Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát #43597 üzenetére
Peterket: mi most terunk vissza az orakra, miota ezeka telefonok 1 napot vagy kibirnak, vagy sem.
A csaladban egy Aramani Exchanget vettunk jo fel eve, nekem tetszik, illetve egy Seiko automaticot, de az neha kesik picit.
Illetve egy kis casio lett fesztivalra, hogy legyen olyan is, amiben 100%-ban megbizhatunk, ha a telo beadna az unalmast.Esm is akar majd maganak egyet, egy ideig en is azt mondtam , minek, de miota nem mennek 5 napig a telefonok alapbol, azota kicsit tobb is mulhat rajta.
-
válasz
Integra #43592 üzenetére
nah ezzel mi a baj? se nyaklancom (ami az ing alatt amugyse latszik), se karkotom, ilyesmit gimi ota nem hordok. ezeken kivul, jeggyuru hianuaban az ora az egyetlen dolog amit kiegeszitokent, ekszerkent hordhatok
nyilvan egy sportora mas, annak van tobb funkcioja is. es ahogy Tim is mondja, viselni is jo erzes. Most sportosabb cuccbsn vagyok, amihez nem menne az oram, hianyzik is nagyon a bal csuklomrol
-
Viszlát
addikt
Átvettem ma az első ügyfelem anyagát az elődömtől, meg átbeszéltük a részleteket, aztán mondja savanyú arccal a csaj a végén, hogy ja és novemberben jön ide az ügyfél site visitre (hollandok), tudja, hogy szívás, de el kell vinnem őket Andrea Bocelli koncertre, majd a kezembe nyomott 4 db VIP jegyet.
Rögtön kicsúszott a számon egy are you fucking kidding me, a műveletlenje meg csak nézett rám bután, hogy miért vigyorgok mint egy idióta.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #43591 üzenetére
Csajozol vele, mi?
Egyébként hordok órát, karláncot, nyakláncot. Buzi-e vagyok?
-
válasz
parandroid #43586 üzenetére
az idot enis a legritkabb esetben nezem az oramon, inkabb az ekszert helyettesiti nalam
-
Integra
titán
hehe, nagyon ismerős a helyzeted, szintén nagyapumtól van egy omega kinetic órám, de nem hordom, széfben elrakva, és fel is kellene újítanom. majd egy nap, ha kellően érett leszek hozzá.
a casio-ban az a jó, hogy van benne napelem, nem merül le, különben már nem működne, utoljára 2 éve volt rajtam, porfogónak jó a mobilok óta.. -
Tim82
félisten
válasz
Integra #43585 üzenetére
Mondjuk a Seiko-nak nálam érzelmi értéke van (nagyapám órája volt, sőt, "Az Órája", nagyon szerette), a Casio-t meg azért vettem nemrég, hogy ne a Seiko-t strapáljam le hétköznapokon.
A Seiko-t sokáig elveszettnek hittük, most augusztusban találta meg tök véletlenül anyám. Amúgy ezelőtt vagy nyolc-tíz évig én sem hordtam karórát, mert mindig megdöglött, vagy elvesztettem nyaraláskor, ilyenek.
A Casio-t amúgy kényelmesebb hordani.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #43586 üzenetére
Nyilván, de én az órát is hordanám hozzá. Ez a 10th Anniversary kiadás már versenyképes az S2000-rel a távlati tervekben, főleg azért, mert felébe kerül.
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #43582 üzenetére
Engem az MX-5 speciel jobban érdekelne, mint az óra. Amióta mobilom van, nem is hordtam karórát. Pedig annak van már vagy 10 éve... Amikor a cégtől kaptunk valami Certinát karácsonyi ajándékba (boldog békeidők, még a válság előtt), akkor majdnem elcsábultam, de aztán elcseréltem egy kolléganővel női változatra, ő az apukájának adta, én meg Katicának, mert ő akkoriban még hordott karórát - na, azóta ő sem hord...
p
-
dragonfx
veterán
ma akciós az aquaworldbe a jegyvétel akit érdekel.
-
Viszlát
addikt
Van valakinek ilyen dokkolója? Mennyire strapabíró, hogy viseli a rendszeres cserélgetést? Mert pont az lenne a lényeg, hogy több vinyót felváltva használni...
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #43557 üzenetére
Ahelyett, hogy a Riddick-et néztétek volna meg, b. nejed tudtommal imádja a széria korábbi filmjeit, nem is volt rossz, csak ott is a szinkron az, ami lerontja a filmélményt, gyakorlatilag egy beszólás volt, amin magyarul is sírva lehetett röhögni. Ennek ellenére mi élveztük, mert kifejezetten jó vizuális poénok is voltak benne.
Az kicsit kár, hogy bevallottan-kikacsintósan
saját maguktól nyúltak a készítőkakarom mondani felidézték az első filmet, de tisztességesen összerakott film volt.Jah, David Twohy-nak szerintem egyéni perverziója a "mindegyik Riddick-filmben legyen egy valószerűtlenül hegyes végű sziklaszirt". A korábbi filmek alapján azt hittem, hogy a film utolsó harmadában kötelezően történő "fussunk egy nagyot a veszedelem elől, ahol még ritkíthatjuk a mellékszereplőket és mutogathatjuk, hogy Riddick mekkora istencsászár"-kör is állandó perverzió, de ez most meglepődésemre kimaradt.
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #43564 üzenetére
Ez valamikor tízes éveim közepén bennem is komoly érzelmi törést okozott. akkor találkoztam először egyébként a pomádé szóval, meg is kellett néznem, mit jelent, mert elsőre valami díszes felvonulásra gondoltam, ha jól rémlik, és nem állt össze a kép. Mondjuk az angol grease szó kiszótárazása után sem voltam sokkal előrébb, nekem akkoriban ez bármilyen nyelven a legértelmetlenebb cím volt evör - utána valaki elmagyarázta, hogy miről is van szó, de tekintve, hogy életemben addig, de azóta sem kerültem semmilyen testközeli kapcsolatba akármilyen hajra kenhető szirszarokkal, nekem az azóta is nehezen feldolgozható.
Egyébként a negatív fordításos élményem a filmmel kapcsolatban szinte folyamatos, pont akkoriban is merkedtem először az angol nyelvvel, és sehogy nem akart összeállni, nekem ez a film, és a magyar szinkron (illetve a dalok feliratozása) jelenti azt a tömény 'echte maghar amerikás rákkenrollt', ami távolabb nem is állhatna tőlem, és évekre elijesztett a valódi rock and rolltól, a szövegeket pedig kimondottan rühelltem. Volt valami 'megy, mint az istennyila' rész benne, azt tudom, hogy ez így, ebbena formában annyira gáz volt, hogy percekig néztem magam elé, és 20 évet kellett várni, hogy valaki megfogalmazza az adekvát mondatot, amit erre reagálni lehet: "éseztmostígyhogy?"...
Kis magyar rocktörténet című rovatunkban ma Egy depressziós robot visszemlékezései ifjú éveire című fejezetet hallhatták ma, kedves hallgatóink.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #43561 üzenetére
Igen, emlékszem, hogy régen volt ilyen bajom. De 70 decibeles minimum-hangerőnél ez nem jelent problémát
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #43558 üzenetére
végül is csak 5000 forintomba került, ha összeadom. 3200 a jegy, meg ugye akkor már kellett enni is előtte (750 a gyros, 350 a palacsinta, 420 a fagyi, meg 2 kávé 700-ért, meg egy víz 400-ért, plusz 350 a parkolásért /mert természetesen hamar mentünk, így túlcsúsztunk az időn/, szóval olcsó volt. de matolcsy örülhet, mert fellendítem a gazdaságot, vaze.
-
fokukac
nagyúr
Na, a nőmet csak nem bírtam lebeszélni róla, így megnéztük. Sajnos csak szinkronosan játszották.
Az első az, hogy untatott és nem érdekelt, kimondottan unalmas film volt, unalmas dialógusokkal.A szinkron nem volt olyan rossz, viszont enyhe halláskárosodást szenvedtem, kibaszott hangos volt, és szerintem a szinkron miatt.
Nem csak akkor volt hangos, amikor robbantottak, hanem a síma beszéd is üvöltött.Van egy androidos hangerő-mérő progim (noise meter), ami a gyenge mikrofon miatt úgysem pontos, de 92 decibelt mértem vele. És akkor is 75-80 db volt, amikor csak beszéltek.
Nem tudom, mikor lettek ilyen kurva hangosak ezek a mozik, de ez már tényleg fájdalmas volt.
Nem is értem, miért voltunk vagy tízen a teremben... -
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya #43553 üzenetére
nyilván enm véltelen írtam, csak azt nem tudom minek? nincs még elég hely a haveroknak?
egyébként elég nagy kabaré az internetes újságírás is. egy fél szó nincs arról, hogy több mint 10 000 ember sportol, de 1 valaki meghal, arról írnak...
más: végre van megint x faktor
annyira bírom az első pár részt amikor jönnek a hülyék, remélem most is fele műsor ezekből fog állni, akkor megnézem az össze válogatást
-
neduddki
nagyúr
válasz
concret_hp #43552 üzenetére
hi!
kis falumbol 6 ember vot karbantatrto az emacnal meg korabban tippel hany dogozik meg akar attetelesn is nekik?
udv
neduddki
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #43552 üzenetére
államosíccsák !!
Szerintem ez nem is annyira poén, mint amennyire komoly. Simán kinézem belőlük a duplagondolt: először rezsit csökkentenek, majd a kivéreztetett ágazatot megveszik occsón. Ezt követően pedig szépen a rezsicsökkentés terheit átbasszák az állam (kvázi adófizetők) nyakába, és kiskezitcsókolom, beültünk a tutiba.
-
concret_hp
addikt
energetikai beruházások a 2. ábrából megállapítható, hogy jobban teljesítünk, hiszen idén csak 25%al esett míg tavaly több mint 50%al
államosíccsák !!
-
neduddki
nagyúr
válasz
FehérHolló #43547 üzenetére
HI!
a zalkohol miatt
udv
neduddki
-
Winner_hun
félisten
Na hazaértem.
Amit tegnap nem írtam még: németeknél több az utólagos vakítós xenon mint itthon. Szörnyű. Néha úgy éreztem mintha kötelező lenne...
-
neduddki
nagyúr
válasz
FehérHolló #43545 üzenetére
HI!
ha ez kifogy tegyel bele 1/4 e85 + 3/4 premium es utanna uzemanyagszurocsere esetelg a greenfuel adalekot is dicsereik
udv
neduddki
-
zoltanz
nagyúr
Az érdekes, hogy ezekkel az órákkal pont a fiatalokat célozzák meg (mondjuk épp a mobil ölte meg a karórát, főleg ennél a korosztálynál)
Egy hagyományos szép, nem digitális órának sztem is jobb hatása, van főleg ha ha valahol meg kell jelenni.
Gondolom az Omega pl fejvesztve elkezdett ilyet készíteni. -
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #43527 üzenetére
nyilván ez a megoldás. Nem az, hogy élhetővé tesszük a várost...
------------
@ToBeY: Az összes felújított panelházat gusztustalanra festik, ez van.
Ja tényleg, azt ki is hagytam, hogy nálunk meg a szomszéd utcát lerakják térkővel. Július eleje óta folyamatosan dolgoznak, na jó, vasárnap nem.
De még mindig nincs kész.
elképesztő, hogy az egész országot lerakják térkővel - a parkolóhelyeket meg folyamatosan szüntetik meg, elvégre minek az egy lakótelepre.Ha nagy leszek, térkő-forgalmazó szeretnék lenni. Az ma a legtutibb állás.
-
ToBeY
nagyúr
Nálunk meg tatarozzák a házat két hónapja és nem igazán haladnak vele.Reggel fél7-től este 7 azt hallgatom,hogy le-föl mennek azzal a rohadt lifttel és közben üvöltöznek egymással a melósok kocsmai stílusban.Ráadásul gusztustalan p*na szín árnyalataira festik majd be.(csak tudnám ki szavazta meg ezt a színt)
-
Mawyx
őstag
Istenem, már megint ugy fáj a fejem, hogy mindjárt elhányom magam
Egy hete minden nap fáj, de azokat legalább lehetett csillapitani, ez meg most migrén, ezzel sose tudok mit kezdeni. Embereket lövünk a Holdra, de egy fejfájásra nem tudnak bogyót adni, ezt nem hiszem el. Pedig annyira jó napom volt, sétáltunk egy nagyon nagyot, csodaszép az idö, ettünk- ittunk...
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #43519 üzenetére
XIII. ker, vizafogó lakótelep, Duna-part.
@Tim: én is alapból a Duna-parti szórakozóhelyeket hallgatom egész nyáron, de arra még nem volt precedens, hogy ezek néhány óránként váltsák egymást. Pedig már ősz van. (ja, és most nem csak a Duna felől jön ám a zaj)
Na mindegy, csak hogy Bleki kegyébe férkőzzek: jön még kutyára dér, remélem, hamarost befellegzik az ilyen szabadtéri zajkeltéseknek most már, mert már elég volt idénre.
És persze azért hatalmas most a kontraszt, mert egy tök nyugodt helyen voltam egy hétig, ahol max. a tenger csobogása hallatszott, meg a kabócák...
-
Mawyx
őstag
Csak html-t ismertem eddig, meg akartam tanulni valami mást is, a php nekem magas, így lett wp, fel akartam rakni egy sajátot, végigvinni hogy kell, de akkor nem volt egy jót ötlet. Ennek tetszett a neve
a Drupalé nem, a Magento meg nem tudom én mikről meg még nem is hallottam.
copy-paste-tel sose végzek meg a képeket ujra be a megfelelő helyre, ááá, akkor marad így. Legalább ha megdöglik az oldal, nem veszik oda minden, mert az egy full külön oldal a blogspoton. -
fokukac
nagyúr
Olyan jó ez a város. péntek hajnalban érkeztünk haza a nyaralásból, úgyhogy pénteken kissé kialvatlan voltam, de gondoltam, hogy sebaj, majd jön a hétvége, és kipihenem.
Péntek este 11-kor hazaértem, a szomszédban buli volt hajnali fél 5-ig. Mintha valamit dídzséskedtek volna a srácok, nem elég, hogy ment a tuc-tuc, hanem volt hozzá még valami, amit vertek is hozzá, mintha valami dobszintetizátor lett volna (lehet, hogy sdforlife a szomszédom:?
). Nem igazán hagytak aludni fél 5-ig.
Ezek után reggel 9-kor már megint ment a tucituci afterparti, mintha extasy-n lennének a srácok, és nekik nem is kéne pihenés, de tényleg. Mindegy, 1-2 óra után elhúztak, végül is 3-4 havonta nagyjából belefér, de az időzítés nagyon rossz volt, hogy nehogy egyszer aludjak rendesen.
Ezek után tegnap déltől este fél 8-ig Edvin Marton művész úr és zenekara próbált hangosan a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, mert úgy az igazi, ha az előadást próba előzi meg. De bazdmeg, hogy 7-8 órán keresztül, egy nyugodt szombaton, hát ez hihetetlen. Ezek után este 8-tól 11-ig lement az előadás is, hurrá, idén már nem lesz több, hál' Istennek, itt az ősz, csak, hogy valami jó is legyen benne.
Kisvártatva ugyanakkor, éjfélkor beindult valamelyik hajógyári szigeti dizsiben a buli, mert hát utolsó nyáréjszaka, ki kell használni. Ez a dum-dum freki meg símán átjön a csukott ablakon is. Nem tudom, mikor hagyták abba, fejemre húztam a paplant, elaludtam 2-re.
Ezek után ma reggel 8-kor megint arra ébredek, hogy valami dum-dum hasít bele a vasárnapi csöndbe, meg hogy valaki valamit kurjongat a mikrofonba. Miután magamhoz tértem, kinyomoztam, hogy Nike félmaraton van a Városligetben - de hogy így ide hallatszódjon, elképesztő. Elvégre pont 2,8 kilométerre van - jó, nem sok épület állja a hang útját, de akkor is. Hány decibellel üvöltetik ezt a szart? Meg egyáltalán, egy futóversenyhez miért kell tuc-tuc zene..?
Na mindegy, pár órát ki lehet bírni.Ezek után délután, miután véget ért a Forma-1, megint jön a zene valahonnan. Azt hittem a futóversenynél van áfterparti, de nem.
Kinyomoztam, magyar dal napja van, és a Radnóti Művelődési központban (RAM) egész este retródizsi és koncertek lesznek, Bétótlászló vezetésével. Kb úgy szól, mintha az ablak alatt lenne, pedig az is vagy 1 kilométer, és köztünk van egy lakótelep, szép, 6-8-10 emeletes házakkal.Egyszerűen imádom ezt a kurva várost, de tényleg. Persze, lehet, hogy túl közel, vagy rossz helyen lakom, de akkor is, ez egyszerűen már elképesztő.
Ki fogok költözni az agglomerációba.London, München vagy Frankfurt agglomerációjába.
-
SimS
senior tag
Szia
Nem politizálok, de lehet, hogy köze volt valami költségcsökkentéshez, hogy bevezették. Akkortájt történt.
Egyébként nem rossz üzlet ez nekik, ha belegondolsz. A távolság alapú menetdíjat (sima menetjegy), ha emelik, az nem akkora biznisz, mert arra jár a szoc / üzletpol. kedvezmény, azaz százalékosan / fixárasan csökken (diák / fiatal / családi / etc.). Ez a felárakra (1. osztály különbözet, pót- és helyjegyek, gyorsvonati felár) nem igaz!
Továbbá ezt az utolsó mamókának is meg kell vennie.. főleg, hogy személyvonat már alig jár.Volt már róla szó, de lassan kb. 2-300 HUF-al több egy IC-re jegy mindenestül (ha jár arra).. talán már jobban megéri az - legalább van helyed.
SimS
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #43511 üzenetére
Ha nem fejezem be (jelenléti ív), és teszek vizsgát a tanfolyam végén, akkor vissza kell fizetnem az integrációs kurzusra kapott támogatást. Nemcsak az a párszáz (talán ezer, másfélezer) euró, de azért a papír is jól jön álláskeresésénél, meg később az állampolgárság igénylésénél (vízumhoz követelmény még, de nekem az szerencsére nem kell). Másrészt meg azért van még mit tanulnom, és így legalább rá vagyok kényszerítve. Inkább próbálok közben egyre több kis apró, keresetkiegészítő dolgot vállalni - annyira már szerencsére megy a német, hogy ezek mennek, és kommunikációképes vagyok egy alap munkahelyen.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #43509 üzenetére
én a helyedben nem várnék addig, biztos tudsz már annyira németül így egy év után.
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #43509 üzenetére
Azert milyen erdekes, pont rolatok nem gondoltam volna, hogy kulfoldre mentek, aztan megis, lam-lam.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #43507 üzenetére
hi!
már dolgozol Te is, vagy az asszony tényleg ennyire jól keres? -
-
válasz
parandroid #43497 üzenetére
szerintem pl. az i 40es hyundaial semjartok rosszul, vagy addigra talalhattok mar 2 eveset az uj mazda 6bol, az meg gyonyoru
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #43497 üzenetére
Az ottani árakat elnézve LPG FTW!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Windows XP
- Fűnyíró topik
- Már készül a Warhammer 40,000: Space Marine III
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- További aktív témák...
- LG OLED65C3 EVO Smart OLED Tv! 48"/4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/
- Dell Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 27% 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Dell 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest