Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #30198 üzenetére
hi!
szerintem vegyél fillérekért egy low-cost gépet az elmúlt évekből, és meg fogsz lepődni, emnnyivel gyorsabb, mint egy 7 éves csoda. (az én mostani gépem egy 2,5 évvel ezelőtti dual-core celeron, és megdöbbentően használható. 11 e Ft volt a proci, 25 az alaplap, és még 10e a memória, az arányok ma is hasonlók, csak a teljesítmény még nagyobb)
A régi telepítőkkel meg nincs értelme foglalkozni, de tényleg, mindenből új progik vannak, a régi úgyse jó.Az adatmentési problémád átérzem, egész nap másolom az anyagokat az egyik vinyóról a másikra. Fél napja :-) Iszonyatos mennyiségű filmem és sorozatom van... 3 vinyón szétszórva... gondoltam, rendbe rakom őket, de lehet, hogy kevés lesz hozzá a hétvége... :-)
eddig kb. 1,5 tera ment át az egyik vinyóról a másikra. DE aztán vissza akarom rakni az eredetire, csak megszűntetem rajta a partícionálást (rájöttem, a 21. században ennek semmi értelme). Aztán ugyanez egy másik vinyóval, csak ott végleg, annak a helyére vettem az újat. Ha ez mind meglesz, akkor megy az SSD-re a telepítés, szóval jól elleszek hétvégén, most hogy a ház asszonya elhúzott londonba
Viszont asszem kéne enni most már valamit, mert ma még nem sikerült... -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #30197 üzenetére
Össze kéne kotorászni az összes létező telepítőCD-t az alaplaphoz, stb-hez, plusz azokat amiket már azóta frissítettem, aztán meg kellene keresnem az összes olyan program telepítő CD-jét, vagy gépen lévő fájlját ami jelenleg a gépen van, vagy ami talán már meg sincs, keresnem kellene a kevésbé drágán megszerzett telepítőkhöz egy néhány betűből és számjegyből álló karaktersort, el kellene döntenem, hogy a 2005-ben sem túl acélos rendszerre ráhúzzam-e a W7-et, át kellene mentenem minden létező dolgot, telepítőt, adatot, leveleket, képeket, filmeket, zenéket a 120GB-os vinyóról a 640-esre, a másolás sikerességéről meggyőződnöm minimum 3x, megvenni végre a VP200-ast, majd elismételve a windóz telepítés 10parancsolatát, istenhozzádot mondani a 2005-ben telepített jó öreg XP-nek, kikapcsolni a gépet, szétkapni, kivenni a 640-est és a 120-ast, átjumperelni a szükséges dolgokat, bepattintani valahova a VP200-at, átírni a bootsorrendet BIOSban, felpattintani a VP200-ra a jó öreg XP-t, vagy a csillivilli W7-et(a rendszer többi eleme a VP200 ellenére még mindig 2005-ös lenne {P4 3.0; 1GB; i915 chip; X600Pro 128MB;...}) felpakolni a drivereket, felpakolni a progikat, kikapcsolni, összedugni a végleges rendszert (SSD-HDD-HDD-CD), BIOSban ismét állítgatni, a 640-re mentett adatokból felpakolni a maradék progikat, licenszelni, programokat konfigurálgatni, régi beállításokra emlékezni, be nem állítható, fel nem telepíthető progik miatt szentségelni majd anyázni, ...
Na erre nekem mostanában nagyon nincs időm. És a fentiek a legeslegideálisabb eset, ha a hardverrel nincs gond, és a szoftverrel is csak részben.
Viszont hónapok óta nagyon érik a dolog, mert lassan 8 percre nő a bootidőm.
-
bobsys
veterán
-
tildy
nagyúr
Penteken hazaugrom, ha valakinek kell valami, vagy kuldene valamit, poke, poke.
-
fokukac
nagyúr
Ma megint előjött a mágikus kisugárzásom, ami minden kütyüt tönkretesz... kb. hajnali 3/5-kor kapcsoltam ki a gépet, amikor a bnőm indult Ferihegyre, akkor még működött.
Aludtam, felkelek hajnali 11-kor, kapcsolom be a gépet, megáll a "starting windows" feliratnál. 5 percig nem mozdul. na mondom félálomban, jól kezded.
Kinyomom, újraindítom, se kép, se hang, újra, és újra semmi.
Még az alaplap csippanásáig sem jutott el a folyamatban.
Szétszedem, rendben vannak-e a kondik, nem látok semmit. áramtalanítom, újraindítom, semmi. Kiszedem a memóriát, visszarakom, semmi. de elkezdte azt csinálni, hogy indítás után 10 másodperccel újraindult magától megint, aztán semmi.Végül, mintegy ultimate megoldásként kiszedtem a gombelemet, és láss csodát, azóta működik, pedig már épp' azon gondolkoztam, hogy oké, hogy vettem tegnap ssd-t, de lehet, hogy új alaplapot is kell szerválnom valahonnan, pedig szombaton az ugye nem egyszerű.
na mindegy, működik.
A múltkor két egymást követő nap anyám és apám gépét is szétfagyasztottam pusztán a jelenlétemmel, amint eljöttem tőlük, hirtelen megjavult mind a kettő.
Ez van. Sugárzom
-
BlacKSouL
addikt
SATA I-re képes alaplapba SATA III képes SSD-t érdemes betenni? Lefelé 2 lépcsőt kompatibilis?
-
Viszlát
addikt
válasz
Winner_hun #30182 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
DHL szombaton kézbesít?
-
7
addikt
Egesz ejszaka fent voltam, most jutottam el a melypontra:
"az 'A' csak egy betű, de a Sophie Marceau..." -
NoLF
veterán
megvolt az első saját készítésű foltos lepényhal, ejj, oly finom és értelmes áron van, hogy innentől kb. hetente egyszer ennem kell
-
válasz
kételkedem #30174 üzenetére
tenyleg ilyen egyszeru
ruhak, tisztasagi cuccok bepakolva, kell meg papucs es cipo, aztan a fontosabb dolgok megvannak... penz es bankkartya is elteve, sotet ur peldajan okulva borondbe penz nem rakva
bar holnap du-ig azert van meg idom atgondolni egyszerketszer a dolgokat.
-
mennyire utálok pakolni, és tökmindegy milyen listát írok, úgyis kimarad valami.
-
fokukac
nagyúr
Na, megvan az SSD meg a vinyó is. De már ittam egy sört, és nem igazán van kedvem szerelni... majd holnap.
Ezt a cikket pedig Blekinek küldöm, érdekességek Albániáról, szerintem kurvajó
-
Viszlát
addikt
Azt nem tudom mitől lehet, de ha újrateszed az usb drivereket, akkor az meg fogja oldani a problémát.
Más: műsorvezetői bakik, ezen nagyon kellett röhögnöm.
-
ToBeY
nagyúr
Vajon az mitől lehet,hogy bedugom a pendriveot a pc-be majd 2-3 perc gondolkodás után jelenik csak meg.
-
fokukac
nagyúr
na, rendeltem az asztali gépembe is ssd-t. Kíváncsi vagyok, milyen lesz, szerintem csak úgy hasítani fog...
(eddig egy green WD volt a rendszervinyó)
Annyira lement az SSD-k ára, szinte már ajándék 14,9 ezerért... -
fokukac
nagyúr
-
hajajjj... tökjó a msotani munkahelyem, ahol a próbaidőmet töltöm, meg szeretem a társaságot is nagyon, emg amit csinálok azt is. viszont adódott egy olyan lehetőség, ami mondhatni elég ritka... most azon agyalok, hogy felmondjak-e még a próbaidő vége előtt, és máshol próbáljak-e szerencsét, vagy maradjak, mert a pénz nem minden
nehéz döntés az ilyen... mondjuk egyelőre nem tervezek 2-3 évnél többet itthon dolgozni.
-
bnss
veterán
Szép estét! Holnap végre péntek és irány haza, ideje lesz már...
szerk.: valószínűleg ebben a pillanatban kiabáltam el a korai hazaindulást, ahogy az ilyenkor lenni szokott.
-
fokukac
nagyúr
IPhone 5 ikonja a Windows 8 alatt...
-
fokukac
nagyúr
hosszas böngészés után végre találtam egy olyan külföldi állást, ami tényleg egy dream job lenne. Örülök,. mint majom a farkának, és akkor az utolsó sorban ott van, hogy tudni kéne norvégul... pfff
-
válasz
fokukac #30148 üzenetére
Érdekes hogy tömegcikk kell az embereknek. Régen azért vették mert ritka és drága volt, most meg csak drága, esetleg szép. Bár én nem igazán hajlok feléjük, telefonból Nokiám van, és azt is vennék, laptopból meg Hp ProBook/EliteBook érdekel, előbbi tulajdonomban. Amitől még rosszul vagyok, ha az utcán látok a kölykök fején/fülében hamis Dr. Beats fej és fülhallgatókat. Eleve drága termék, azért a hamisítás gyakori lett, vaterán is kamionnyi van, ezek meg arra "vágnak fel" hogy ilyen-olyan fülesek van (persze már külsőleg is látszik raja, a kábel minősége, illesztések, stb.), közben meg rosszabbul szól mint egy negyed annyiba kerülő vacak. De hát ő tudják, csak ez a tipikus "vágjunk fel arra ami nincs" viselkedés.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Tothgera30 #30146 üzenetére
-
...és tessék, ennél lejjebb már nincs...
-
válasz
Winner_hun #30142 üzenetére
Mint valami üzemi pénzmosó
. Bár nem csodálkozom, sok a vásárlás külföldről, meg néhány dolog esetében nem kicsit éri meg
.
-
Winner_hun
félisten
válasz
fokukac #30137 üzenetére
Nyugodtan jöhetnek, adok nekik több tízezer e-mailt, majd átrágják magukat rajta, ha akarják.
Sőt, az első pár hónap kivételével az összes számlakivonat is megvan, felőlem azt is böngészhetik. Kb. 1 hónapja voltam a bankban, volt egy tranzakció aminek PayPal-en csak egy nyoma volt, számlatörténetnél is 1 tranzakció volt de a kártyatörténetnél 2, miközben csak egyszer vásároltam. Egyszer történt eddig ilyen, túlélem.
Na de a banki ügyintéző(aki amúgy nagyon kedves, türelmes és körültekintő volt). Amíg megértette hogy mi a gondom addig védte a bankot hogy semmi gond nincs.. aztán azt mondta hogy kinyomtatja a számlatörténet utolsó pár napját (mondtam neki hogy 27-én történt az első vásárlás amiből aztán 27-én lett egy szellemvásárlás pár nappal később). Azt biztosra akart menni, 24-étől elkezdte kinyomtatni a számlatörténetet. A nyomtató csak nem állt le, a végén kiderült hogy 24-e 4 oldal (3 oldal meg a 4. oldalon egy bejegyzés), 25-e 4 oldal, de több mint a 24-e...
szeptemberi netes számlakivonatom 52 oldal. Kisebb regény
Az októberi meg 62 oldal. Mindkettő idei.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys #30139 üzenetére
Nekem nagyon tetszenek
Motor, valto, futomu, hutes, kipufogo, felfuggesztes, mindene meg van erositve egy hagyomanyos kocsihoz kepest. Rengeteg van beloluk, olcsok is ugy, hogy az alkatresz sem lehet gond hozzajuk.
Nagyon "badass" kinezete van igy feketen. A cegnel majd biztos gondolkodnak ki jarhat vele, lehet belso ellenorzes nem is uj kollega? -
válasz
Winner_hun #30131 üzenetére
Ebben hol a logika?
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #30131 üzenetére
Akkor szerintem fizesd be inkább!
Veszélyes a párna alatt ennyit tartani... -
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #30129 üzenetére
ennyi lóvéd van a bankszámládon..?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #28752 üzenetére
19M+
-
fokukac
nagyúr
ne menj külföldre...
(kampányvideó) -
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #30119 üzenetére
Csak az ofonautát szoktam megtisztelni a valóság gyötrelmes igazságaival.
Nincs p*na? -
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #30116 üzenetére
Mire fel kapom eme megtisztelő jelzőhalmazt? Még ha nem is igaz egyik része sem...
kukac: igazából a hirdetés szövege a lényeg...
-
fokukac
nagyúr
Nem, köszi, már van kettő. Életem leghűségesebb társai, közel 17, illetve 18 éve nyúzzuk egymást, szerintem megsértődnének, ha megcsalnám őket valami jöttment olcsó cafkával...
Ez maximum egy Les Paul-lal fordulhat elő(azt szerintem még ők is megbocsátanák)
csak még gyűjtenem kell párezer dolcsit a projektre -
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #30109 üzenetére
kapjátok be
ui. kézbe fogtam a telefonom, hogy beállíom az ébresztőt, de ahogy kioldottam a képernyőzárat, ott volt az on-topic, és az opera mobile mindig ráfrissít, ha sleep-ből jön vissza a telefon. szóval láttam, de nem direkt volt, viszont egy félperces keresésre még volt energiám. -
JDM_Style
tag
Jó reggelt mindenkinek
Végre süt a nap
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest