olajhőfok, vettem is egy "blútúszos" OBD2 csatit, de pont az olajhőfokot nem mutatja. Most azért mert nincs az Astra H-ba, vagy csak buta a kiolvasó progim (egyelőre ingyenes)? Az akku töltést viszont a rejtett menüben meg tudod nézni.
A visszahűtésről meg annyit, hogy alapjáraton a jól felforrósodott motor csak a venti bekapcsolásával hűl vissza a mi autónknál 105-108 fokról 102 körülire, ezt tapasztaltam az elmúlt héten is 5-10 fokban budapesti közlekedés után.
-
sasa58
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Hajdú-bihariakra nem vonatkozik.

-
sasa58
tag
válasz
haddent
üzenetére
Csak poénnak szántam

De én úgy tudom, hogy napi 7 fok átlaghőmérséklet alatt ajánlott a téli gumi.
Ez Bp-en tegnap kb.:10, ma:13, Jövő héten 10-12 lesz. Nem is kötözködés képpen írtam, mert a hét elején bizony voltak -1 fokok is, de a vadi új Dunlop nyári gumim a száraz úton tökéletesen viselkedett. Úgyhogy várok még egy-két hetet a cserével.
-
sasa58
tag
Na mindenki visszarakta a nyári gumikat?

-
sasa58
tag
válasz
haddent
üzenetére
52 l-es atank. Egyébként érdekes, most a hűvösebb időben kevésbé rángat. Ki érti ezt?

A fogyasztás meg nagy mértékben függ attól, hogy egy hidegindításra mennyi melegen való közlekedés jut. Ha valaki rendszeresen 2-3 km-es városi utakra használja az megnézheti a téli fogyasztását. Én jellemzően 8-10 km-eket megyek a városban - határeset. Tegnap meg ma jobb volt a közlekedés, így 8,6 l jött ki. Április óta mióta megvettem 6000 km :7,3 l átlag fogyi. -
sasa58
tag
válasz
trassher
üzenetére
Hogy mi a baj a városban? Magam se tudom, de az előző 1.4 Astra G Twinport sokkal kezesebben viselkedett városban, talán mert alacsony terhelésen 8 szelepesként viselkedik (ezt Haddenttel már kiveséztük). A H megindításához nagy gáz kell és itt a budapesti dugókban agyamra megy minden elindulás, a fogyasztáson is meglátszik, mostanában 9-9,5 litert eszik városban. Persze ha egyszer megindul a gép, akkor nagyon tud menni 2500 ford. felett, pályán is simán tartja a 150-et és még van benne bőven tartalék. Azért írtam a sima országutat, mer itt már mértem 60-80km-es távokon 5,6 litert is.
-
-
sasa58
tag
Lehet, hogy amatőr kérdés, de a fizetős progikat milyen módon lehet fizetni? Belefutottam egy ingyenes progi használatánál, hogy felajánlotta az upgrade verziót de nem mertem rákattintani. Ez a pro verzió nincs is fent az Áruházban, csak az ingyenes.
-
sasa58
tag
Ez jó kérdés, senkinek fogalma sincs róla, se a kereskedőnek se az előző tulajnak. Mikor megreklamáltam a kereskedőnél azt találta ki, hogy a szervizben cserélték ki, ahol észrevették a disznóságot. Egyébként biztos, hogy nem a sajátja, mert nem teljesen egyezik a motorkód, amit lát az ECU.
-
sasa58
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ha már így belementél a dolgokba, én is kérdeznék valamit:
a beszívott levegő hőmérséklet jeladó hibájánál mi a hibajelenség?
Egyszer hibakód kiolvasásnál egy ilyen kódot dobott, de eltűnt és nem jött elő azóta sem.. Ennek ellenére néha nekem is rángat kicsit, főleg gázelvételnél, illetve váltásoknál alacsonyabb fokozatokban.Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox tulajok OFF topicja
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekem eddig nem volt szerencsém ilyenhez.